Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

NE KİRAMA YETTİREBİLİYORUM NE FATURALARIMA

Sevgili Ayşe Abla,

Ben 30 yaşında dul bir bayanım. 3 senedir İstanbul’da yalnız yaşıyorum. 9 yaşındaki kızımı ailemin yanına bırakıp İstanbul’a gelmek durumunda kaldım.
Oturduğumuz yerdeki saplantılı birisi tarafından kaçırıldım ve saatlerce şiddet gördüm. O yüzden o ortamdan uzak durmam gerekiyordu. Ama İstanbul’da işler uzaktan hayal ettiğim gibi gitmedi.
İşsiz kaldım. Borca girdim. Borcumu borçlarla kapatmaya çalıştım. Şimdi toplamda 3 bin lira borcum var. Varlıklı eş dosttan yardım istedim ama benim eş dost dediğim insanlar iğrenç tekliflerle bana yanıt verdi. Bin TL maaşla çalışıyorum. Ama ne kirama yettirebiliyorum ne faturalarıma.
Bankalar adli takip başlattı. Artık ailemin yanına dönmek istiyorum ama bu borçları kapatmadan dönemem. Babam emekli. Bunca zamandır hep kan kustum ama şerbet içtim dedim. 2 haftada bir kızımı ziyarete gidiyorum. Cebimde yol param bile yok artık. Çoğu zaman yol paramı kredi kartından çektim ama artık kartımı da kullanamıyorum.
Doğalgazı da bugün yarın kesecekler. Yalvarırım bana yardım edin. Onlarca parçaya bölündüm ve artık bu şekilde yaşamaya dayanamıyorum.
Bunun karşılığında size verebileceğim tek şey gelinliğim. 36 beden. Benim boyum 1.55 o yüzden boyu ona göre kısaltılmıştı. Başka da verecek bir şeyim yok. Evdeki her şeyi zaten 2. El almıştım. Ne olursunuz bana bir yardım eli uzatın. Depresyona girdim. Her gün ölmek istiyorum. Durmadan akan gözyaşlarım işyerinde de sorun olmaya başladı. Yakında işsiz bile kalabilirim. Ne yapacağımı bilmez durumdayım. Allah rızası için bana bir el uzatın. Kızıma kavuşmama yardım edin.

Haberin Devamı

İsmimi yayınlamazsanız sevinirim.

CEVAP: okur dostlarımdan size destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.


BOŞ KALDIKÇA ESKİ GÖNDERİLERİ DE OKUYORUM

Merhaba Ayşe Hanım.
Sizin yazılarınızı takip etmekten büyük mutluluk duyuyorum ve boş kaldıkça eski gönderileri de okuyorum.
11 Kasım 2013 tarihinde Melik isimli bir kardeşimiz kışlık kıyafet istemiş. Maalesef kış geçti ama iletişim bilgilerini verirseniz belki başka bir yardımımız dokunur.
Üniversite öğrencilerine yardım etmeniz çok güzel ancak olayı bir de diğer açıdan düşününce...
Geride kalan çocuk için de durum hayli zor. İyi günler diliyorum.
İsmimi lütfen yayınlamayınız.

Haberin Devamı

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

SEÇME ŞANSIM YOK

Ablacım, bursu uygun görüyorsanız burs olsun. O kadar zor durumdayım ki seçme şansım yok.
Biraz da olsa yüküm hafiflese rahatlarım ablacım.
Yusuf

CEVAP: Sevgili Yusuf, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

ANKETÖRLÜK GİBİ İŞLERDE ÇALIŞIP GEÇİNMEYİ DENİYORUM

Merhaba ben Ceren. ….Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiyim.
Babam memur, annem ev hanımı. Üç kardeşiz, ablam da üniversitede ve babam aylık 1000 lira ev kredisi ödüyor.
Ben hiç bir yerden burs almıyorum. Devlet yurdu da çıkmadı. Üniversitenin kendi yurdunda kalıyorum. Yalnızca kalma ücreti 130 lira. Yemek yemek için ekstra para ödüyorum. Geçinmekte oldukça zorlanıyorum.
Ailem de yeteri kadar yollayamıyorlar. Kardeşimin masrafları ve ablamın da masrafları olduğu için çok destek alamıyorum. Kitaplarımı tamamlamak için hafta sonları tanıtım, anketörlük gibi işlerde çalışıp geçinmeyi deniyorum. O işler de her zaman bulunmuyor. Bilgilerinize sunarım teşekkürler.
Ceren

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Ceren, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

HAFTANIN 2 GÜNÜNÜ SARA NÖBETLERİNDEN HASTANEDE GEÇİRMEK ÇOK YORUCU

Merhabalar Ayşe Hanım;
Biliyorsunuz sizin daimi okurlarınızdan ve takipçilerinizden biriyim. Ne zaman çok darlansam ama hakikaten bir çıkış yolu bulamasam ben hep size tutunuyorum.
Hayat hikâyemi az çok biliyorsunuz zaten bunları tekrar tekrar anlatmak istemiyorum.
Çok acınılası bir durumum var, çok içler acısı bir durumum var. tüm bu olanlar benim suçum olmasa da bunları anlatmaktan utanıyorum. Kimselere derdimi açamıyorum, bir tek sana içimi döküp bir tek senden yardım isteyebiliyorum. İyi ki varsın hem sen hem de okurlarına minnettarım.
Asgari ücretle bir yerde çalışıyorum, tek başıma kızıma, çok yaşlı olan anneme kendi imkânlarımla bakmaya çalışıyorum. Ancak öyle bir tıkandım ki ne üstü başı ne hastalıkları düşünecek durumda değilim.
Tek derdim insanlardan geçinebilmek için aldığım borçlar ve ödeyemediğim kira, elektrik, telefon vs. elime geçecek olan 500 veya 1000 TL beni çok rahatlatır. Fazlasını istemiyorum nasılsa çalışıyorum, fazlasında gözüm yok.
Yeter ki ev de yaşayacak, nefes alacak duruma gelebilelim. Komşular ellerinden geldiğince yardım ediyorlar. Hiç olmazsa kızımın üstünü başını ve okuldaki ihtiyaçlarını karşılıyorlar ama onlara da çok borçlandım, para yardımı alabileceğim kimse yok. Aydan aya 50 ya da 100 lira geri ödemeli bile vermek isteyen okurların olursa kesinlikle aldığımı son kuruşuna kadar öderim.
Tek başına ayakta kalabilmek, haftanın neredeyse 2 gününü sara nöbetlerinden hastanelerde geçirmek çok yorucu, çok ağır ama en çekilmezi hem bu kadar çaresiz olmak hem de insanlara olan borçlarım yüzünden kafamı bile yerden kaldıramamak. Bir türlü işin içinden çıkamıyorum umarım bana yardım edecek duyarlı bir okurun çıkar ve beni biraz olsun rahatlatır. Çok öpüyorum seni ve sağlıklı, huzurlu günler diliyorum...

Haberin Devamı

Rumuz: Elif
Not: ismimi ve bilgilerimi gizli tutmanı rica ediyorum.

CEVAP: Sevgili Rumuz:Elif, okur dostlarımdan sana destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Sağlık ve kolaylıklar dilerim.

ASGARİ ÜCRETLE EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Ablacım 28 yaşında bir gencim, asgari ücretle çalışıyorum ve Allah kısmet ve yardım ederse bu maaşla da olsa evlenmeyi düşünüyorum.
Ne var ki bu maaşla daha düğün parasını dahi denkleştiremeyeceğimi biliyorum yuva kurmak için yardım edecek büyüklerim varsa yardımlarını bekliyorum. Vesile olursan da Allah senden razı olsun. Mesajımı okuduğunu bile bilsem yeter bana.
Hoşçakalın.
Osman

CEVAP: Sevgili Osman, okur dostlarımdan sana destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Mutluluklar dilerim.

Haberin Devamı


İŞ TALEBİ


Ayşe Hanım merhabalar,
Böyle bir şey yapmaya ilk defa cesaret ediyorum ama acil bir durumum var.
Ben üniversite mezunu ve kendini geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye meraklı biriyim. Bir şirkette çalışıyorum ama işimden daha doğrusu yöneticilerimden hiç memnun değilim. Sürekli hakaret, sürekli eleştiri, bağırış, çağırış... Bunları artık kaldıramaz hale geldim yeni bir iş bulmadan da maalesef çıkamıyorum çünkü kendime göre sorumluluklarım var.
Sizden ricam iş arayışıma destek olmanız cv mi size göndersem bu konuda bana yardımcı olur musunuz? İsmimi gizli tutarsanız da çok sevinirim.
Şimdiden her şey için teşekkürler...

CEVAP: Söz veremiyorum ama belli de olmuyor yani her an her şey mümkün Yetiş Ayşe’de. Yollayın cvnizi lütfen bakarsınız çıkar bir şey. Öpüyorum çok.


YURTTAN ATILMAK İSTEMİYORUM

Ben Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan 2.sınıf 2.öğretim büro öğrencisiyim. Burs alıyordum ancak bana yardım eden kişi dara düştü, o yüzden benim bursum kesilmiş oldu.
O burs benim yurt paramı ödüyordu çünkü benim ailemin bana gönderdiği para yetersizdi. Önceden birikmiş kiralarımı çalışarak ödemeye çalışıyorum birikmiş kira borcum da olduğu için. Babam bir çiftlikte yumurta toplayıcısı, annem ev hanımı, 2 kardeşiz ve o ortaokul son öğrencisi, lise sınavlarına hazırlanıyor.
Bildiğiniz üzere üniversitede harç parası ve kitap paraları çok oluyor. Sırf o yüzden kardeşim dershaneye gidemiyor yani benim yüzümden. Eğer ben kiramı ödeyemezsem yurttan atılacağım. Normal olarak çalışıyorum evet ama sabahtan öğlene kadar lokanta bana ne verebilir ki yetmiyor kiralarımı ödemeye. Zaten bu yıl son okulum bitiyor, ben okulum bitene kadar siz değerli abilerim ablalarımdan bana yardım etmelerini istiyorum. Tekrar burs istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.
Kevser

CEVAP: Sevgili Kevser, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


AİLEMDEN MADDİ YARDIM ALMIYORUM

Adım Mustafa, Konya’da lojistik bölümünde okuyorum 1.sınıfım.
Devlet yurdu çıkmadığı için evde kalmak zorundayım o da maddi anlamda külfetli oluyor. Ailemden maddi yardım almıyorum. Baba durumdan dolayı devletten burs alıyorum o da kiraya gittiği için sürekli çalışmak zorunda kalıyorum.
İki kardeşiz kardeşim de üniversitede okuyor o da aynı durumda olduğu için ona da para göndermem gerekiyor. Geçinmekte zorlanıyorum dikkate alırsanız sevinirim.
Mustafa

CEVAP: Sevgili Mustafa, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben 2. sınıf üniversitedeyim, gerçekten çok zor durumdayım daha önce de yazmıştım ama bir burs veren olmadı. hiç olmazsa ayda 50 -100 TL yardım eden olursa çok sevineceğim.
Teşekkürler
Garip Çocuk

CEVAP: okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


ÖĞRENCİ YÜKSEL HAKKINDA

Ayşe Hanım,
07.04.2014 tarihindeki köşenizde pdr 3.sınıf öğrencisi Yüksel durumundan dolayı okulunu dondurmak zorunda kalacağını ifade etmiş, yardımcı olabilirim.

Ayşen

CEVAP: Ayşenciğim, iyi ki varsınız. İletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

MUHYEDDİN ARKADAŞIN BURS TALEBİ İLGİLİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Daha önce okurken Yetiş Ayşe yazılarınızı Trabzon’dan birileri yazsa da diye geçirmiştim içimden.
Kişiyi tanıyıp yardımcı olmak her zaman daha doğru gelmiştir.
Bana Muhyeddin isimli okurunuzun yazısını gördüğümde o yüzden bir mutlu oldum ben de bir şeyler yapabilirim artık diye.

Çok fazla bir yardımım olamaz muhtemelen ama akmasa da damlar en nihayetinde aylık erzağını karşılarım belki ya da bilmiyorum bir yerden destek oluruz arkadaşa K.T.Ü.
Orman endüstri'de okuyan Muhyeddin isimli arkadaşın bilgilerini bana ulaştırabilirseniz. Kendim elimden geleni yapmakla beraber Trabzon içinde kendisine ve ailesine yardımcı olacak birilerini bulmaya çalışırım. Eğer benim yapabileceğim yetmezse ve başka birilerini de bulamazsam bilgi veririm size.

Kendisinin koşullarını düşünerek benim aramam onu daha rahat olur diye düşünüyorum. Arkadaşı sıkıntıyı sokmak istemem. Ya da mail yoluyla mı iletişime geçiliyor bilemiyorum. Yönlendirirseniz siz sevinirim.

Saygı ile.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

BOLAT İLKOKULU-ORTAOKULU BOLAT KASABASI HADİM/KONYA

Konya Hadim İlçesi Bolat Köyü’nde sınıf öğretmeniyim. Okulumuzun kadrosu çok yeni öğretmenlerden oluşmaktadır. Eğitim konusunda oldukça istekli öğretmen arkadaşlarımız bulunmaktadır. Fakat okulda bilgisayar sayımız sadece bir tane o da müdürümüzün bilgisayarıdır. Bilgisayar teknoloji sınıfımızda çok eski yıllardan kalma bilgisayarlarımız var ama çok eski. Tamir kabul etmez durumda. Takdir edersiniz ki çağın gerektirdiği eğitim ancak teknolojik destekle olabilmektedir. Grup üyelerinden bu konuda en azından 1 tane de olsa ikinci el de olsa bilgisayar ricamız var. İmkanlar nispetinde projeksiyon cihazı eksiğimiz var. Diğer ihtiyaçlarımız bilgisayar, projeksiyon cihazı, kırtasiye malzemeleri.
Kitap ihtiyacımız var. Fakat doğudaki hiç kitabı olmayan okulların olduğunu biliyorum. Oralara gitse gönlüm daha da razı olur. Yine de ilkokul bölümü için az miktarda kabul edebiliriz.
Saygılarımla...
İhtiyaçlarımız:
*bilgisayar
*projeksiyon
*kırtasiye malzemeleri
*öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâye kitapları
Sınıf Öğretmeni İbrahim Demirkol: 0506 862 63 99 ibrahim_demirkol@hotmail.com
Okul müdürü Mehmet Ali Sürücü: 0541 855 18 83
Okul sabit telefon numarası: 0332 413 76 03
Okul açık adresi Bolat İlkokulu-Ortaokulu Bolat Kasabası Hadim/Konya
Okul web adresi:http://hadim_bolatio.meb.k12.tr/

ŞEHİT ER MUZAFFER GÜLTEKİN İLKOKULU-ORTAOKULU VİRANŞEHİR/ŞANLIURFA

Merhabalar,
Ben Şanlıurfa Viranşehir Eskidemirci Köyü’nde 8 yıllık bir okulda müdürlük yapıyorum. Okulum ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Okuluma 5- 6 köyden taşımalı olarak öğrenciler gelmektedir. Hal böyle olunca okul mevcudumuz biraz fazladır. 400 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Bu yöredeki insanlarımızın maddi anlamda pek imkânları yoktur.

Özellikle kırtasiye malzemeleri konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Bu da eğitim öğretim faaliyetlerimizi sekteye uğratmaktadır. Sizden ve yardımsever insanlarımızdan bu çocuklarımız için destek talep ediyorum. 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz için defter, kalem, silgi, boya kalemi, yapıştırıcı, cetvel takımları, anaokulu malzemeleri rica ediyorum. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz? Çocuklarımızla birlikte güzel haberlerinizi bekliyoruz.
İhtiyaç listemiz:
* 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar okuma kitapları
* 100 temel eser
*çizgili defter
* kareli defter
* resim defteri
* güzel yazı defteri
* kırmızı kalem
* kurşun kalem
* uçlu kalem
* kalem ucu
* silgi
* kalemtıraş
* boya kalemi
* sulu boya
* pastel boya
* kuru boya
* renkli fon kâğıtları
* a4 kâğıdı
* çizgili kâğıt
* zımba
* zımba teli
* delgeç
* mavi klasör
* şeffaf dosya
* mavi dosya
* pembe yarım kapak dosya
* ana sınıfı için materyal, oyuncak
Okul müdürü ve öğretmeni: Mustafa Bozkoyun:0542 485 05 18
Okul sabit telefon numarası: yok
Okul açık adresi: Şehit Er Muzaffer Gültekin İlkokulu-Ortaokulu Eski Demir Mezrası Karınca Köyü Viranşehir/Şanlıurfa
Okul web adresi: 1)Şehit Er Muzaffer Gültekin İlkokulu: http://sehitermuzaffergultekinilkokulu.meb.k12.tr/

2)Şehit Er Muzaffer Gültekin Ortaokulu: http://sehitermuzaffergultekinortaokulu.meb.k12.tr/

Merhaba değerli yazarlarımız. Ben Şeyhmus Özdemir. Muş Alparslan Üniversitesi ilköğretim matematik öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Topluma hizmet adlı dersimizde Muş merkeze bağlı ve Muş Alparslan Üniversitesi’nin bitişiğindeki Suvaran Köyü’ndeki ortaokulumuzda kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Kütüphane adına hiçbir şey yok. Ne raf ne kitap. Unutmayın ki bize göndereceğiniz her roman yeni kardelenlerin çıkmasına vesile olacaktır.
Öğrencileri bir nebze de sevindirebilmek için puzzle, satranç takımı, boyama kitapları ve gereçlerini talep ediyoruz.

Lütfen duyarsız kalmayalım

Tlf: 0543 932 85 86
Destekten dolayı şimdiden teşekkürler.

Yazarın Tüm Yazıları