Yine Bahçelievler yine hırsızlık

Hirsizlar Ankara’nın her yerini ama galiba en çok Bahçelievler’i mesken tuttu.

Haberin Devamı

Bahçelievler 7. Cadde’de mağazalardan yapılan çanta hırsızlıkları, kapkaç yanında araba hırsızlıkları da patladı. Geçen yıl 7. Cadde’deki ünlü bir mağazada kullanmaya bile fırsat bulamadığım yeni iPad’im son çıktığım yurtdışı gezisinin anısı fotoğraflarım ve yeni yükleyip yedeklemeye fırsat bulamadığım bir bölüm arşivimle birlikte çalınmıştı. İçindeki iPad’le birlikte çantamı çalan hırsız ya da hırsızların mağaza güvenlik kamerası da çalışmadığı için kimlikleri hala tespit edilemedi. Hala o hırsız ya da hırsızlar da benim iPad’im de kayıp.
Bahçeli’deki hırsızların yeni kurbanı garip bir tesadüfle yine Hürriyet’ten başka bir arkadaşımız oldu. Hürriyet Ankara’nın muhabirlerinden arkadaşımız Mert Gökhan Koç’u da araba hırsızlarının hedef seçti. Bakın başına ne geldi?
Mert, 30 Ocak günü bir arkadaşının arabası ile Bahçelievler’e gitti.
Arabayı 19.15 sıralarında 72 sokakta 22 numaralı binanın önüne park ettiler. Aynı gün saat 22.45’te geldiklerinde arabanın sağ arka kelebek camının kırıldığını fark ettiler. Oto hırsızlığın mağduru babasının arabasının camı kırılan arkadaşı Şenol’dan daha çok Mert oldu. Çünkü yanından ayırmadığı Nikon fotoğraf makinası, lensleri, flash’ı çalınmıştı.
Mert’in sabah akşam yanından ayırmadığı artık bir parçası gibi olan fotoğraf makinası sadece birkaç saatliğine bırakması hırsızlık kurbanı olmasına yetip artmıştı. Mert’le arkadaşı çaresiz benim yaptığımı yaptılar. Polisi aradılar. Daha sonra Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği’ne gidip ifade verdiler. Şikayetçi oldular. Polis olay yerine gitti ve krokisini de çizdi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK KAMERALARI ARAŞTIRILACAK

Polis oto hırsızlığı olayını diğer hırsızlıklar gibi araştırıyor. MOBESE ya da çevredeki apartmanlardan birinin güvenlik kamerası sokağı görüyorsa, çok küçük bir ihtimal hırsız ya da hırsızların belki kimlikleri tespit edilecek. Çünkü hala bir görgü tanığı yok. Mert’in ya da arkadaşının polis ifadelerinde de belirttikleri gibi şüphelendikleri kimse yok. Sadece hırsızlık yapan meçhul şahıs ya da şahıslardan şikayetçiler. Kimlik tespitinin ardından hırsız ya da hırsızların yakalanıp yakalanamayacakları ve Mert’in fotoğraf makinasının bulunup bulunamayacağı da meçhul.

Haberin Devamı

ARABADA ÇANTA BIRAKMAYIN

Siz siz olun mağazada alışveriş yaparken çantanızı bir an bile yanınızdan ayırmayın. Arabanızın ön ya da arka koltuğuna da değerli eşya, fotoğraf makinası, çanta bir yana kutu ya da poşet bile bırakmayın. Bagaja kilitleyin. Çünkü poşet ya da çantanın içinde birşey olduğu düşüncesiyle arabanızın camını kırıp bu kez arabanıza zarar verebilirler. Aracınızı mümkünse sokağa park etmek yerine yakınlardaki bir paralı otoparka bırakın. Yemeğe ya da alışverişe öyle çıkın.
Mert’e de geçmiş olsun diyorum.

Yazarın Tüm Yazıları