Demirel'in rüyası bitti

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı süreci dâhil yirmi yıldır kendisini ‘kandıran’ Turgay Demirel’in aymazlıklarının farkına bakalım ne zaman varacak? Demirel “Vazgeçilemez başarılı algısı yaratarak” basketbolumuzu parmağında oynatıyor.

Haberin Devamı

Yaptıkları aslında, Başbakan’ı “Olimpiyatları aldık” diye 18 saatlik uçuş sonrası hüsrana uğratanlardan daha beter bir “emanete ihanet”.Ödüller aldı keyfi dağıttı. Başbakanın himayesiyle seçimler kazandı. Neydi bu harika çocuğun en büyük kandırığı? Aman önümü kesmeyin FİBA Başkanı olacağım. İşte bu son yalanda geçen hafta patladı. Dünya Kadınlar Şampiyonası kura çekimine denk düşen FİBA Olağanüstü Kongresi İstanbul’da yapıldı. Cebimizden yapılan bu hovardalığın amacı gelişen, ticari başarı yakalayan kulüpler basketbolu karşısında can çekişen FIBA’nın Avrupa Başkanlığını kapabilmekti.

Hesabı yine tutmadı
Fakat heyhat; Demirel’in kişisel gene hesabı tutmadı. FİBA bu toplantıda “kıtasal alt başkanlıkları kaldırıp organizasyonu tek çatı altında toplama” kararı aldı. Çok başlılığı kaldırıp erki merkezde topladılar. Demirel dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan oldu. Malum yakın geçmişte Turgay Bey olmasın diye oybirliğiyle rahmetli “Allah’ın dur dediği İzlanda’nın Federasyon Başkanı’nı FIBA Avrupa Başkanı seçmişlerdi.213 üyeli Dünya FİBA Başkanı yapacak halleri yok her halde. Başka kapıya dediler. Yıllardır FİBA Başkanı olacağım masallarıyla uzatmaları oynayan Demirel. Yirmi yıldır basketbolumuza yapışan Turgay Demirel bakalım şimdi hangi kandırmaca kara komediler sahneye koyacak?

Haberin Devamı

Fırsat mı? Yoksa külfet mi?
Katılan 16 takımın tüm masraflarını ev sahibi ülkenin karşıladığını düşünürsek, küresel ekonomik darboğazda kimselerin neden Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasına talip olmadığını daha iyi anlarız. Basketbol’da Olimpiyatlara sadece Kadın Milli Takımıyla katılabildiğimizde ayrı bir gerçek. Ödüllendirilmeleri bu kadar pahalı olmamalı. Bir başka gerçek de kadın basketbolunda kulüpler ölçeğinde tamamen yabancı oyuncuya dayalı bir düzenimiz olduğu. Ülkemizde yapılacak bu şampiyona arkası olmayan hâlihazır kadın milli takım neslimizin SON BAHARI. Böyle bakınca milli takım seviyesinde evimizde ki turnuvalarda başarısıyla ünlü Demirel Federasyonunun son kozunu oynadığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Demirel ayağına sıktı
Erkeklerde saha başarısızlığımızı parayla kapatıp Wildcard satın alıp katılacağımız 2014 İspanya Dünya Kupasına 160 gün kaldı Milli Takım Koçumuz ve teknik kadrosu henüz belli değil. Tanjevic yıl boyu dolgun maaşını alır maçları seyreder oyuncularını seçerdi. Hani bu işler böyle olur, son dakikaya bırakılmazdı? Yoksa zamana oynayıp, hala maçları izlediğini gözlemlediğim,”Bogdan Tanyevic koordinatörlüğü paralel koçluk gizli senaryosunu” mu devrede sokacak? Obradovic ismini dolaştırıp 30 Mart kırılma noktasını bekliyor. Duruma göre vaziyet alacak. Umarım Sayın Başbakan artık onu tanımıştır.

Yazarın Tüm Yazıları