Dünyanın yolcusu bu havalimanlarından akıyor

Geçen yılın rakamlarına göre dünyada en çok yolcuya sahip havalimanları açıklandı. İstanbul Atatürk Havalimanı, yüzde 14.1’lik büyümeyle 3 basamak birden çıkıp 18’inci oldu.

Haberin Devamı

Sıralamadaki ilk 6 havalimanının yeri değişmedi. En büyüğü, toplam 94.4 milyon yolcuyla Atlanta Hartsfield-Jackson oldu. Ancak Atlanta’daki yolcu sayısının bir önceki yıla göre yüzde 1,1 düşmesi de dikkat çekti.
Pekin Capital Havalimanı ise yüzde 2.2 gibi beklenenden daha az bir büyüme oranı yakalayarak 83.7 milyon yolcuya ulaştı. Avrupa’daki diğerlerine oranla daha iyi trafik artışı yakalayan Londra Heathrow, 73.3 milyon yolcuyla üçüncülüğe oturdu.

Atatürk rekor kırdı

İstanbul Atatürk Havalimanı, üç sıra birden çıkarak, ilk 20’ye girme başarısı gösterdi. 51.3 milyon yolcuyla 18’in sıraya yerleşirken yüzde 14.1’lik büyüme dikkat çekti. 2012’de 45 milyon yolcu tarafından kullanılmıştı.
İlk 10’da hızlı bir çıkışı Dubai Havalimanı yakaladı. Yüzde 15.2 büyüyen Dubai, 66 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. İlk 20’de en hızlı artışa ise yüzde 19.1 ile Kuala Lumpur Havalimanı ulaştı.

Haberin Devamı

Uluslararası yolcuda lider

Liste, hem iç hem de dış hat yolcu sayılarıyla oluşturuldu. Sadece uluslararası yolcular dikkate alındığında, ilk 10 tamamen değişiyor. Listeye birinci sırada Londra Heathrow girerken, Dubai ikinci, Paris Charles de Gaulle Havalimanı da üçüncü oldu.
İstanbul Atatürk Havalimanı, 34 milyon dış hat yolcusu ile dünya sıralamasında 12’nci oldu. Antalya Havalimanı ise 21,4 milyon yolcusuyla ilk 30’a girdi.

Dünyanın yolcusu bu havalimanlarından akıyor

Yazarın Tüm Yazıları