‘Alt tarafı penye’ deyip geçmeyin

Eşofman kumaşından yapılan kıyafetler en parlak sezonunu yaşıyor. Kanye West’in öncülüğünde, hiphop ritimleri eşliğinde yeni eşofman ve sweatshirt akımına dair bilmeniz gerekenler.

Haberin Devamı

‘Sweat-shirt kumaşı’ yani penyeler, altın çağını yaşıyor. Blazer ceketler, fermuarlı kısa montlar, yumuşak dokulu rengârenk kapüşonlu sweat-shirtler, cepli şortlar ve erkeklerin çok severek giyeceklerini düşündüğüm, eşofman altı görünümündeki ‘smart’ pantolonlar hepsi bu materyalden yapılıyor.
Bu sezon alacağınız belli başlı üründen birisi de bu penye, örme kumaştan üretilen ve dolabımızı istila eden yeni ‘sweat-shirt’ler olmalı. Hip-hop müziği, giyim ve yaşam tarzı, ayrıca Amerikan gençliğinin o çok aşina olduğumuz kolej ve üniversitelerinin spor kluüpleri takım üniformaları ve yine ABD’nin kozmopolit şehir gettolarının arka sokakları modasından esinlenen ‘grunge’ akımının en önemli ürünü bu sweat’ler.
Kadın, erkek, hep giydiğimiz, bildiğimiz eşofman altı ve sweat-shirtler, aslında oldukça ‘casual’ bir ürün olmasına rağmen günlük, spor kıyafetinden çıkalı çok oldu. Bahsettiğim kumaşın, klasik yeni modelde yapılan pantolonlarıysa modayı takip eden iddialı erkeklere şiddetle tavsiye edilir. Başta Kanya West olmak üzere, son dönemim popüler erkeklerini bu pantolonsuz görmek zor.
Aklınızda olsun: Mavi, H&M, Gap, Diesel, Tommy Hilfiger, Fred Perry, Scotch&Soda, Colins, Nike, G-Star, Levis, Aeropostale, American Vintage, Puma ve Super Dry bu konuda uzman markaların başında geliyor.

Haberin Devamı

Yeniler

Sweat kumaşında ‘smart’ pantolonlar
Bu ürünü kombinlemenin iki yolu var: Yıkanmış, koton lacivert blazer ceketinizle, basic bir tişört ve renkli spor ayakkabılarınızla çok şık olur. Bir diğer alternatif de desenli, çiçekli gömlek, deri veya lastik ayakkabı, V yaka hırkanız ve deri ceketle tamamlamak. Serin yaz akşamları için birebir.
‘Sweat’ kumaşından blazer ceket

Yumuşacık, buruşmuyor, kollar kolayca kıvrılıyor ve kombini anında spor bir forma sokuyor. Lacivert olanını jean’lerle, tişörtlerin üstüne deneyebilirsiniz. Sade, blazer, penye ceketi ya da fermuarlı, cepli penye ceketi, yine jean ile yaz akşamları kullanıma uygun. Bu yeni ürüne mutlaka şans verin.

Klasikler

Rengârenk baskılı sweat–shirtler
Senelerdir sportif dolapların ayrılmaz parçasıdır, yıllar geçse de modası geçmeyecek ürünlerin başında gelir. Şimdi kapüşonun ve penye kumaşın ön plana çıkmasıyla tekrar moda oldu. Jean, spor koton pantolon ya da şortlarla birlikte giyebilirsiniz. Rahat, pratik ve soğuktan koruyucudur; sezonluk ürünlerin olmazsa olmazlarındandır. Bu sezon açık renklerde, önü fermuarlı ama kapüşonlu olanlara şans tanıyın. Şort ve loafer’larınızla kombinleyin. İçine atlet giyin.
Penye eşofman altları
Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var: Spor salonundan
yeni çıkmış gibi özensiz gözükmeyin. Eşofman altına, jean muamelesi yapın. Gömlekler, renkli tişörtler, jean ceketler, deri montlar veya trençkotlarla giyin. Farklı olun, bilindik kullanımının dışına çıkın. Altına spor salonu ayakkabılarını değil, boy postal bilekli sneakers’larla giyin. Üzerine eşofman üstü geçirmeyin, takım görünmesin.

Yazarın Tüm Yazıları