Ali ismail’e olan borcumuz!

Çarşamba akşamı F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’de Ahmet Hakan’ın konuğuydu. Malum ‘şike’ konusu konuşuldu...

Haberin Devamı

Tapelerden yola çıkıldı, Yıldırım’ın süreç boyunca dillendirdiği kimi tezlere uğranıldı ve güncel meselelerle program sona erdi. Futbolseveler arasında bu meseleyi klasik şike vakası olarak görenler de var, siyasetin AKP ve cemaatle işbirliğiyle F.Bahçe’yi ele geçirmek için bir hamleye soyunduğuna ve bu yüzden de şikeyi bahane ettiğine inananlar da... Kimileri Türkiye’deki hukukun işleyişindeki sorunlar ve Özel Yetkili Mahkemeler’in ele aldığı Ergenekon, Balyoz, KCK gibi davalardaki problemlerden dolayı, ‘Şike meselesi’nde de benzer haksızlıkların yaşandığı izlenimine sahip. Kimileri de futbolun uzun bir süredir ‘kirli sular’da yüzdüğüne ve cemaatli ya da cemaatsiz bu topraklarda oyunun temiz yanını çoktan kaybettiğine dair bir fikriyatın yanında...
Neyse, bu cepheleri ortak bir noktada buluşturmak zor görünüyor lakin futbol üzerinden taraftarın siyasallaşması ve kendince hakkını araması, bütün bu sürecin bence görünürdeki en büyük kazanımı. Başkan Yıldırım’ın da ‘Tarafsız Bölge’de hem ‘Gezi protestoları’na verdiği destek hem de Eskişehir’de devlet terörüyle 19 yaşında aramızdan çekilip alınan gencecik bir fidana, Ali İsmail Korkmaz’a ilişkin yaptığı açıklamalar yeni bir adım olarak ele alınabilir. Ali İsmail kardeşimizin daha seyredeceği nice maçlar, yaşayacağı sevinçler, üzüntüler olacaktı.

Haberin Devamı

Metrelerce ‘Açık ofsayt’

BU kardeşimize yönelik vahşette gördük ki pozisyon metrelerce ‘açık ofsayt.’ Fakat bu denli net bir vakada bile bayrak kaldırmakta zorlanan sistem, tabii ki bize futbolda da adaletten, hukuktan, insanlıktan bahsedemeyecek.
Beni asıl yaralayan ‘Ali İsmail’in davasının görüldüğü günlerde köşelerine, yazılarına, ‘tweet’lerine bu olayı taşımayan spor medyası sakinleri. Ben ve benim gibiler belki meseleyi çoğu kez oyunun çizgileri dışına taşıyoruz. Lakin bu kez Ali İsmail kardeşimizin futbol tutkusu üzerinden yorum yapma imkânımız vardı. Bu olayı sadece siyasi boyutuyla ele almak mümkün mü? Ortada bir insanlık suçu var. Lakin spor basını sakinleri açısından baktığımızda bazılarımız formasını giydiğimiz yayın gruplarının duruşundan, bazılarımız da kendi ‘apolitik’ yaklaşımından dolayı Ali İsmail adını bir kere bile anmadılar. Neyse, ‘Aziz Başkan’ meseleyi sporun içine de dahil etti, bir anlamda yol gösterdi! Yarınki F.Bahçe-Kasımpaşa maçına Ali İsmail’in ailesi de davetli. Umarım maça ilişkin gözlemlerini dile getirecekler, bu genç kardeşimizin katline dair de 1-2 cümleyi metinlerine katar. Çünkü her şeyden önce vicdanlar bunu gerektiriyor. Bu cinayet daha fazla yazılıp çizilsin ve tarihte yerini alsın ki, gelecek kuşaklar böylesi ağır bir lekenin üstünün örtüldüğü hissine kapılmasın. Bu vicdani görev çocuklarımız ve de torunlarımız için ama aslen Ali İsmail’e olan insanlık borcumuz için önemli.

Yazarın Tüm Yazıları