Bizi üzen şeylere karşı

Mart ayının müzik dolu bereketi başlar başlamaz kendisini gösterdi.

Haberin Devamı

Önce geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan yepyeni, beklenmedik, farklı Coldplay şarkısı ‘Midnight’, ardından Onor Bumbum’un nefis yeni şarkısı, Daft Punk’ın manevi oğlu gibi olan Pharrell’in solo albümü G I R L, Adele’in Prince ile yapacağı yeni şarkı haberi gibi yeni müziklerin filizlendiği bir yazı sizleri bekliyor.

Lafı uzatmadan hemen başlıyorum;

ONOR BUMBUM – BİZİ ÜZEN ŞEYLERE KARŞI

Bizi üzen şeylere karşı

İlk albümü ‘ Diyorum Ki’ ile yerlere göklere koyamadığım Onor Bumbum’dan yeni bir şarkı var. Geçtiğimiz haftanın belki de en güzel gelişmesi olan bu şarkı bizleri Gezi dönemine götürüyor. Yazımın başlığına da isim babası olan ‘Bizi Üzen Şeylere Karşı’ Soundcloud (soundcloud.com/onorbumbum) üzerinden Onor’un profilinden dinlenebiliyor. Şarkıyı haftasonundan beri defalarca dinledikten sonra anladım ki, yeni bir Onor Bumbum albümü galiba harika olur.

Haberin Devamı

ITUNES SXSW FESTIVAL

Bizi üzen şeylere karşı

Sosyal medyanın kalbi iki hafta boyunca Texas, Austin’de SXSW etkinliğinde atacak. Film endüstrisi, müzik dünyası ve bunları kapsayan tüm dijital pazarlama mecrasının hayat bulduğu etkinlikte bir de Itunes Festival yer alıyor. 5 gün boyunca sürecek Itunes Festivali’nde program şu şekilde;

11 Mart : London Grammar / Imagine Dragons / Coldplay

12 Mart: Isiaiah Rashad / ScHoolboy Q / Kendrick Lamar

Haberin Devamı

13 Mart: Soundgarden

14 Mart: G.R.L / ZEDD / Pitbull

15 Mart: Mickey Guyton / Willie Nelson / Keith Urban

Önümüzdeki Mayıs ayında yeni Coldplay albümünün de çıkacağını düşünecek olursak, London Grammar’ın alt grup olduğu, Imagine Dragons sonrası bir Coldplay konserini canlı canlı evden izlemek gerçekten harika olacak. Festivalin Amerika’dan yayınlanmasından ötürü saat farkı da düşünülmüş olacak ki, tamamlanan konserler bir süre daha Apple TV, ve IOS uygulaması aracılığıyla izlenebilecek.

COLDPLAY – GHOST STORIES

Bizi üzen şeylere karşı

Coldplay elbette Itunes Festival’inde boşuna sahne almıyor. Mayıs ayında çıkaracakları albümlerini de muhtemelen ilk defa bu konserde tanıtacaklar. Bu yeni albüm bilgisi o kadar taze ki, daha geçen hafta yayınladıkları ‘Midnight’ single’ı ve video klibini sindirmeye çalışırken, önceki gün grubun yeni albüm haberi müzik sitelerinde en çok okunan haber oldu.

Haberin Devamı

Itunes üzerinden 19 Mayıs tarihinde yayınlanacağı belirtilen albümün ön satışı şu an mevcut. Albümü ön satışta alanlara bir de albümden dün yayınlanan yeni single ‘Magic’ i indirme imkanı veriliyor. 9 şarkıdan oluşan, grubun 6. albümü özellikle ‘Midnight’ şarkısı ile bende inanılmaz bir beklenti yarattı. Belki gerçekten bu yeni albümlerinin turnesinde bir Coldlplay konseri de bizim ülkemizden geçer.

PHARRELL WILLIAMS – G I R L

Bizi üzen şeylere karşı

Geçtiğimiz senenin muhtemelen en çok dinlenen iki şarkısında da Pharrell’in imzası vardı. Daft Punk’ın Get Lucky’si ve Robin Thicke’nin Blurred Lines’ı 2013’ün en çok dinlenen şarkılarıydı. Pharrell bu işin planlamasını o kadar profesyonel yapmış olacak ki, böylesi başarılı bir 2013’ten kendi solo albümünü çıkartmak için artık tam da vaktiydi. Henüz dün piyasaya çıkan Soul ve Funk temalı ikinici albümünde Pharrell, Justin Timberlake, Mile Cyrus, Alicia Keys ve Daft Punk birlikte birer de şarkı yapmış. Bu arada albümün çıkış şarkısı olan ‘ Happy’ yi önceki gece Oscar Ödül Töreni’nde seslendiren sanatçının bu harika performansını henüz görmediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Haberin Devamı

ADELE PRINCE İLE STÜDYODA MI?

Bizi üzen şeylere karşı

Geçtiğimiz sene Grammy’den Oscar’a ne kadar ödül varsa hepsini toplayan ve üstüne bir de anne olan Adele, herkesin merakla beklediği 3. albümü için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Prince’in İngiltere’de Ronnie Scott Jazz bardaki verdiği konseri öncesinde, Adele ile kuliste görüştüğü bu haftanın söylentileri arasında. Söylenenler doğruysa ikili Adele’in yeni albümde bir şarkı için çalışacaklarmış. Planlar doğruysa Adele bu sene sona ermeden yeni albümünü piyasaya çıkartacak ve 2015 senesinde dünya turnesine çıkacakmış. Radyolarda durmadan çalan Adele dönemlerini özledim valla, yeni bir Adele albümünün vakti geldi sanırım.

Haberin Devamı

AHMET KAYA’YI ANMA ALBÜMÜ

Bizi üzen şeylere karşı

Uzun zamandır konuşulan Ahmet Kaya’yı anma albümü artık piyasada. İki Cd’den oluşan albüm 26 şarkıdan oluşuyor. ‘…Bir Eksiğiz’ adıyla dün piyasaya çıkan albümün prodüktörlüğünü Gülten Kaya üstlenmiş.

Gülten Kaya’nın yanı sıra Yavuz Bingöl’ün de prodüktörlüğüyle destek verdiği bu çalışmanın kapak tasarımını Hrant Dink’in kızı Sera Dink gerçekleştirmiş. 23 farklı stüdyoda tamamlandığı belirtilen son bir yıldır gizlice kaydedilen projede birbirinden önemli isimler yer alıyor.

Ahmet Kaya’yı anma albümünün ilk cd’sinde Aylin Aslım, Aynur, Bajar, Bülent Ortaçgil, Büyük Ev Ablukada, Cem Adrian, Gece Yolcuları, Gripin ile Küçük İskender, Hakan Vreskala, Halil Sezai, Harun Tekin ve Hayko Cepkin yer alıyor. İkinci cd de ilkini aratmayacak kadar ünlü isimlerle dolu.Leman Sam, Mehmet Erdem, Moğallar, Niyazi Koyuncu ile Okan Bayülgen, Redd, Sezen Aksu, Teoman, Yaşar Kurt, Yavuz Bingöl ile Öykü Gürman, Zuhal Olcay ve Ceza da ikinci cd’nin konuk sanatçıları. Şimdilik albümden favorilerim Sezen Aksu, Harun Tekin ve Zuhal Olcay yorumları olsa da eminim biraz daha vakit geçtikten sonra bu gruba başkaları da eklenecektir.

KARIŞIK KASET

Her ay olduğu gibi, yeni ayın ilk yazısında ay boyunca güncellenecek bir Karışık Kaset listesi ile karşınızdayım.

Mart ayı bahara da bir adım daha yakın olmasından ötürü, nispeten daha cıvıl cıvıl benim için. Birçok yeni albümün yaz öncesi piyasaya çıkacağını düşünürsek, yeni şarkılarla dolu oldukça zengin bir ay bizleri bekliyor.

Karışık Kaset by Mart 2014 adıyla hazırladığım liste Spotify’da da sizleri bekliyor.

Keyifli dinlemeler…

1)The Fray – Give It Away

2)Pharrell Williams feat. Justin Timberlake – Brand New

3)Coldplay – Magic

4)Ray LaMontagne – Supernova

5)Weeping Widows – (We’re In) Different Places

6)Betty Who – Heartbreak Dream

7)Real Estate – Had To Hear

8)Pharrell Williams feat Daft Punk – Gust Of Wind

9)Lea Michele – Louder

10)Shakira – Empire

11)Paloma Faith – Can’t Rely On You

12)WhoMadeWho – Dreams

13)Dj Cassidy feat Jessie J, Robin Thicke – Calling All Hearts

14)OneRepublic- If I Lose Myself

15)Foxes – Let Go For Tonight

Yazarın Tüm Yazıları