Beni olmadık şeyler yüzünden kıskanıp öldüresiye dövüyordu

"Eski erkek arkadaşım madde bağımlısıydı. Benim sayemde o illeti bırakmıştı. Ama bu sefer de bıraktığı için sinirlerine hakim olamıyor ve beni olmadık şeyler için kıskanıp dövüyordu."

Haberin Devamı

Abla, ben 20 yaşında bir genç kızım. Eski erkek arkadaşım yüzünden çevremdeki herkesi sildiğim için akıl alacağım kimsem yok. Annem, en yakın arkadaşımdır ama konusunu bile açtırmıyor.
Eski erkek arkadaşımla iki yıl süren bir birlikteliğim oldu. Annem erkek kardeşim küçük yaşta vefat ettiği için onu kendi oğlundan ayırt etmezdi.
Ama o bir madde bağımlısı abla. Benden dört yaş büyük.
İlk başta bu durumu ciddiye almadım, çünkü büyük sıkıntıları vardı. Birbirimize iyice bağlanınca bıraktırmayı başardım o illeti. 10 ay kullanmadı.
Tüm tanıdıklarımız nasıl yaptığımı soruyorlardı, bizi parmakla gösteriyorlardı. Bize özeniyorlardı, çok mutluydum.
Ama bir sorun daha vardı, bıraktığı için sinirli olmuştu ve beni olmadık şeyler yüzünden kıskanıp öldüresiye dövüyordu ve ne acı ki, şiddetten sonra pişman oluyordu. Hem o hem ben ciğerimiz kopuncaya kadar ağlıyorduk.
Psikolojim yerle birdi ama güçlü olmam lazımdı. Dayandım abla, şiddete dayandım, çünkü çok sevdim. Herkesle iletişimi kestim yeter ki içmesin diye. Ama öğrendim ki son dört aydır yine başlamış. Yalanlarını yakaladım.
O ara kısa bir ayrılığımız oldu. İlk sevgilisiyle görüştüğü duyumunu aldım, yalanladı, ne kadar doğru bilemiyorum.
Güvenimi git gide kaybettim. Kimseye anlatamadım bunu. Kullandığı maddeyi yeniden bırakacağına dair söz verdi ama yine yapamadı. İçim acıya acıya anneme anlattım. Tabii annem de bu konuyu bir daha açmamak üzere kapattı; çünkü o çok tepkilidir bu konulara. Ben de susmak zorunda kaldım. Ve ayrıldık. Ona, ailemin onu istemediğini söyledim. Ama kalbim çok acıyor abla.
Bir yandan vicdanım rahat değil. Ben olmazsam dost bildikleri kurdun kuzuyu yediği gibi yerler onu; maddi durumu çok iyi çünkü. Bir de şu gerçek var ki; çok özlüyorum ama tedavi olamayacak, anlaşıldı.
Psikoloğa gittim bana verdiği ilaçla kafamı yastıktan kaldıramazken, sevdiğim adama nasıl destek olayım? Artık arayıp sormuyoruz birbirimizi, nasıl yüreğim yanıyor bilemezsin. Ben çok gencim, aklım almıyor ne yapmam gerekiyor?
Rumuz: Yardım et abla

Haberin Devamı

Güzel kızım, annen çok haklı, bu genç adam sizi çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmış. Uyuşturucu bağımlısı olan biriyle birliktelik hem çok zor, hem çok yıpratıcı hem de bir tür suç ortaklığı gibi. Zaten yaşamış ve görmüşsün.
Belki bu genç adam gerçekten bu beladan kurtulmak istiyor ama başaramıyor. Zengin olduğu için çevresinde onu bu şekilde kullanan birileri olabilir. Bu kişiler onun kurtulmasını istemiyorlardır elbette. O da seni seviyordur büyük ihtimalle, ama sonuçta onunla beraberliğin sürerse, senin hayatın da tehdit altında olacak.
Sana zarar verecek birinden ne olursa olsun uzak durmalısın. Sonuçta bu adam şiddete eğilimli biri ve seni giderek yok ediyormuş. Baksana haline, psikolojik destek almak zorunda kalmışsın.
Sen her şeye rağmen güçlü bir kızsın, elbette bu durumu da atlatabileceksin. Aksi halde, sen de onunla birlikte batar gidersin. Yazık değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları