Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

MEDİNE

Sn. Ayşe Hanım,
Makalenizde,
“Ciddi anlamda maddi sıkıntı yaşıyorum” başlıklı yazınızda
Hukuk fakültesinde okumakta olan Medine adlı talebeye bilgisayarımı vermeyi isterim.
Nasıl gönderebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
Allah sizden yaptığınız iyilikler için razı olsun, inşallah.

Mustafa

CEVAP: Mustafa Bey, harikasınız. İletişim bilgileri size gönderildi, sevgiler.


…..

BİLGİSAYAR

Ablacım merhaba, ben B. 15 yaşında lise öğrencisiyim. 2 kardeşiz, erkek kardeşim de 14 yaşında.
Bir aile dostumuz sayesinde sizi duydum ve bu benim için bir umut kaynağı oldu.
Yardım sever abilerim ve ablalarımdan bilgisayar istiyorum. Çok yüksek maliyetli olması benim için önemli değil, kardeşimle performans ödevlerimiz için kullanabileceğimiz bir bilgisayara ihtiyacımız var.
Ailem alacak durumda değil babam asgari ücretle çalışıyor, annem ev hanımı ve evimiz kira. Telefonu bile liseye başladığım için hediye diye zor alabildiler. Bana ve kardeşime bu konuda yardım edin lütfen.
Barış

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Barış, okur dostlarımdan bilgisayar konusunda destek olmak isteyen olursa senin iletişim bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


…..


ÜÇÜZ BEBEKLER

Sevgili Ayşe Aral,

Daha önce köşenizde yazmış olduğunuz üçüz bebeklerin mağduriyetini anlatan yazınızı, bebeklerin çok acil her türlü bez mama ve sağlık problemleri için maddi yardıma ihtiyaçları olduğundan tekrar yazmanızı rica ediyorum.

Özge

CEVAP: Özgeciğim, tekrar paylaştım, sevgiler.

…..

KIYAFET YARDIMI

Ayşe Hanım Merhaba,

Yaptığınız işe büyük saygı duyduğumuzu söyleyerek başlamak istiyorum.
Detaylı anlatıma geçmeden önce niyetimizin sadece tecrübelerinizden faydalanmak olduğunu belirtmek isterim.

Biz birbirini lise ve üniversite yıllarından tanıyan normalde de vaktini beraber geçiren Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun, birçoğu yurtdışı yüksek lisanslı ve şu an beyaz yakalı olarak özel sektörde çalışan 24-26 yaş aralığında İstanbul'un güzide semtlerinden birinde ikamet eden 8 kişilik genç ve dinamik bir grubuz.
Ben ve kız arkadaşım öncülüğünde fark ettiğimiz sosyal ve çevresel konularda aksiyon almaya karar verdik ve
2013 senesinin Ağustos ayında bir oluşum başlattık.
Bu hayatta bizim sahip olduğumuz şanslara sahip olmayan insanlara yardım edebilmek için kendi sosyal çevremizden kıyafet toplayarak belirleyebildiğimiz ihtiyaç sahiplerine göndererek sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunmaya başladık. Başladığımız günden bugüne 2 bin parçanın üzerinde kıyafet bize teslim edildi, bunların yarısından çoğunu 7 farklı kurum ve kuruluşa teslimini kendimiz gerçekleştirdik. Aracı kuruluş/dernek
kullanmadan kendimiz nihai ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya özen gösteriyoruz.
Kar amacı gütmediğimizi, organizasyonel ya da kişisel kar
amaçlamadığımızı ve hiçbir zaman da amaçlamayacağımızı belirtmek isterim.
Başladığımız günden beri devamlı olarak büyüyen bir network oluşturuyoruz ve bizi duyan insanlar da yarattığımız farklılıklardan dolayı kıyafetlerini bizim aracılığımız ile göndermeyi tercih ediyorlar.
Son 2 aydır bize gönderilen kıyafet sayısında ciddi bir artış sağlamamıza rağmen, ihtiyaç sahiplerini tespit edebilmekte büyük zorluk çekiyoruz. İhtiyaç sahibi kişi, kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmesi gereken mesai saatleri bizlerin de çalıştığı saatler oluyor. Siz bizden çok daha uzun zamandır bu çevrenin
içerisindesiniz ve konumunuz gereği çok daha geniş bir ihtiyaç duyanlar ağına dahilsiniz.

Haberin Devamı

Bu yola çıkarken belirlediğimiz prensipler gereği (bağımsızlık, şeffaflık ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı olmak gibi) ne bugün ne de gelecekte nakdi bağış yardımı kabul etmeyecek, bu yüzden kaynaklarımız da sınırlı olmaya devam edecek. Bu nedenle başladığımız günden beri sadece karşılayabileceğimiz oranda büyümeye özen gösteriyoruz. Dolayısı ile sizden
bizi duyurmanız, adımızı yaymanız gibi bir beklentimizin kesinlikle olmadığını içtenlikle söyleyebilirim. Size ulaşma nedenimiz bizlerin tecrübesizliği ve sizin bize bu konuda yol gösterebileceğinize olan inancımız. Saf duygular ile çıktığımız bu yolda mutluluktan çok üzüntüye neden olmak en büyük korkumuzdur.
Yürüdüğümüz bu yolda bize tecrübeniz ile yardımcı olabilirseniz onur duyarız. İstediğiniz her türlü ek bilgiyi sizlerle paylaşmaktan memnun oluruz ve size ulaşan ihtiyaç sahiplerine elimizdeki kıyafetleri göndererek yardımcı olabilmekten sonsuz mutluluk duyarız.

Haberin Devamı

Size en iyi dileklerimiz ile çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

Engin

CEVAP: Sevgili Engin, harikasınız. Okur dostlarımdan kıyafet isteyen olursa senin iletişim bilgilerini size ileteceğim. Başarılar dilerim.


…..

20-30 LİRAYLA AY SONUNU GETİRMEYE ÇALIŞAN ÖĞRENCİ

Öncelikle merhaba Ayşe Abla. Ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim.
İhtiyaçlarımı karşılamak için çalışıyordum birinci dönem ama derslerim zor ve ikisini bir arada yürütemedim.
Şu anda gerçekten zor durumdayım. Devletten aldığım burs ancak yurt parasını karşılayabiliyor. Ay sonuna kadar 20-30
Lirayla idare ediyorum.
Lütfen yardım edin.
İsmet
CEVAP: Sevgili İsmet, Okur dostlarımdan burs konusunda destek olmak isteyen olursa senin iletişim bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

Haberin Devamı


…..
ESKİ KIYAFETLER

Eski kıyafetler için adres yollarsanız sevinirim.

Esenlikler dilerim.

Tülin

CEVAP: Tülinciğim, okur dostlarımdan kıyafet isteyen olursa iletişim bilgilerini sana ileteceğim. Öpüyorum sarılarak.

…..

30.09.2013

Merhaba Ayşe Hanım,
Yaptığınız güzel işten yeni haberim oldu ve “30 Eylül 2013” tarihli Medine isimli bayanın “Kıyafet” başlıklı yardım çağrısına bir kaç parça eşya göndermek istiyorum. Umarım geç kalmamışımdır.
İsmimi yayımlamazsanız sevinirim.

CEVAP: İsimsiz melek dostlarım, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini sana ileteceğim. Sevgiler.

…..

ÇOK DÜŞÜNDÜM ve YAZMAKTAN BAŞKA ÇARE BULAMADIM

Sevgili Ayşe Abla Merhaba,

Belki klasik olacak ama bu maili yazmak için çok düşündüm. İlk defa böyle bir şey yapıyorum. Okur musunuz, okumaz mısınız cevap gelir mi, gelmez mi bilmiyorum ama yazmam lazım.
Yetiş Ayşe bölümüne yazanlarla aynı payda da buluşuyoruz sanırım, ana konu maalesef maddiyat!

Haberin Devamı

33 yaşındayım, çalışıyorum, İstanbul'da yaşıyorum ve maalesef 80-100 bin TL gibi bir borcum var ve bekârım bu kadar borç içinde yüzerken de evlenmem mucize olur sanırım. Rakam gayet sinir bozucu olduğu için tam olarak bütün borçlarımı toplamak bile istemiyorum ama bu civarlarda.
Aylık maaşım 1.450 TL. Diyeceksiniz ki bu maaşla bu kadar borç nasıl olur? İnanın ben de anlamadım ama sıkıştıkça kredi çeke çeke böyle oldu ve artık kredilerimi ödeyemez duruma geldim. Allah'a şükürler olsun işim var ve çalışıyorum ama takdir edersiniz ki yetmiyor, yettiremiyorum.
Çektiğim kredilerin hepsi günü kurtarmak ve yaşamak
içindi. Kirada oturuyoruz. Babamı 10 sene önce kaybettim. Ablacım, nasıl denir bilmiyorum ama en azından senle paylaşmak istedim.
Yetiş Ayşe'ye yazanlar arasında burs isteyenler, dershane taksitini ödeyemeyenler var. Onlara göre benim ki belki daha özel ama artık nefes alamıyorum. Etrafımda da durumumu bilen kişi sayısı 2’yi geçmez. Zaten anlatsam da inanamazlar herhalde. Açıkçası herkesin de durumumu bilmesini istemem. Borcumun yarısını bile kapasam sanırım dünyaya yeniden gelmiş gibi olurum. Çok şey istiyorum belki ama en
azından içimi dökmek istedim. Sizden bana dönüş olur mu olursa olumlu mu olur olumsuz mu bilmiyorum ama dediğim gibi bir umut size yazmak istedim. Cevabınız her ne olursa olsun şimdiden çok teşekkür ederim.

İsmimin gizli tutulmasını rica ediyorum.

Sevgiler.

CEVAP: Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa senin iletişim bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

…..

Bir Okuyucunuzdan

Ayşe Hanım merhaba,
Yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum. Hayvan sever olduğunuzu da düşündüğüm için size bu maili yolluyorum. Sizce tek bir insan! bir ayakkabı kutusunda milyon dolarları biriktirebiliyorsa 80 milyon insanın sadece % 1'lik bir kısmı 1 TL ile neler yapabilir?
Bir hayvan sever olarak sizden pati dostlarımız için başlatmış olduğum projenin bilinirliği konusunda destek rica ediyorum. Sadece bir dakikanızı ayırıp bülteni okumanız ve en azından sosyal medyada bile olsa paylaşmanız dileğiyle.

Lütfen hemen şu anda ceplerinizi karıştırın, 1 TL bozukluğunuz çıktı mı?
Bulamadınız mı, o zaman montunuzun cebine, masanızın üzerine, çantanızın unuttuğunuz gözüne, kalemliğinize, çekmecelerinize de bakabilir misiniz?
Evet, buldunuz değil mi? Peki ayda sadece bir sefere mahsus olmak üzere o 1 TL'yi bağışlayabilir misiniz? Neden mi? Gelin çok basit bir hesap yapalım.

Türkiye'nin nüfusu şu anda ortalama 75.000.000. Bu sayının sadece % 1' i 750.000 kişi, yani 750.000 TL. Böyle düşünüldüğü zaman, sizce de 1 TL 1 umut etmez mi?

Ben bu kampanyayı ilk olarak tamamen bizlere muhtaç olan hayvanlar için başlattım. Şimdi diyorsunuz ki o kadar muhtaç insan varken. Peki, bunu hepimiz söylüyoruz ama kaçımız başta insanlara karşı olmak üzere, ne kadar duyarlı davranıyoruz? Bakıma muhtaç, sokakta yaşayan, okuyamayan, hasta, tedavi gören ya da göremeyen, organ nakli bekleyen çocuklar, gençler, evsizler, şiddete maruz kalan ve sığınma evlerine dahi sığınamayan kadınlar, hayatının bir döneminde feci bir kaza ya da hastalık geçirerek yatağa mahkûm olmuş babalar, bakımevlerine terk edilmiş anneanneler, dedeler daha neler neler…
Sevgili dostlar kabul etmeliyiz ki, bazılarımız için karnımız tok bir şekilde sıcacık bir yatağa girip, rahat bir uyku çekmek rutin bir eylemken, bazılarımız içinse sadece bir hayal. Eğer o sıcacık yatağımıza girdiğimizde vicdanımızın da bizimle beraber rahat bir uyku çekmesiniz istiyorsak hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Bunu isterseniz ayda sadece 1 TL' ye
vicdanınızı sigortalatıyormuş gibi düşünün, isterseniz de vicdani vergi olarak düşünün ama lütfen bir kere düşünün. İnanın ayda 1TL hiçbirimize bir şey kaybettirmez, aksine millet olarak çok şey kazanırız, bu huzur ilelebet hepimize yeter.

Peki, nasıl organize olacağız? Öncelikle özel okullar, vakıf üniversiteleri, bankalar, call centerlar, AVM çalışanları, spor salonları, spor kulüpleri, holdingler, siteler, büyük süper marketler, TV kanalları, kısacası topluluğun olduğu her yerde, her ayın belirli bir gününde sadece 1 TL toplanacak. Toplanılan bu para, kurumun seçmiş olduğu, yardıma ihtiyacı olan
herhangi bir vakıf vb.' ne bağışlanacak. Yapılan bağışın makbuzu sürekli güncellenen 1tl1umut.com sitesinde yayınlanacak. Lütfen biz sayıca çok azız diye düşünmeyin. 50 TL bile toplayabilseniz, o paraya muhtaç olan canlar var.

UNUTMAYALIM; 1 HER ZAMAN 0'DAN BÜYÜKTÜR! Şimdi tüm samimiyetimle tekrar soruyorum; gerçekten sizce de 1 TL 1 Umut etmez mi?

Sevgi ve saygılarımla,

Berna Oruç


…..

TARHANA MEHMET ÖĞRETMEN İLKOKULU-ORTAOKULU TARHANA KÖYÜ AKDAĞMADENİ/YOZGAT

Merhaba, ben Yozgat/ Akdağmadeni'nin en uzak köyü olan Tarhana Mehmet Öğretmen İlk-Ortaokulunda görev yapmaktayım.
Okulumuzda 184 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuza kütüphane kuracağız. Birkaç yere mail attım ama olumlu bir sonuç alamadım. Bu konuda bize yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar

Kütüphanemizi yeni kuracağımız için inanın her türlü kitaba ihtiyacımız var ama öncelik olarak 2.kademe için roman, 1. Kademe için hikâye düşünüyoruz.

İHTİYAÇLARIMIZ

*1.Kademe İlkokul öğrencilerimiz için hikâye kitapları

*2.Kademe Ortaokul öğrencilerimiz için romanlar

*Projeksiyon

Gerçekten ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Okul Müdür Yardımcısı Ferit MUCUK: 0530 326 36 86ferit_mucuk@hotmail.com

Okul Sabit Telefonu: 0354 344 10 49 / tarhanaortaokulu@meb.k12.tr

Okul Açık Adresi: Tarhana Mehmet Öğretmen İlk - Ortaokulu Tarhana Köyü Akdağmadeni/ YOZGAT

Okul Web Adresi:

1)Tarhana Mehmet Öğretmen İlkokulu: http://tarhanailkokulu.meb.k12.tr/

2)Tarhana Mehmet Öğretmen Ortaokulu: http://tarhanaortaokulu.meb.k12.tr/

…..


KONUKLU ORTAOKULU MERKEZ /ŞANLIURFA
Selam,
Okulum Şanlıurfa/Haliliye'ye bağlı Konuklu Ortaokulu kurum kodu: 755213.
Okul açılalı 3 aya yakın bir zaman oluyor. Kütüphane kurmak için fiziki şartlar müsait ancak kitaplık yok ve az sayıda kitabımız var. Birkaç girişimde bulundum, yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
İhtiyacımız ansiklopedi, kaynak kitaplar, sözlükler, roman, hikâye türü olursa seviniriz.
Yani ortaokul çocuğunun okuyabileceği, başvurabileceği, seviyesine uygun her türlü kitap olabilir.
Eğer yardımcı olursanız yaklaşık 600 öğrencinin ufkunu genişletmeye vesile olursunuz. Teşekkürler...
İHTİYAÇLARIMIZ:
*Ansiklopediler
*Kaynak Kitaplar
*Sözlükler
*Ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun romanlar ve hikâyeler
İngilizce Öğretmeni: Fethi ÇİFTÇİ
fethiciftci6363@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası: 0414 273 10 10
724309@meb.k.12.tr
Okul Açık Adresi: Konuklu Ortaokulu Haliliye Konuklu Beldesi Şanlıurfa Okul Web Adresi: http://merkezkonukluoo.meb.k12.tr/

………..


UZUNDERE İLKOKULU KÖŞK/AYDIN
Çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Aydın ili Köşk ilçesi Uzundere köyünde iki öğretmenli birleştirilmiş sınıflı Uzundere İlkokulu’nda Müdür Yetkili olarak çalışmaktayım.
39 tane öğrencimiz bulunmaktadır.
9 tane 1.sınıf, 8 tane 2.sınıf, 11 tane 3.sınıf, 11 tane 4.sınıfta öğrencimiz bulunmaktadır.
Okulumuzun İHTİYAÇLARI
1-Hikâye kitapları
2-Spor araç-gereçleri
3- Kırtasiye malzemeleri
4-Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler dersleri için materyaller.
5-Yardımcı kaynak kitaplar
İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim
Öğretmen/Müdür Yetkilisi: Erhan METİN 0505 885 93 50
erhan9202@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası: 0256 474 80 46
Okul Açık Adresi: Uzundere İlkokulu Uzundere Köyü Köşk/AYDIN
Okul Web Adresi: http://uzundereilkokulu.meb.k12.tr

Yazarın Tüm Yazıları