‘Bizi kurtarın’

İSTANBUL’un şehir ve köy sakinleri, ‘Ağaçlı’ eyleminde buluşuyor bugün...

Haberin Devamı

‘Kuzey Ormanları Savunması’, iki hafta önce 3. havalimanı projesinin ve 3. köprü inşaatının Avrupa yakasındaki etki alanlarını ziyaret etti. İstanbul’un kuzeyinde bulunan Odayeri, Ağaçlı, Akpınar ve Yeniköy’de, rant politikasının hem doğayı, hem de onunla barışık yaşayan insanların hayatını tahrip sürecinin güncel durumunu belgeledi. Köy sakinleri artık göremediği atmacalara, kireç taşıyla doldurulup kurutulan göletlere, yok pahasına kamulaştırılma tehdidi altındaki mülklerine ve geçim kaynaklarının yok edilişine dikkat çekiyor.
Kuzey Köyleri TOKİ tarafından yok pahasına acil kamulaştırmaya karşı harekete geçiyor!
Bu dört köyün muhtarları bir araya gelerek neler yapabileceklerini masaya yatırdı. Ve ‘acil kamulaştırma’ adı altındaki mülksüzleştirmeye karşı savunmak için Ağaçlı köyünde bir eylem organize ettiler. Rant ve talan kültürünün onlara biçtiği kaderi kabul etmiyor, ormanlarını, haklarını ve geleceklerini korumak adına seslerini yükseltiyorlar. Köy ve şehir sakinlerinin rant politikasına karşı bir arada mücadele edeceği eylem bugün 12.00’de Ağaçlı kavşağında gerçekleşecek.
Hepimiz el ele verip İstanbul’un doğasının, sakinlerinin hak arayışının ve geleceğinin sesini duyuracaklar.
Kuzey Ormanları Savunması; Yeniköy, Tayakadın, İmrahor, İhsaniye, Akpınar ve Ağaçlı sakinlerini yalnız bırakmayacak. Yaşamı, dayanışmayı ve adaleti savunanları Ağaçlı’ya bekliyor.
AKP geçen dönem burada geniş coğrafyada bir Arnavutköy ilçesi yarattı Karadeniz’in ucundan Büyükçekmece’ye kadar... İstanbul Metropolitan Planlama’nın (İMP) gizli projelerinde yer alan 3. köprü ve havaalanı bu ilçe sınırları içine yerleştirilmişti.
Yani yağma hesaplı ve kitaplıydı.
Bu eylem, köylülerin isyanı, toprakları gasp edilenlerin feryadı...
İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural Bey gidin o bölgeye bakın, Terkos’un yanındaki birçok göletleri değerlendirin bu kuraklıkta. Oraları hafriyatla doldurmanız günah!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“(CHP’li Tanju Özcan’ın Bilal Erdoğan’ın savcılığa davet edildiğine ilişkin belgeyi göstermesi ve çıkan kavga üzerine...) TBMM Genel Kurul’da CHP’li Kamer Genç, Meclis İdare Amiri Salim Uslu tarafından kürsüden itilerek uzaklaştırıldı. Sonra ne oldu? Hiçbir şey olmadı! Zeyid Aslan’ın ettiği küfürlere ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Veli Ağbaba’ya Mehmet Metiner saldırdı. Ne oldu? Burası TBMM mi, sokak kabadayılarının düello yeri mi? Hani kürsü dokunulmazdı? Dokunulmayan tek kişi Meclis Başkanı Cemil Çiçek’tir. Cemil Çiçek Meclis’in baş bahçıvanı ya da idari-mali işler sorumlusu değildir! Sesini çıkarmayacak derecede korkak davranmak o makama, o mevkiye yakışmaz. ‘Ayıp’ diyemiyorsa o makamı terk etmesi gerekir.”
CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner

Haberin Devamı

Ataköy’ün rantını yiyorlar

GAYET iyi bildiğiniz bir konu ama bugün (dün) önünden geçerken yine çok üzüldük. Ataköy 1. Kısım deniz kenarındaki Galleria AVM’den neredeyse Hava Harp Okulu arazisine dek başlatılan yapılaşma, verilen yükseklik değerleri, Anıtlar Kurulu’nun onayının olmaması vs vs... Neresinden bakarsanız bakın çok ama çok iğrenç bir yağma hepimizin gözü önünde yaşanıyor. Yapılan rezidanslarda (ki daha kaba inşaat bile yok ortada) 4-5 milyon liralık dairelerden bahsediliyor. Çok daha yukarı fiyatlar bile varmış. Ne olur bu konu gündemden düşmesin, İstanbul’un son kalan güzelliklerinden birini daha halka sunmak yerine gözümüzün içine bak baka yemelerine engel olmaya çalışalım.
(Not: Ataköy’de oturmuyorum bizimki sadece bir vatandaş hassasiyetidir.)
Av. Nejat Can POLATCAN

Haberin Devamı

ÇEKÜL: Polonezköy’ü yedirmeyiz

ÇEKÜL, Beşiktaş Darphane’deki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde dün bir açıklama yaparak, Polonezköy’ün imar planlarına itiraz edeceklerini açıkladı: “İstanbul’un doğal değerlerini hedef alan yeni bir inşaat hamlesiyle karşı karşıyayız. Tabiat parkı ve doğal sit alanında bulunan Polonezköy, yerleşik alanına ilişkin ilan edilen imar planlarıyla, bölge doğal niteliği tahrip edilecek nitelikte turizm ve konut amaçlı yapılaşmaya açılmaktadır. Her geçen gün biraz daha betona mahkûm edilen İstanbul’un en güzel değerlerinden biri olan Polonezköy’ü koruyarak gelecek nesillere taşıyabilmek için, söz konusu imar planlarına itiraz ediyoruz. Kentine ve yeşiline duyarlı herkese, Polonezköy Yerleşik Alanı 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’na itirazlarımızı lütfen okuyunuz.”

Haberin Devamı

Adaylığımın esas gerekçesi

ÖNCEKİ gün bana atfen yazdığınız ‘CHP adayları temiz olmalı’ yazınız için önce teşekkür ederim. AKP’nin ve genel anlamda Türkiye’nin içine düştüğü hırsızlık ve yolsuzluk belasına karşı dürüst insanların bir sesi, bir temsilcisi olarak aday oldum. Yazıdan sonra, sanki sadece Ataşehir özeli için bir anlam çıkmış ve öyle algılanmış, bunun bana, dürüstlük vaat eden davamıza ve partiye zarar verebileceğini düşünerek aşağıdaki bir cümlelik açıklamayı size gönderiyorum: “Adaylığımı, Türkiye’nin içine düştüğü ve AKP iktidarınca düşürüldüğü yolsuzluk ve sürüldüğü yolsuzluk ve hırsızlık belasına karşı dürüst toplumun bir talebi olarak ortaya koydum.”
Dr. İbrahim SÖZEN- CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adayı

Haberin Devamı

Deniz yolculuğunda ilan yaygarası olmaz

İDO’nun İstanbul iç hatlarını kullanılan yolcuları sabah-akşam demeden yüksek sesle, zorla reklam izlemeye mecbur bırakılıyor. Bir de “Sadece reklam yayını var” denmesin diye araya saçma sapan içerikler yerleştirilmiş ve yine aynı şekilde bu içerikleri izlemek zorunda bırakılıyoruz.
Yazılı dilekçe, şikâyet formu, e-mail yoluyla talebimizin dile getirilmesi, personelin sözlü uyarılması, kaptan köşküne çıkılması, Facebook sayfasında oluşan kamuoyunun söylemleri hiçbiri bir arpa boyu yol aldırmadı bize.
Normalde insanlar ya uyuyor ya bir şey okuyor, işleriyle-dersleriyle ilgili çalışıyor ya da sohbet ediyorlar. Fakat yaklaşık bir yıldır insanlar fiilen engelleniyor.
Özgür ÖZTÜRK- Uzman/ İş Geliştirme-MASLAK

Biliyor musunuz

600 civarında Sivas Yöre Dernekler federasyonlarından oluşan Sivas STK bileşenleri adına Aziz Bozkurt, Hasan Toksöz, İsmail Erdem, Süleyman Arıkan, Kemal Kılıç ve Atilla Arslan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir yazı göndererek, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Prof. Dr. Ali Kahriman’ın önerilmesini istediklerini... OCAK 1980’de Ankara’da, aralarında Zeki Sarıhan, İnci Aral, Ali Gür, Yusuf Baş, Meral Turan ve Davut Sarı’nın da bulunduğu bir grup öğretmen tarafından kurulan aylık meslek dergisi Öğretmen Dünyası, 35. yılını, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) tarafından 24-31 Ocak tarihleri arasında bu yıl 21’incisi düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında bir etkinlikle kutlayacağını açıkladığını... TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti ve Ayrıntı Yayınları’nın birlikte düzenlediği ‘Sokağın Şenlikli Muhalefeti: Gezi ve Demokrasi’ başlıklı panelin bugün 11.00–18.00 arasında TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacağını... İNTERNET ortamında Ankara’ya ilişkin paylaşımları yakından izleyen, Ankaralıların yaşadıkları, ait oldukları kent hakkındaki beklentilerinin giderek arttığını, çeşitli taleplerin ortaya çıktığını gözlemleyen bir grup Ankaralı tarafından kurulan sitenin yayın hayatına başladığını (www.ankaralineister.com)...

Yazarın Tüm Yazıları