Ciltlerde yağ etkisi

Birbiri ardına geliştirilen yeni içerikler, güzellik yağlarının ciltte istenmeyen parlaklık yarattığı mitlerine de son veriyor.

Haberin Devamı

Üstelik bu teknolojik yağları çok amaçlı kullanmak mümkün. Cilde parlaklık katmalarının yanı sıra kırışıklık oluşumunu da yavaşlatıyorlar.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar pek çoğumuz bir güzellik ürününü içeriğindeki yağ miktarına göre seçiyorduk. Yani yağ ne kadar az ise bizim için o kadar iyiydi... Bugün ise pek çok banyoda altın sarısı içeriklere sıkça rastlamak mümkün. Bunun en büyük nedeni de geçmişte kullandığımız ve gözenekleri tıkayan ağır içeriklere çoktan veda etmiş olmaları. Günümüz güzellik yağları kolayca emiliyor, bakımı kolaylaştırıyor ve yumuşacık ciltler yaratıyor. Tahriş giderici lavanta, yatıştırıcı ayçiçek ve papatya yağı, nemlendirici etkili argan ve jojoba yağı son dönemin öne çıkan yıldızları...
Günlük krem ve yağ birlikte kullanılabilir mi?
- İlginç bir şekilde yağlar, cilt bakımını daha etkili hale getiriyor. Çünkü günlük bakım kremleri içeriklerinde nemlendirici moleküller barındırıyor. Bu moleküller yağ tabakası sayesinde ciltte daha kalıcı oluyor. Ancak sıralama olarak önce bakım kremini, üzerine yağı uygulayın. Çünkü yağ, kremin içine nüfuz edebiliyor. Krem yağa nüfuz edemiyor.
Karma ciltler yağ kullanabilir mi?
- Kesinlikle... Çünkü bakım yağları, hiperaktif yağ bezlerinde yeterince yağ deposu bulunup bulunmadığını işaret ediyor. Böylelikle yağ bezleri daha az yağ üretiyor, siyah noktalar azalıyor. Sonrasında ise gözeneklerin büyümesini engelliyor.
Hindistancevizi yağı, özellikle modeller arasında popüler olmuş durumda...
- Pek çok top model, hindistancevizi yağının etkisinde hemfikir. İsveçli model Frida Gustavsson, cildini yumuşattığı için ondan vazgeçemiyor. Meslektaşı Maryna Linchuk da aynı şekilde... Bu arada hindistancevizi yağının sadece top modeller arasında bir trend değil, dermatologların da önerdiği bir yağ olduğunu belirtelim. Doymamış yağlar açısından zengin hindistancevizi, aynı zamanda mükemmel bir nem deposu.

Haberin Devamı

Mükemmel bir ışıltı için

Evde yapabileceğiniz kusursuz bir spa uygulaması için; bir-iki damla yağı iki parmağınızla ovarak yayın ve yanaklardan başlayarak hafifçe cildinize yedirin. Göz kenarlarına uygulamayın. Sonrasında cildinizin ne kadar sağlıkla parladığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Saniyeler içinde kusursuz bir cilt

3 saniyede harika bir cilt yaratılabilir mi? Clinique Even Better Fondöten SPF 15, bu sorunun yanıtı olarak karşımızda... Haydi şimdi Clinique’in en çok satan fondöteni ile tanışalım.

Dermatologlar tarafından geliştirilen Even Better Fondöten SPF 15, cilt tonu ne olursa olsun, geçmişten gelen cilt kusurlarını ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor, cilde pürüzsüz bir görünüm sağlıyor.
Even Better Makeup SPF 15, düzenli kullanımda, renk farklılıklarının ortadan kaldırılmasına ve yeni lekelerin oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor.
C vitamini, güçlü antioksidanlar ve minerallerle zenginleştirilmiş formülü, lekelerin görünümü azaltma ve tedavi etmeye yardımcı olmanın yanı sıra aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm de kazandırıyor.
Yani makyajlıyken bile hiç makyaj yapmamış gibi bir görünüme sahip olmanız mümkün.

Haberin Devamı

Özel hediye

Even Better Fondöten SPF 15’in ücretsiz seyahat boyu, denemeniz için Tekin Acar Cosmetics Mağa-zaları’nda özel hediyeniz olarak sizi bekliyor.

Clinique’ten yapacağınız herhangi bir fondöten alışverişinizde seyahat boyu “Dramatically Different Nemlendirici Losyon+” ve “Superdefense SPF 25 Yaşlanma Karşıtı Göz Çevresi Bakım Kremi” de hediye ediliyor.

EDİTÖRDEN

Kış kampanyası

Eski İtalyan sabun yapımı geleneklerine bağlı kalınarak kazanlarda üretilen Nestidante sabunları, içeriğindeki zeytin, badem ve fındık yağlarıyla cildi besleyerek nemlendiriyor. Şimdi Tekin Acar Cosmetics mağazalarından yapacağınız 60 TL ve üzeri Nestidante alışverişleri, size 250 gr. Nestidante Philosophia Lift Rejuvenating kazanma şansı veriyor. Kiraz çiçeği, sardunya özleri ve A & E vitaminleriyle zenginleştirilmiş bu sabun, ciltte sıkılaştırma etkisi yaratıyor. Fiyatı: 14 TL

Haberin Devamı

5 dakikada yeni bir cilt

La Colline, peeling uygulamasını zevke dönüştürüyor. “Cellular Modelling Bio-Peel”, içerdiği ileri bio-teknoloji ile üretilmiş keratolitik enzimler sayesinde epidermisi yenilemeye, cildin ışıltısını artırmaya yardımcı oluyor. Ürün, mikro-dolaşımı uyarıcı, gerginliği azaltıcı ve cildi canlandırıcı bir masaj için yağa dönüşen jel kıvamı ile oldukça yenilikçi ve orijinal bir yapıya sahip. Fiyatı: 218 TL (50 ml)

Mükemmel 4’lü

Transvital’den gençliğin gücünü korumaya yardımcı 4’lü set... “Perfecting Anti-age Cream”, cildi yeniliyor, yeniden yapılandırıyor, nemlendiriyor, koruyor ve sıkılaştırıyor. Kırışıklıklara karşı ve sıkılaştırıcı göz bakımı kremi “Perfecting Lift Eye Contour”, gözle görülür lifting etkisi sağlıyor. Anında etkili maske “Perfecting Raidance Mask”, cilde ışıltı katıyor. Göz çevresi için yoğun bakım serumu “Perfecting Anti-Age Extra Lift Eye Serum” ise anti-aging formülüyle lifting sağlıyor. Fiyatı: 924 TL

Haberin Devamı

GÜZELLİK TAKVİMİ

Şimdi bunların tam zamanı

Soğuk havalarda cildinize özen gösterin. Cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için aşağıdaki bu üç önerimizi dikkate alın.

Daha fazla su

Kuru kalorifer havası ve dışarıda daha az soluduğumuz oksijen, cildi de olumsuz etkiliyor. Günden en az 2 lt su, cilt hücrelerinin içeriden yeterince nemlendirilmesine yardımcı oluyor.

İki kat cilt koruması

Kayak mevsiminde de güneş korumanızı ve günlük bakımlarınızı düzenli kullanmayı ihmal etmeyin. Cildin soğuk mevsimde en büyük ihtiyaçlarından biri de derin temizlik. Bu uygulama, gözeneklerin tıkanmasını ve siyah noktaların oluşumunu engellemede en büyük etken.

Ev yapımı peeling

Malzemeler: 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz şeker.
Hazırlanışı: Bu üç malzemeyi karıştırıp cildinize sürün. Daha sonra yıkayın. Şeker, cildi yüzeydeki ölü deri hücrelerinden arındırıyor, bal ise rahatlatıcı bir etki sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları