Başbakanımın ‘kapatma açılımı’nı sonuna kadar destekliyorum!

Kanımca bu ülkenin ihtiyacı olan farklı fikir, düşünce, sanat, iletişim filan değil. Hatta bunlarda fazlamız var. Gereksizleri kapatalım, israf olmasın. Twitter güzel bir başlangıçtı. Bence artık memleketin gerekli beyinsel ve düşünsel üretimini Başbakanımız yapıp televizyon aracılığıyla bize aktarsın, kâfi. Elli farklı düşüncenin kime ne faydası olmuş?

Haberin Devamı

Herkes Başbakanımın aleyhinde konuşuyor ve bu acayip moralimi bozuyor! Neyin peşindesiniz abi?
Mesela, nedir bu Twitter kapandı diye bir bardak suda fırtına koparmak? O kadar viyadükler, AVM’ler açılmış, twitter kapansa n’olcak? “Boğaz’da Özge’lerle kahvaltı keyfi” yazamadınız da dünya mı yıkıldı? Hadi bunları bırak ama sosyal medyada siyasetti şu bu ‘mahzurlu’ konularda yazışanlardan zaten feci şüpheleniyorum! Anarşik tipler midirler nedirler? “Haberleşemiyoruz, fikir paylaşamıyoruz, özgürlük ve iletişim bitti” bir gürültü, bir patırtı. “Medya yandaş. Fikirlerimizi ifade edebileceğimiz platformlar birbir gidiyor. Sosyal medya gitti, muhalif siteler de kapatılacakmış” diye bir yaygara kopuyor. Bakın canım, şu soruyu bir düşünün: Sizin kendinize ait fikriniz olması şart mı? Başbakan hepimiz adına düşünüyor zaten?! Her gün, en orijinalinden, en radikalinden yepyeni fikirler üretiyor! “Twitter’ın filan kökünü kazıyacağım” dedi mesela! Sizin aklınıza gelir miydi böyle çılgınca bir şey? Bugün dünyada bu cümleyi hangi lider çat diye söyleyebilir! Kıymetini bilin.
Bence abuk sabuk, ‘kafanıza göre’ fikir üretmeyin. Açın, günün herhangi bir saati gelişigüzel bir kanalı, liderimizin fikirlerini dinleyip şiar edinin, bitti! Müstakil fikir bulacağım da yayacağım diye ne kendini paralıyorsun kardeşim? Başbakanım her şeyin en güzelini en iyisini bilir, sen kendi çapında ne düşüneceksin de onun fikirlerinin üzerine çıkabileceksin? Faiz lobisinden telekineziye, AK Parti bu kavramlarla bizi tanıştırmasa, birinizin aklına gelir miydi?
“Onu kapattı, bunu kapattı, yakında memleketi de kapatıp gideceğiz” filan, böyle laflar dönüyor. Amaaan. Twitter’ı kapattı iyi oldu. Benim zaten başım hoş değildi. Arada, Yalan Dünya’nın yayımlandığı akşamlar SBT’nin ölçtüğü anlık reytingleri görmek için girip bakıyordum. Ama ona da gerek kalmadı, zira SBT’nin reyting ölçmesi de RTÜK tarafından 21 Mart itibariyle yasaklandı! Artık reytingler de sadece Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği örneklem üzerinden ölçülecek. Yani ölçülecek kişileri artık sadece ve sadece TÜİK belirleyecek! Böylece, Twitter’ın kapandığı gecenin ertesi günü, SBT’nin reyting ölçümleri de kapanmış oldu.

Haberin Devamı

Başbakanımın ‘kapatma açılımı’nı sonuna kadar destekliyorum

Haberin Devamı

(Twitter kapatılınca internet kullanıcıları pekçok esprili caps üretti. ‘İnterneti kesme düğmesi’ de onlardan biriydi. )

AKM kapandı ama niye kapandı?

Kapatır. Ülke onun değil mi abi? Benim Başbakanım neyi kapatıp neyi açacağını sizden mi öğrenecek? Bence yakında Facebook ve YouTube’u da kapatır. Bakınız buna ‘zaman yönetimi’ diyoruz. Adam teker teker ona buna dava açıp, gençleri evinden toplatıp, ifade verdirtip, içeri attırıp bir sürü bürokrasiye vakit ve milli servet harcayacağına, sosyal medyayı toptan kapatıyor, bitti. Pratik!
Ama bunu kime anlatacaksın? ‘Gezi Parkı kapanacak’ diye olay çıkaran tipler bunlar. Yahu ne yapacaktın zaten parkta? Toz, toprak, böcek. O kadar AVM açıldı, temiz temiz oralarda gez. Doğanın dengesi bu. “Bir park kapanır, bir AVM açılır” demişler! Ya da illa diyecekler yarın bir gün.
Taksim Meydanı kapandı diye şikâyet edenlere de kılım. Neymiş, orada illa protesto yapılacak, demokratik tepki gösterilecek filan. Taksim yakın diye, merkezi semt diye olay çıkartıyorlar! Git, devlet nereyi yer gösteriyorsa orada protestonu yap. Oralara ulaşım zormuş, dağ başıymış, medya bile gelemezmiş! Bak şimdi! E hani özgür medya kalmamıştı, zaten hepsi yandaştı? Demek Taksim Atatürk Anıtı’nın önünde de protesto yapsan, devlet gösteri yürüyüşün için Ağrı Dağı’nı da tahsis etse, hiçbir şekilde medyada yer almayacak?! E o zaman nedir sorun? Kendinle çelişiyorsun güzel kardeşim!
Ayrıca madem slogan atacak meydan lazım, acık büyük düşün, uluslararası düşün, git Londra’ya Hyde Park’a! Burada huzursuzluk yaratıp Başbakanımı sinirlendirme! Yediniz bitirdiniz şu adamı ya. Ama yedirtmeyiz.
AKM’yi de kapattı okey ama niye kapattı bir sor? Bence nadas için! Sanat böyledir, toprak gibidir. Sürekli üretemez. Bir süre kapatacaksın, unutacaksın, nadasa bırakacaksın. Sonra, bir gün, artık hangi gün bilinmez, oradan yeni eserler fışkıracak inşallah! Tabii. Ondan. Şu an aslında AKM kapatılmadı, nadasa bırakıldı! Konulara biraz iyi niyetli yaklaşın.
Emek Sineması da kapandı, evet, n’olmuş? Pardon da kapatılmasaydı da orada Lars von Trier’in ahlaksız filmi mi gösterilseydi? Bereket hem sinema kapandı hem filmi yasakladılar. Sinema da film de kapanmış oldu böylece, sen sağ ben selamet!

Haberin Devamı

Sandığa gitmeyen çenesini kapatsın!

Bence durmak yok kapatmaya devam. Daha ülkede kapatılacak çok şey var. Ben Kadıköy vapurundan inenler ne zaman kapatılacak, onunla ilgili bir hareket de bekliyorum. İnternet illaki bir noktada kapanacak, o belli oldu, ufak ufak yavaşlamaya başladı zaten. Cep telefonları hemen kapatılsın, kim bilir millet birbirine neler diyor orada, hepsi birer şer odağı! Ayrıca masraf ve zaman kaybı. Normal telefonlar da dinleniyor, kapatmışken onları da kapatalım bir zahmet.
Ülkede iletişime, fikre, düşünceye, sanata şuna buna mı ihtiyaç var? Yoo. Bence yok! Bize, duble yol, TOKİ konutu ve AVM yeter! Memlekette gerekli tüm beyinsel üretimi Başbakanımız yapıp televizyon aracılığıyla bize aktarır. Kâfi. Siz acık düşünmeyin, ne var? Elli tane farklı düşüncenin kime ne faydası olmuş? Herkesin fikri, hayata bakışı, yaşam tarzı aynı olursa, güllük gülistanlık yaşar, ooh AVM’lerde gezeriz. Bence şu aralar hızını almışken, AK Parti’nin bunu bir kampanya haline getirip, yeni bir açılım yapması lazım: ‘Kapatma açılımı!’ Bu da iktidara benim katkım olsun.
Aahaayt yine çok güldüm kendime. Yalnız bak, bu şaka değil. Pazar günü sandığa gitmezseniz, gerçekten, ağzınızı sonsuza kadar kapatın! Çünkü “Ben tavır olarak oy vermedim yeaa” deyip hâlâ konuşan olursa, o konuşan ağzı, üstündeki burunla birlikte kırarım!
Çok sevgiler.

Haberin Devamı

Başbakanım her şeyin en güzelini bilir. Sen kendi çapında ne düşüneceksin de onun fikirlerinin üzerine çıkacak? Faiz lobisinden telekineziye, AK Parti bu kavramlarla bizi tanıştırmasa hanginizin aklına gelirdi?

Bak! Bu şaka değil. Pazar günü sandığa gitmezseniz gerçekten ağzınızı sonsuza kadar kapatın. Çünkü “Ben tavır olarak oy vermedim yeaa” deyip hâlâ konuşan olursa, o konuşan ağzı üstündeki burunla birlikte kırarım!

Yazarın Tüm Yazıları