Ayakları baş yapan modeller

Sezonun 4 hit ayakkabısına yakın plan. Hangisi ne zaman, neyle giyilmeli?

Haberin Devamı

Basitten şaşmayanlara

Tommy Hilfiger (959 TL)

Nedir?
Mokasenlerin en pratik giyileni herhalde bu ‘loafer’ modelleridir.
Sezonu yoktur, yalnız bazı giyilme kuralları vardır. Ayakkabıyla bütünlük oluşturacak aynı rekte ve ince bir koton çoraplzagiyilmeli: Lacivertle lacivert çorap, siyahla siyah çorap gibi.
Ne ile kombinlenir?
Basit modelli, düz kalıplı, paçası çok dar olmayan kumaş pantolonlarla. Lacivert takım elbise ile de iddialı ve stil sahibi bir kombin olur.
Nerede giyilir?
Okulda, ofiste, iş toplantılarında şık, elegan ve beyefendi bir görüntü oluşturan bir aksesuardır.

Ağırbaşlı beylere

ELLE (300 TL)

Nedir?
Bu mokasenler ‘Oxford modeli’ olarak alınır. Bağcıklı oluşu ve kaydedeğer topuğu nostaljik bir şıklık ve ağırbaşlılık sağlar. Normal deri ve rugan olabilir. Pantolon altından hala çorabınız gözükeceği için, dikkatli olun.
Ne ile kombinlenir?
Takımlarınız için şık, yeni ve genç bir seçim. Süet olanlar jeanle, rugan olanlar takım elbise ve smokinlerle bile giyilebilir. Kombindeki klit nokta gömlek olmalı, tişörtle kombinlemeyin.
Nerede giyilir?
Gündüz veya gece giyilen takım elbiselerle toplantı, açılış ve davetler için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

Şehirli çöl kaplanlarına

Lufian

Nedir?
Çöl botları olarak bilinir, sezonu yoktur. Genelde sıcakta rahat
ve serin tutan hafif tabanlı, pratik botlardır. Kış aylarında deri olanları ve daha kalın lastik tabanlıları alabilirsiniz.
Ne ile kombinlenir?
Kanvas pantolonlar veya khaki pantolonları paçalarını kıvırarak bu
botları renkli çoraplarla da giyebilirsiniz. Oduncu gömlekler, tişört ve hırkalarla çok güzel kombinlenir. Takım elbise için uygun değil.
Nerede giyilir?
Hafta sonları programlarınızda, rahat ofis ortamlarında normal botlara daha şık bir alternatif.

Parti insanlarına

İnci Ayakkabı (300 TL)

Nedir?
Yeni jenerasyon bir mokasen modeli. Farklı materyaller bir arada kullanıllarak, yeni teknoloji tabanlarla daha hafif, rahat, renkli, trend bir mokasen ortaya çıkmış.
Ne ile giyilir?
Dar paça pantolonlar bu ayakkabı için ideal.
Ürün çok renkli olduğundan pantolonu lacivert ya da siyah seçin. Yıkanmamış, ağartılmamış lacivert jean’lerin altına çok
yakışır.
Nerede giyilir?
Rahat, hafif ama göze batan bir ürün olduğundan gece kulüp, parti, konser ortamlarında. Çorap seçimi çok önemli, bordo veya lacivertten şaşmayın.

Haberin Devamı

Stil doktorunuza sorun
Ofis şıklığı için üç kilit nokta

Soru: 23 yaşındayım. Bir ajansta işe başladım. Çalıştığım ofis kıyafet konusunda bir rahat. Takım elbise giyen de bol tişört, bol pantolon giyen de... Ne giyinmem gerektiğini bilemedim. Ne çok ciddi ne de çok laubali görünmeden, ideal bir ofis stili için ne önerirsiniz?

Yanıt: Almanız gereken 3 ana ürün var: Lacivert astarsiz bir blazer ya da fitilli kadife spor tek ceket, ince çizgili ve düz renkte mavi-beyaz duğmeli yaka, Oxford gömlekler ve kanvas kumaştan renkli haki pantolonlar. Kilit nokta mavi, lacivert, beyaz ve toprak tonlarını kullanarak spor-şık kombinler yapmak. Kolej modasını referans alabilirsiniz. Lacivert ceket kullanarak kombini bir anda toplantılara uygun hale getirip, koton chino pantolonlarla da dinamik spor
ve özenli görüntüyü yakalayabilirsiniz. Ayakkabı seçiminiz loafer ya da mokasenlerdem yana olsun.

Haberin Devamı

Sorularınız için: bdizer@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları