Kısa saça rol mü yok!

Kısa saçlı kadın özgüveni olan kadındır, elit, modern kadındır, feministtir, özgür ruhludur, çekicidir.

Haberin Devamı

Burcu Kıratlı beline kadar uzattığı saçlarını Peri Masalı filmi için kazıttığında bir anda tüm bu sıfatların sahibi oldu.
Bir filmi, iyi bir rolü kazanmış oldu ama diğer yanda da klasik Türk kadını tipinden uzaklaştı.
Yeni dizi anlaşmalarında yapımcılar Burcu’dan saçlarını uzatmalarını istiyorlarmış.
Biraz daha uzayınca zaten ek yapıp klasik Türk kızı haline gelecek.
Kısa saçı, yüzü küçük ve güzel kadınlara çok yakıştırıyorum ben.
Burcu da kısa saçın en yakıştığı isimlerin başında geliyor.
Keşke yapımcıları saçını uzat diyeceklerine, onu ona çok yakışan kısa saçına uygun bir rolle buluştursa.

Ağlarken güzel olunur mu?
Burcu Kıratlı, günlüklerine pembe kalemlerle “bir gün ben de oyuncu olacağım” diye yazan bir kızmış.
Pembe hayallerin gerçek olması hem azminden hem de kalbinin temizliğinden bence.
Oyunculuk eğitimini tamamladıktan sonra kamera karşısına geçen Burcu, doğal oyunculuğu sevdiğini ve neden Nurgül Yeşilçay’ı örnek aldığını şöyle açıklıyor: “Nurgül Yeşilçay’ı çok beğeniyorum. Çünkü o da doğal, nasıl göründüğünü düşünmeden oynuyor. Özellikle benim gibi yeni nesil oyuncular daha çok güzelliklerine düşkün oldukları için ağlarken çirkin çıkarım deyip o doğal ağlamayı bile yapamıyorlar. Ve evdeki teyzelerimiz ananelerimiz de ‘bu ağlıyor mu şimdi, ne yapıyor’ diye şaşkınlıkla onları izliyor ve eleştiriyor.”
Dizilerdeki genç oyuncuları duygu dalgalanmaları yaşadıkları bu tip sahnelerde daha dikkatli izleyin, Burcu Kıratlı’nın ne demek istediğini anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Festivalde savaş sonrası sinema
Bugün İstanbul Film Festivali’nde, Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü için hazırlanan özel bölüm kapsamında savaş sonrası sinema üzerine, sinema yoluyla bir millet yaratmak başlıklı bir söyleşi var.
İstanbul Modern’de 16.00’da Caligari: Korku Sinemaya Geldiğinde (Caligari: Wie der Horror ins Kino Kam) belgeselinin gösteriminin hemen ardından, filmin yönetmeni Alman sinema yazarı Rüdiger Suchsland bir konuşma yapacak.
Moderatörlüğünü Engin Ertan’ın yapacağı söyleşide Suchsland, Birinci Dünya Savaşı ertesindeki Almanya’da ve Weimar Cumhuriyeti’nde sinemanın işlevinden, toplum ve sinemanın etkileşiminden bahsedecek.

Bıdık Hünnap’a yeni görev
Güzel haber...
Çok değerli sinema yazarı, hayvansever, özellikle kedilerin kadim dostu Sevin Okyay, nam-ı diğer Bıdık Hünnap, Erenköy Sokak Hayvanları ve Ağaçlardan Sorumlu Muhtar Azası seçildi.
Sevin Okyay sanırım bu görev tanımıyla seçilen ilk aza.
Kendisini tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyor ve hem HAÇİKO hem de şahsım adına her türlü işbirliğine, paslaşmaya, yardımlaşmaya açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları