Emlakta bahar piyasası

Haberin Devamı

İzmir’de sktör hareketlendi. Çeşme, Güzelbahçe ve Urla’da konut fiyatları son bir ayda artmaya başladı.

Hurriyetemlak.com tarafından hazırlanan endekse göre, İzmir’de satılık konutların metrekare ortalaması bin 667 lira oldu. Yıllık artışın ortalaması ise yüzde 13... Kiralık evlerde fiyatlar yüzde 9 artarak metrekaresi 8 liraya ulaştı. Kentte amortisman süresi 18 yıl. Son bir ayda fiyatı artan ilçeler sıralamasında Çeşme yüzde 8.6 ile dikkat çekiyor. İlçede satılık konutların metrekare fiyatı 3 bin 923 lirayı buldu. Çeşme’nin en pahalı bölgesi Alaçatı’da metrekare ortalaması 4 bin 583 lira. Alaçatı’da konut fiyatlarının yıllık artışı yüzde 38 oranında. İzmir’in gözde ilçelerinden Güzelbahçe’de evler son bir ayda yüzde 6.7 oranında değerlendi. İlçede metrekare fiyatları 2 bin 200 liraya yükseldi. Metrekare ortalama konut fiyatının 2 bin lira olduğu Urla’daki artış ise bir ayda yüzde 2.7 oranında.

Haberin Devamı

Emlakta bahar piyasası

EN DEĞERLİ ALAÇATI

İzmir’in en değerli semtleri sıralamasında birincilik metrekare fiyatı 4 bin 583 lira olan Alaçatı’da... Her yaz ünlülerin akın ettiği Alaçatı’da, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Nurgül Yeşilçay, Ali Taran, Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, Okan Buruk, Emre Altuğ ve Banu Alkan gibi birçok ünlü ismin evi var. İkinci sırada 3 bin 317 lira ortalama fiyatla Mavişehir, üçüncü sırada 2 bin 973 lirayla da Ilıca bulunuyor.

TİCARİ GAYRİMENKULDE İSE ŞAMPİYON KONAK

İzmir’in ticari gayrimenkul rakamlarına bakıldığında son bir ayda fiyatlar en çok Konak’ta artmış durumda. hurriyetemlak.com’un yaptığı araştırmaya göre, satılık ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatı 2 bin 656 lirayı buldu. İzmir genelinde ortalama fiyat ise 2 bin lira. Kiralık ticari üniteler baz alındığında ortalama fiyat metrekaresi 13 lira olarak görülüyor.

Emlakta bahar piyasası

Haberin Devamı

Narova’nın yüzde 40’ı satıldı

YAPITEK imzalı Narova projesinin ilk etabında yer alan 114 dairenin yüzde 40’ı iki haftada satıldı. Narova, 80 bin dönüm arazi üzerinde 9 etap ve bin 100 konuttan oluşuyor. YapıTek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kayhan Karabayır, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Hem kentin, hem de Bornova’nın gelişen bir noktası burası. Narova; kente farklı bir soluk getiren, bölgenin gelişimi ve yapılanması açısından da kentsel dönüşüme önderlik yapacak en güzel projelerden biri olacak. Pek çok merkeze yakınlığı ve projenin kalitesi nedeniyle son derece karlı ve akılcı bir yatırım noktası da olacak. Narın bereketi ile İzmir’in güneşle buluştuğu Bornova’nın bereketi bu projeyle hayat buldu.”

Haberin Devamı

Bu zirveyi not edin

İZMİR, 28 Nisan’da yapılacak Türk-Arap İnşaat Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin ‘İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme’ sloganıyla gerçekleştirilecek zirve, 1 Mayıs’ta sona erecek. Zirveye, Arap ülkelerinden 500’ün üzerinde, Türkiye’den ise 150 firmanın katılması bekleniyor. Zirve, Türkiye’de ve Arap bölgesinde önemli yatırımların önünü açabilmeyi amaçlıyor. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, zirvenin en önemli hedefinin Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki yapı ve inşaat alanında ithalat ve ihracat seviyelerini artırmak olduğunu kaydetti. Öte yandan Attar, yabancıların mülk edinmesinin önünü açan yasanın ardından Arap yatırımcıların gayrimenkul sektöründeki isteğinin arttığını, Ege’nin de önemli bir pazar olduğunu sözlerine ekledi.

Yazarın Tüm Yazıları