Her zevke göre film bulunur

Her zevke ve beğeniye seslenen filmlerle dolu bir haftadayız.

Haberin Devamı

Yılın en iyi yerli yapımlarından “Köksüz”, Wong Kar-Wai’nin görselliğiyle büyüleyen yapıtı “Büyük Usta” ve Miyazaki’nin son animesi “Rüzgar Yükseliyor” haftanın kaçırılmaması gereken filmleri. Aksiyon arayanlara “Hız Tutkusu”, Ferzan Özpetek filmlerinden bıkmayanlara “Kemerlerinizi Bağlayın”, Amerikan animasyonu isteyenlere “Bay Peabody” ve yerli aşk hikayesi “Sadece Sen” haftanın diğer seçenekleri…

Aile içinde kaybolmak

Köksüz
Nobody’s Home
Yönetmen: Deniz Akçay
2013/Türkiye/81’
Genç yönetmen Deniz Akçay, senaryosunu da yazdığı bu ilk filminde bir kaybın ardından yeniden aile olmayı başaramayan, gün geçtikçe kendini yok eden 4 karakterin kaybolma hikâyesini anlatıyor. Ahu Türkpençe ve Lale Başar’ın başarılı oyunculukları ve sinemamızda ender gördüğümüz başarılı senaryosuyla yılın kaçırılmaması gereken yerli yapımlarından biri.

Haberin Devamı

Görselliğiyle büyülüyor

Büyük Usta
Grandmaster
Yönetmen: Wong Kar-Wai
2013/Hong Kong-Çin/130’

“Chungking Express”, “In the Mood for Love/Aşk Zamanı”, “2046”, “My Blueberry Nights/Benim Aşk Pastam” filmlerinin usta yönetmeni Wong Kar-Wai’nin son filmi “Büyük Usta”, 1930’larda geçiyor ve Bruce Lee’nin de hocası olan dövüş sanatları ustası Ip Man’ın hayatına odaklanıyor. Uzakdoğu festivallerinde ödüllere boğulan ve her Wong Kar-Wai filminde olduğu gibi tasarımı ve görselliğiyle büyüleyen film, yönetmenin fetiş oyuncusu Tony Leung ile “House of Flying Daggers/Parlayan Hançerler”, “Hero/Kahraman” filmlerinin yıldızı Ziyi Zhang’ı buluşturuyor. İlla ki beyazperdede izlenmesi gereken filmlerden, kaçırmayın!

Animenin ustasından

Rüzgâr Yükseliyor
The Wind Rises
Yönetmen: Hayao Miyazaki
2013/Japonya/126’

Anime dünyasının usta ismi Hayao Miyazaki’nin son filmi, !f Ankara’da kaçıranlar için gösterimde. 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Zero avcı uçaklarının tasarımcısı Jiro Horikoshi’nin hayatına odaklanan film, yönetmenin hayranları ile anime tutkunlarını bir kez daha büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Senaryosunun naifliğine rağmen ustanın elinden çıkması bile kaçırmamak için yeterli.

Haberin Devamı

Geçmiş peşini bırakmaz

Sadece Sen
Yönetmen: Hakan Yonat
2014/Türkiye

Görme engelli Hazal ile eski bir boksör olan Ali’nin yollarının sürpriz bir şekilde kesişmesini ve gittikçe büyüyen aşklarına karşılık Ali’nin karanlık geçmişinin peşini bırakmamasıyla yaşanan tehlikeli olayları konu alan film, Belçim Bilgin ve İbrahim Çelikkol’u buluşturuyor.

Dünyanın en akıllı köpeği

Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk
Need For Speed
Yönetmen: Rob Minkoff

“Aslan Kral”ın ve “Stuart Little/Küçük Kardeşim” serilerinin yönetmeni Rob Minkoff’un elinden çıkma bu Dreamworks animasyonu, dünyanın en zeki ve en başarılı köpeği Bay Peabody’in evlatlık aldığı “insan” oğlu Sherman’ın maceralarını konu alıyor. Küçük izleyiciler kadar büyükleri de cezbedecek bir animasyon…

Haberin Devamı

Ferzan Özpetek yine ağlatıyor

Kemerlerinizi Bağlayın
Allacciate le cinture
Yönetmen: Ferzan Özpetek
2014/İtalya/110’

“Karşı Pencere”den beri her filmiyle hayal kırıklığı yaratan Ferzan Özpetek, yeni filmi “Kemerlerinizi Bağlayın”da yine güzel adamlar ve kadınlarla dolu masalsı bir dünyaya götürüyor bizi ve 13 yıl sonra yeniden karşılaşmalarıyla birlikte düzenleri yıkılan iki aşığın yaşadıklarını anlatıyor. Bu konu hala ilginizi çekiyor ve bir de bunu Ferzan Özpetek’ten izleyeyim diyorsanız buyurun sinemaya.

Araba tutkunlarına

Hız Tutkusu
Need for Speed
Yönetmen: Scott Waugh
2014/ABD/130’

En büyük tutkusu arabalar ve araba yarışları olan genç bir adamın işlemediği bir suçtan dolayı hapse girmesini ve iki yıl sonunda intikam için geri dönmesini konu alan “Hız Tutkusu”, 90’ların meşhur video oyunu “The Need for Speed”in beyazperde uyarlaması. Oyunun tutkunları ve yarış arabaları meraklılarına tavsiye edilir.

Yazarın Tüm Yazıları