123'ten eşsiz bir konser

2009 senesinde askere gittiğimde, gazinoda bulduğum gazetelerden müzik haberlerini hep not alırdım. Askerde olduğum süre boyunca yeni çıkan albümlerden, müzik haberlerinden uzak kalmamak için kendimce bir gayret içindeydim. 123’ü de tam bu dönemde tanıdım işte.

Haberin Devamı

123ten eşsiz bir konser

Grubun ‘Aksel’ adlı ilk albümleri o dönem henüz çıkmıştı. 12 şarkılık ilk albüm konsept olarak bir çocuğun hikayesini anlatıyor ve Huban Korman’ın çizimlerini içeren bir illüstrasyon kitapçıkla birlikte satılıyordu. İlk albümle yakaladıkları orijinalliklerini bir kere olsun bırakmayan 123, Aksel’den sonra bir EP (Stereo Love) ve 2 albüm (Arve, Lara) daha yayınladılar. Türkiye’de böylesine başarılı alternatif müzik yapan, kalitesini hiç bozmadan seneler içerisinde giderek daha da arttıran ve grup müziği yapan insanların sayısı gerçekten çok az.

123ten eşsiz bir konser

Grup şimdilerde Nisan ayında çıkması planlanan yeni albümleri ‘Anja’nın tatlı telaşı içindeler. Yeri gelmişken, yeni albüm çalışmaları sırasında grubun kadrosunda da ufak değişiklikler olmuş. Ekibin klavyecileri Burak gruptan ayrılmış, Seçil Kuran ve Arda Erboz gruba dahil olmuş. Böylece yeni albümleri ‘Anja’nın kayıtlarını da 5 kişi olarak tamamlamışlar.

Haberin Devamı

123ten eşsiz bir konser

123’ün yeni albümü eli kulağındayken, geçtiğimiz Pazar Krek Tiyatrosu’nda harika bir konser verdiler. Kulaklıklarımızı takıp 123’ü daha da derinlemesine dinlediğimiz bu orijinal konserde grup hem eski albümlerinden şarkılar çaldılar, hem de Anja’dan yeni parçalarını ilk defa bizlerle paylaştılar. Bunca senedir bir türlü canlı canlı dinleyemediğim grubu nihayet hem de Krek’deki gibi özel bir konserle dinlediğim için çok mutluyum.

123’ün sahnedeki uyumunu, Dilara’nın insanı sakinleştiren vokalini herkes dinlesin istiyorum. Nisan’da piyasaya çıkması planlanan ‘Anja’dan önce grubu 27 Mart’ta Babylon’da izleyebilirsiniz, ajandalarınıza şimdiden not etmeniz dileğiyle.

Haberin Devamı

MADONNA VE AVICII BİRLİKTELİĞİ

123ten eşsiz bir konser

Madonna’nın yeni bir albüm üzerinde çalıştığı artık sürpriz değil. Bundan birkaç hafta önce Toronto’da kendi spor salonu zincirinin açılışında, yeni albümüne dair ipuçları vermişti. MDNA, önceki gün kendi twitter hesabından yeni bir şarkı için Avicii ile çalıştığını yazdı.

Madonna ve Avicii daha önceden MDNA albümündeki ‘Girl Gone Wild’ single’ı için bir remix versiyonda buluşmuşlardı. Anlaşılan o ki, bu birliktelik aslında ikili için ısınma turlarıymış. Her yeni albümünde günümüzün popüler yapımcı, DJ, müzisyenlerini kendi işine dahil eden Madonna, umarım bu sefer hepimizi utandıracak güzellikte şarkılarla geri geliyordur.

Haberin Devamı

METALLICA GELİYOR!

123ten eşsiz bir konser

Birkaç hafta önce ‘Metallica’nın bu yaz İstanbul’a tekrar geleceği konuşuluyor’ diye yazmıştım. Resmi açıklama grubun kendi sitesinden geldi, Metallica 13 Temmuz 2014 İTU Stadyum’da olacak. Biletler 13 Mart günü sabah 09:00 itibariyle satışta olacak. Met Club üyeleri için 12 Mart günü ön satış imkanı da mevcut. Tüm Metallica severlerin gözü aydın, 5. kere İstanbul müziğe doyacak!

YENİ ALBÜMÜN ADI BELLİ OLDU!

123ten eşsiz bir konser

Morrissey’in dillere destan olan yeni albümünün adı geçtiğimiz günlerde basına duyuruldu.World Peace Is None Of Your Business’ adıyla bu yaz çıkacak olan Moz’un yeni albümünde 12 yeni şarkı olacağı belirtiliyor.

Fransa’da Joe Chiccarelli’nin prodüktörlüğünde kaydedilen albümün, Morrissey’in Amerika turnesi sonrasında bu yaz aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.Albüme dair her ayrıntıyı merakla beklemek bir yana dursun, en çok da albümdeki İstanbul’a ithaf edilen şarkıyı duymak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

THE RAPTURE DAĞILDI!

123ten eşsiz bir konser

Geçen hafta Red Bull Music Akademisi’nin William Onyeabor’ı anmak için yayınladığı basın bildirisinde New York’lu müzik grubunun dağıldığını öğrendik. Söz konusu basın bildirisinde Rapture’ın vokali Luke Jenner’in yanında ‘eski The Rapture grubu üyesi’ ibaresi yazılınca müzik dünyasıda bu durumdan haberdar olmuş oldu.

1998’in sonlarında San Francisco’da kurulan grup en son 2011 senesinde ‘In The Grace Of Your Love’ albümünü yayınlamıştı. Aynı albümden çıkardıkları ‘How Deep Is Your Love’single’ı o dönem en çok dinlediğim şarkıydı. Grubun dağılması üzücü ama belki bu ayrılık yeni oluşumlara da sebep olur diyerek şakacı umutlarla beklemeye devam edelim.

Haberin Devamı

PLACEBO’DAN ALTERNATİF VİDEOLAR

123ten eşsiz bir konser

Placebo
geçen haftadan beri her gün bir yeni video klip yayınlıyor.

Grup on albümleri ‘Loud Like Love’ın‘Limited Edition Box Set’ versiyonu için hazırladıkları videoları, resmi Youtube kanallarından her gün bir klip olmak üzere internetten servis ediyorlar. Hatırlarsınız Gezi döneminde ‘Rob The Bank’ şarkısının alternatif klibiyle Türkiye’ye de selam gönderen grup, albümdeki 10 şarkı için çektikleri bu video kliplerle son bir haftadır müzikseverlerin gündeminde.

Grubun yayınladığı alternatif videolardan benim favorilerim;‘Scene Of a Crime’, ‘Purify’, ‘A Million Little Pieces’, ‘Rob The Bank’ oldu. Geçtiğimiz yaz yayınladıkları ‘Loud Like Love’ı bir kere de alternatif video klipleriyle izleyin derim, albümdeki favorileriniz eminim tekrardan şekillenecek.

KARIŞIK KASET

Karışık Kaset için temalı listeler peşinde koşarken çok şarkı dinliyorum ve birbirinden farklı listeleri inceliyorum. İşte bu niyetle Spotify’da gezinirken, ‘Hangover’ temalı listeleri görünce bende de bir kıvılcım çaktı. Tam sıradan, sakin bir Pazar gününü özetleyen, uyutmayan ama mırıl mırıl şarkılardan oluşan bir liste hazırlamak istedim.

‘Karışık Kaset by Hangover Sunday’ adıyla listeyi Spotify’da da hazırladım, bu listeyi de devamlı güncelleyeceğim listeler arasına aldım. Ara sıra neler eklenmiş görmek için listeyi Spotify’dan da takip etmenizi tavsiye ederim.

Keyifli dinlemeler…

1)123 – Binalar

2)Feist – Mushaboom

3)Dido – Here With Me (Chillin with the Family mix)

4)Tori Amos – Ophelia

5)Real Estate – Past Lives

6)Houses – Soak It Up

7)The Smiths – Asleep

8)Coconut Records- Wires

9)123 – Turuncu

10)Feist – Graveyard

11)James Arthur – Recovery (Acoustic)

12)Bonobo – First Fires

13)Olafur Arnalds – Near Light

14)Jon Hopkins – Candles

15)Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child (Acoustic)

16)Matthew Koma – Spectrum (Acoustic)

17)Justin Bieber – Beauty and A Beat (Acoustic)

18)Katy Perry- The One That Got Away (Acoustic)

19)London Grammar – Night Call

20)The Rapture – In The Grace Of Your Love

21)Nosaj Thing – Aquarium

22)Feist - 1234

23)Woodkid – The Golden Age

24)Coldplay – Sparks

25)Lily Allen – Who’d Have Known (Acoustic)

26)Olafur Arnalds - ?ú ert jör?in

27)Florence And The Machine – Only If For a Night (MTV Unplugged)

Yazarın Tüm Yazıları