Hitchcock filmi gibi

GALATASARAY her bakımdan kazanması gereken derbi maçına son haftalardaki “uykulu” halinden sıyrılarak çıktığını hemen belli etti.

Haberin Devamı

Yüksek beklentileri karşılayamadığı sezonu tek maçta temize çekmek elbette mümkün değildi.
Ancak ezeli takip karşısında alınacak galibiyet hem sezon sonuna kadar yürüyecek kredi, hem de Şampiyonlar Ligi bileti için gerekli ikincilik için büyük adım olacaktı.

ÜST SIRALARDA...

İKİ takımın da “hem topa hem rakibe” sert oynayacağı ilk dakikalarda belli olmuştu. 9’uncu dakikada Wesley Sneijder’ın attığı şık gol, değme Hitchcock filmini aratmayacak maçın futbol güzelliği açısından parladığı nadir, belki de biricik an olarak kayda geçti. “Beş dakikada bir sarı kart” ritminde ilerleyen maç, maalesef yüzyılı devirmiş rekabet tarihinde sayısı hiç de az olmayan “elektrikli maçlar” listesine üst sıralardan girecektir.

KALİTE DÜŞÜKTÜ

EKSİLEN rakibi karşısında skoru geliştirmek için fırsatlar bulsa da “fazla ısrarcı” bir görüntü çizmeyen Cimbom, kontrolü elinde tutmayı amaçladı ve başardı. Futbol kalitesi düşük, sinir katsayısı yüksek maçta ezeli rakibini yendi, yerini korudu, taraftarının yüzünü güldürdü. Hadisenin özeti bundan ibarettir...

Yazarın Tüm Yazıları