Korkma titre...

KAZANMAK zorunluluk haline dönmüşse, iyi oynamak büyük ihtiyaç olarak beklentiyse, sorumluluk almak mecburiyet durumuna gelmişse, karşında iyi konsantre olmuş seyirci ve takım varsa, ‘Korkma, titre’ ve giydiğin formaya güvenerek güç al...

Haberin Devamı

G.Saray için kazanarak ya da gollü beraberlikle turu geçebileceği 2 alternatifi olan maçtı. Fakat her iki alternatifin de ana şartı gol atmaktı. Lakin kötü olmanın ötesinde felaket bir ilk yarı oyunu ile geri düşen G.Saray’ı kurtaran son dakikada gelen Sneijder golü oldu. İlk yarının genelinde pozisyon üretmekte sorun yaşayan G.Saray’da bunun sebebi Burak’ın önde kaderine terk edilmiş hali idi.

SABRİ’N SONU...

İLK yarının ve bence maçın kaderini değiştiren oyuncu Sabri oldu. Sağ kenarda oynadığı bölümde etkinliği sınırlı olan Sabri, ne zaman orta sahayı içerden kullanmaya başladı işler değişti. İlk golde Sneijder’in olması gereken yerde olan Sabri, diğer gollerde de sahnedeydi. İyi oynadığı maçlardan sonra bir daha forma yüzü göremeyen Sabri hak ettiği formayı neden çıkarmaması gerektiğini sanırım Mancini’ye anlatmıştır. Sabri’nin oynamasının gerekliliği, özellikle kötü giden haftalarda daha fazla ortaya çıktı. Mancini, elindeki bu kozu görebilmiş olsaydı, G.Saray kritik maçlarda bu denli puan kaybetmezdi. Cimbom maçı farklı kazandı ama takımının önde tek forvet Burak ile oynuyor olması 2 açıdan yanlış.
Birincisi,Bursa defansının tek Burak’ı kontrol altında tutmasının kolay olmanın ötesinde Psikolojik olarak da rahat olması. İkincisi,Galatasaray’ın önde Burak’a yeterli desteği verememesi ile ortaya çıkan pozisyon üretmede yaşanan sıkıntı.

Haberin Devamı

İTALYAN ADALETİ...

MANCINI, oyuncularına karşı tavırları hoş değil. Daha doğrusu bazı oyunculara tavırları. Mevzu Selçuk olunca sahaya girip, kollarından tutup, iten, sahaya giren, fırçalayan Mancini; Burak’a karşıda sahaya koşarak girip, yakasından tutup sallıyor. Ama ne hikmetse bu cesur tavırları Melo’ya yada diğer yabancılara karşı göremiyoruz. Bırakın sahaya girmeyi, formasından tutup itmeyi, mesela Melo’ya söz yada mimikle bile uyarı yapamayan Mancini’nin sinirini Burak-Seçuk’tan çıkarması ilginç. Herhalde yabancı oyuncular ile aynı dili konuştuklarından olsa gerek uyarı ihtiyacı duymuyor!!!
Telles’in haftalardır rakip için büyük avantaj, G.Saray için handikap olan, oynadığı yeri fazlasıyla boş bırakması ve kademeye geç gelmesi golle sonuçlandı. Telles, hücumu seven bir oyuncu ama asıl işi defansı bu kadar ikinci plana atarsa takıma zarar verir. Sneijder istekli oyunu ile öne çıkan oyunculardandı. Selçuk ve Burak’ın gol atması,hem moral hemde geri dönüşleri açısından önemliydi.
G.Saray, tek favorisi olduğu ama tehlikeye attığı kupaya dev adım attı. Dahası, uzun zaman sonra deplasmanda farklı kazanarak önemli sorunu çözdü. Bu sonuç ve tur,deplasman baskısını kırmaya yardımcı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları