Birkaç arkadaş Polonezköy’deki hayvanlara bakıyoruz

Polonezköy çevresindeki köpekleri ayda en az iki kere besliyoruz. Her gidişimizde en az 60 kg. kuru mama ve 30 litre su dağıtıyoruz.

Haberin Devamı

Güzin Abla selamlar, geçenlerde sanırım İzmir’den bir okurunuz size hayvanları beslemenin zorluğunu ve maddi sıkıntılarını yazmıştı. Siz de çok güzel bir cevap vermiştiniz. O yazıdan etkilenerek bu mail’i atmak istedim.
Ben ve birkaç arkadaşım, yıllardır Polonezköy çevresindeki köpekleri ayda en az iki kere besliyoruz. Tamamen kendi çabalarımızla yapıyoruz bunu.
Her gidişimizde en az 60 kg. kuru mama ve 30 litre su dağıtıyoruz.
Ayrıca evlerde beslenen köpeklerden eksikleri olmasın diye bisküviler, kemikler, özel vitaminler de götürüyoruz.
Bu, şüphesiz bütçeye bağlı bir olay. Elimizden gelen bu ama iç huzurumuz sonsuz.
Bizler ve diğer birkaç ekip sanıyorum çeşitli dönemlerde bu bölgedeki hayvanlara bakıyoruz. Ama tabii ki bu yetersiz.
Hem burada hem de diğer bölgelerde çok sayıda köpek var.
Çözüm, kısırlaştırma ve aşılarının yapılmasında, hayvan ticaretinin zevk olmaktan çıkarılmasında.
Mesela “Alınan evcil hayvan iki sene süreyle ne sebeple olursa olsun evden atılamaz” dense, aksi durumda ceza verilse, bu alımlar yüzde 70 azalır.
Alınması gereken yol çok fazla. Ama bu mail’i atmamdaki ana sebep, size yazan okurlarınıza yalnız olmadıklarını göstermek istemem.
Birbirinden habersiz böyle yüzlerce kişi var. Elden gelse de bütün barınak ve sokaklara kilolarca mama ve suyu her gün bıraksak...
Hayvan dostlarımızın ağzı var, dili yok. Aç, susuz ve yalnızlar. Bu da yetmezmiş gibi şiddet ve kötü muamele, hatta işkence görüyorlar...
Rumuz: Murat

Haberin Devamı

Yalnızca eziyet, işkence mi görüyorlar, aç mı bırakılıyorlar sevgili hayvansever okurum...
Bir yandan da onlardan hem kurtulup hem de gelir elde edilmek üzere hazırlıklar yapılıyor.
“Barınaklar kapatılacak, sokaklarda tek bir hayvan bile bırakılmayacak” diyor yetkililer. Bu durumda hayvanlara ne olacak diye bir düşünün.
Ormanlarda özel doğal parklara bırakılacaklarmış. Oralara kim gider, kim onlara bakar, kim ilgilenir?
Şimdiki barınakların bile kapasiteleri aşmış durumda, hayvanlar ancak ölmeyecek kadar beslenebiliyor. Ormanlara yığılan hayvanların akıbetini bilmek istemezsiniz. Biz biliyor ve kahroluyoruz.
Açlıktan birbirlerini parçalamaları bir yana, gruplar halinde deney için gönderilecekler. Mama haline getirilmelerinden bile söz ediliyor.
Umarım bütün bunlar söylentidir, asla gerçekleşmez, böyle bir yasa çıkmaz. Yoksa artık bizimle birlikte yaşayacak dört ayaklı dostlarımız kalmayacak.
Oysa doğa onlarsız olur mu, insan hayvansız
yaşar mı?

Haberin Devamı

Can dostlarınızla birlikte baharın tadını çıkarın

13 Nisan Pazar günü 11.30–17.00 saatleri arasında düzenlenecek “Dostum ve Ben” etkinliğine katılarak, Ömerli-Riva Kennel’de ıslak burunlu can dostlarımızla güzel bir pazar günü geçirebilirsiniz.
Sizleri dört ayaklı sevimli dostlarınızla hoşça vakit geçirmeye çağırıyoruz.
Bir yandan yeni hayvan dostlarıyla tanışmak, bir yandan can dostlarımızla sosyalleşmek, sahne şovlarıyla eğlenmek, etkinlik sponsorlarının sizler için hazırladığı hediyeleri kazanmak isterseniz, hemen telefonla rezervasyon yaptırın.
Etkinliğe giriş ücretsizdir.
Riva Kennel, Sarıpınar Köyü, Cömert Sokak / Ömerli-İstanbul
Rezervasyon için: 0532 653 57 23 / 0530 877 49 93

Yazarın Tüm Yazıları