2014’e kalbinizi koruyarak girin..

Haberin Devamı

Kalbiniz sahip olduğunuz en değerli şeydir. Bu yüzden onu formda tutmak için elinizden geleni yapmanız sizin için hayati önem taşır. Yılbaşı günü ve gecesi de sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmeye devam edilmelidir.
Kalp damar hastalığı bulunan, by-pass’lı, stent takılanlar, hipertansiyonu, kalp yetersizliği olanlar, kapak ameliyatı olup kan sulandırıcı veya diğer ilaç alanlar, diyabet, gut, karaciğer, böbrek, mide-bağırsak hastalığı, reflüsü olanların yılbaşı gecesine dikkat etmeleri uyarısı geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azem Akıllı, şunları söyledi:

“Aşırı heyecan, ani sevinç veya hayal kırıklığı (büyük ikramiyeyi kazanan veya kaybedenler), yorgunluk, fazla yemek, yağlı ve yüksek kalorili gıdalar, aşırı alkol, tuzlu kuruyemişleri fazla kaçırmak ani tansiyon yükselmesi, beyin kanaması, kalp krizi, nefes darlığı, kalp yetersizliği, kan şekerinde ani yükselmeler gibi istenmeyen durumlara yol açabilir.

Haberin Devamı

Yılın son günü sabah hafif bir kahvaltı, öğlen hafif ve sebze ağırlıklı yemek, akşamüzeri düşük kalorili çorba, salata veya meyve gibi ara öğün alınmalı ve böylece akşam yemeğine çok aç olarak oturulmamalıdır. Akşam yemeği küçük lokmalarla, azar azar ve yavaş yenilmeli, yemek zamana yayılmalı, saat 10:00-10:30’da sofradan kalkılmış olmalıdır. Sonrasında hafif bir sütlü tatlı, 1-2 çay veya kahve, kurabiye veya meyve, biraz kuruyemişle (yer fıstığı, ceviz, badem, fındık, fıstık ve çekirdek) yeni yıla sağlıkla girilmelidir. Alkol kullanılıyorsa kırmızı şarap 2-3 kadehi geçmemelidir.
İlaç kullanan hastalar yiyecek ve içeceklerin ilaçlarıyla etkileşimine dikkat etmeli, acil ilaçlarını da göz önüne koymalıdırlar.”

2014’e kalbinizi  koruyarak girin..

Mavişehir’e tıp merkezi

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) bünyesinde kurulan Batı Anadolu Mavişehir Tıp Merkezi, Mavişehir’de tam donanımlı müstakil binasında hasta kabulune başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu, ancak bir sağlık tesisinin bulunmadığı Mavişehir’de yaşayanları rahatlattıklarını söyledi. SGK ile anlaşmalı merkezin önemli bir eksikliği tamamlayacağını belirten Gürbüz, bu yıl yoğun bir çalışma içerisine girerek bünyelerindeki sağlık ve eğitim kurumlarını BASEK ismiyle tek çatı altında topladıklarını hatırlattı. Dr. Gürbüz, “Batı Anadolu Central Hospital, Batı Anadolu Mersinli ve Mavişehir Tıp Merkezi isimli kurumlarımızla sağlık hizmeti veriyoruz. Eğitim kurumlarımız arasında zihinsel ve fiziksel engelliler okulu ve sağlık meslek lisemiz var. 2013 yılını yeniden yapılanma yılı olarak belirleyerek sağlık ve eğitim kurumlarımızı Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları çatısı altında topladık. Sağlık ve eğitimi bir düşünüyoruz. Çünkü biz eğitimin sağlık ayağındayız. 2013 yılı bizim için çok yorucu ve başarılı geçti” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları