‘16’da 12’ yola devam

AK Parti’nin merakla beklenen ilçe belediye başkan adayları sonunda açıklandı. Açıklanan tabloda ilk göze çarpan büyük değişikliklerin olmaması. Ankara’da 16 belediyesi olan AK Parti, 12 isimle ‘yola devam’ derken, 4 dış ilçe belediye başkanında değişikliğe gitti. Kadın aday sayısı ise 2’de kaldı.

Haberin Devamı

Metropol ilçelerde daha önce yazdığım gibi sürpriz yok. Altındağ’da Veysel Tiryaki, Keçiören’de Mustafa Ak, Mamak’ta Mesut Akgül ve Sincan’da Mustafa Tuna yeniden aday gösterildi.
AK Parti’nin mevcut 4 belediye başkanı tekrar aday gösterilmezken, yeni adaylar Beypazarı’nda Tuncer Kaplan, Çubuk’ta Tuncay Acehan, Güdül’de Havva Yıldırım ve Şereflikoçhisar’da Ferdai Polat oldu.
AK Parti’nin dış ilçelerde ‘yola devam’ dediği belediye başkanları ise şöyle: Akyurt’ta Gültekin Ayantaş, Bala’da İbrahim Gürbüz, Çamlıdere’de Caner Can, Elmadağ’da Gazi Şahin, Haymana’da Hacı Aysu, Kazan’da Lokman Ertürk, Polatlı’da Yakup Çelik, Pursaklar’da Selçuk Çetin.

ÇANKAYA’YA ‘AYDIN’ ADAY

AK Parti’nin muhalefette bulunduğu ilçelerde öne çıkan isimler Çankaya ve Etimesgut’ta.
CHP’nin ‘kalesi’ Çankaya’da TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın aday gösterildi. Aydın AK Parti kuruldu kurulalı Çankaya profiline en uygun aday olarak göze çarpıyor.
AK Parti’nin Çankaya’da belki kazanma şansı yok ama Aydın’ın iddialı bir seçim kampanyası yürüteceği kuşkusuz.
MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in karşısına çıkarılan Rıza Gezer, Ankara yerel siyasetinin önemli isimlerinden. Yıllarca Sincan’da adaylık bekleyen Gezer ‘komşu’ ilçeden aday gösterildi. Etimesgut’ta üçüncü dönemine talip olan bölgenin güçlü Belediye Başkanı Enver Demirel’le sıkı bir yarışa girecek.

Haberin Devamı

‘MAHALLE’YE CEYLAN GÖLBAŞI’NA DURUAY

Henüz resmi olarak açıklanmasa da adaylığına kesin gözüyle bakılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın karşısına çıkan isim İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan.
MHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın rakibi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay olurken, Ayaş’ta Bülent Taşan, Evren’de Abdülkadir Duruay, Kalecik’te Filiz Ulusoy, Kızılcahamam’da Muhittin Güney, Nallıhan’da Mehmet Mete aday gösterildi.
İlçelerle ilgili netleşen fotoğraf böyle. Seçim sonucu merak edilen başta Keçiören, Yenimahalle, Gölbaşı, Etimesgut, Beypazarı olmak üzere diğer ilçelerle ilgili geniş değerlendirmeyi Şubat’ın ilk haftası CHP’nin adaylarının belli olmasıyla yapacağım.

* * *

Haberin Devamı

1 ŞUBAT’TA SAHADALAR

Büyükşehir’deki 3 M’nin de netleşmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Geçtiğimiz hafta sahada olan tek adayın Mevlüt Karakaya olduğunu belirtmiş, Melih Gökçek ve Mansur Yavaş’ın propaganda sürecinde başlamadığını ifade etmiştim.
Gökçek de Yavaş da şimdilik parti toplantılarını ve kapalı salon konuşmalarını tercih ediyor.
Bir yandan da kendi stratejilerini hazırlayıp, ‘rakibe yönelik’ hamlelerini planlıyorlar.
Her ikisi de ‘sokak çalışması’ için 1 Şubat’ı milat olarak belirlediler.

Yazarın Tüm Yazıları