Yetenek Sizsiniz birincilerinin sırrı

Memleket o iki meşhur yarışma programının versiyonları gibi: O Tape Türkiye, Tape Sizsiniz Türkiye...

Haberin Devamı

Son çıkan tape ise malum, atom bombasına eş değer.
Bakalım Türkiye jürisi koltuklarındaki düğmeye basıp yüz yüze gelecek mi bu tapeyle?
Tüm bunlar fırtınalanırken dışarıda, bu yarışmaların artık en kabak tadı vermiş olanında, yani Yetenek Sizsiniz’de birinci olan ikiliye takıldım kaldım: Burak ve Kıvanç. Üniversite mezunu iki yakın arkadaş.
Uluslararası İllüzyonluk Yarışması’nda tanışmış ve sonra güçlerini birleştirmişler.
Aynı takım elbiselerle sahneye çıkıp illüzyon gösterisi yapıyorlar. Stilleri GQ Dergisi’nin moda sayfalarından fırlamış gibi, özenli ve üzerinde düşünülmüş... Son gösterilerinde ise bayağı felsefe yapıp hayata dair çıkarımlara giriştiler.
Herkes hipnotize olmuş gibi onları dinledi:
“İnsan hayatı burada gördüğünüz mermer parçaları gibidir. Dayanıklı ama kırılgan. Eğer hayatınızdaki parçalar doğru yerindeyse hayat mükemmeldir. Ama bu hayata hangi çerçeveden baktığınıza bağlıdır.”
Gösterinin sonrası benzer klişe cümlelerle devam ediyor ama etkileyici bir finalle son buluyor. Türkiye çocuk gibi, bu tarz sihirbazlıkları seviyor.
Daha önce Aref’i de öyle sevmiş, peşinden sürüklenmişti. Kıvanç ve Burak’ı da sevmiş görünüyor.
Çünkü ikna edici konuşuyorlar. Yaptıkları şeyi inandırıcı kılıyorlar.
İkisi beraber tam bir güç birliği içinde.
Ama düşünsenize, bir gün ikisi kavgaya tutuşup ayrılsa ve yaptıkları gösterilerin tüm hilelerini seyirciyle ayrı ayrı paylaşmaya kalksalar...
“Kıvanç bu gösteride şunu şöyle yapıyor” dese biri.
“Burak şu gösteride şunu böyle yapıyor” dese öteki.
İnandırıcılık biter, hileler açığa çıkınca gösteri sona erer. Haliyle sihirbazlık devri de... Şu anda yaşadığımız budur. Hayata hangi çerçeveden baktığınıza bağlı tabii.

Haberin Devamı

Eskişehir’deki Instagram olayı

Anadolu Üniversitesi’nde çalışan bir profesörle kız öğrencisinin çıplak bir halde otururken çekilmiş fotoğrafları yayınlanmış.
Nerede? Profesörün kendi Instagram hesabında. Profesör fotoğrafları kendisinin koymadığını söylemiş. Ardından da istifa etmiş. Olay dışarıdan şöyle görünüyor:
-Profesör kendi kendini yakacak kadar delirmediğine göre geriye tek bir seçenek kalıyor: İntikam! Ya sevgili olduğu öğrenci ya da bu ilişkiyi bilen başka biri. Bir şekilde profesörü oyuna getirmiş ve intikam almışlar gibi görünüyor.
-Olayın “skandal, şok şok” gibi ibarelerle verilmesi de bir medya klasiği.
Liseden bahsetmiyoruz ki, söz konusu olan üniversite. Yani şok şok bir vaziyet yok. Ayrıca herkes bilir ki, üniversitede hoca-öğrenci arasındaki sınır çoğu zaman aşılır, iş bazen sevgililiğe dönüşür.
Bu şekilde çok örnek var. Hatta sonradan evlenen, çoluk çocuğa karışan da...

Haberin Devamı

ŞEHİR ATLASI

-YENİ... Akatlar’da açılan yeni bir suşici, adı Miyabi. Kitlesi çevre ahalisi ve işletmecilerinin sosyete dergilerinden tanıdık simalar olan arkadaşları... Suşilerinden öte leziz levrek carpaccio’su için gidilir.
-KONSER... Şimdiden söylemeli. Daha önce bu sütunda bahsettiğim Yüzyüzeyken Konuşuruz adlı müzik grubu 12 martta Jolly Joker’de sahne alacak.
-BEYOĞLU... Adana İl Sınırı’na yakın mesafede, şimdilerde en az onun kadar ilgi görmeye başlamış bir Beyoğlu restoranı daha: Adı Abrakebabra. Mezeci, mangalcı. Tavsiyedir...

Yazarın Tüm Yazıları