Nerede yanlışa düşüyorlar?

İstifalardan sonra en büyük mavra herhalde eski AB Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış üzerine yapıldı.

Haberin Devamı

İnsanın çöküşü, elindeki imkanlar sonsuza kadar onunla olacakmış gibi davrandığında başlıyor. Paranın, şöhretin, makamdan gelen karizmanın, elinde güç bulundurmanın sarhoşluğuna yenik düştükleri zaman başlıyor yokuş aşağı yolculuk.
Şimdiki siyasetçiler şanssız. Sosyal medya çağında 7 gün 24 saat ortada olmanın verdiği bir şanssızlık bu. Üzerine sosyal medya kullanım konusundaki beceriksizlik eklenince şanssızlık ikiye katlanıyor.
10, 20 sene önce o “sarhoşluğu” vatandaş pek anlamazdı. Politikacılarla olan ilişkileri akşam haberleri ve gazetelerle sınırlı olduğu için üç, beş resmi beyandan “karakter tahlili” yapmaları neredeyse olanaksızdı.
Bugün ise sosyal medyanın gücünü kullanmak maksadıyla resmi kimlikleriyle profil açan siyasetçilerin çoğu sapır sapır dökülüyor. Neden? Çünkü kişisel hırslarının esiri oluyorlar. Vatandaşla kavga ediyor, ağız dalaşına giriyor, bir devlet adamına yakışmayacak ne kadar hareket varsa hepsini sergiliyorlar. Üstü kapalı-açık tehditler savuran belediye başkanları, “Kına stokları tükenmiş” yazan bakan bile gördü bu gözler, biliyorsunuz.
Artık 90’lara benzemiyor bugünün siyaseti. Twitter sayesinde tüm çiğlik ortaya dökülüyor; ne kadar hırs, ne kadar numara, ne kadar yalan varsa ortaya saçılıyor. Bunun için bir skandal olmasına da gerek yok üstelik... Zira aylardır bir dolu siyasetçi sayesinde Twitter’da “başkası adına utanma” duygusunu bol bol yaşadık. Fakat o zamanlar “Nasılsa ben üstünüm, güç bende” haletiruhiyesi hakimdi bakan dostlarımızda.
Peki şimdi ne oldu? Birileri gitti, birileri geldi. Ellerinden o güç, gevrek gevrek konuşma hürriyeti, vatandaşa “Hadi ordan” demek imkanı alındı.
Ve bugüne kadar kendini nispeten tutan herkes, bir ağızdan, Egemen Bağış başta olmak üzere birçok eski bakanın Twitter hesaplarını mention yağmuruna tuttu.
Herkes bir ağızdan, farklı biçimlerde “hoşçakal” dedi.
Ayna tuttular eski bakanlara esasında bir bakıma.
Sosyal medya stratejisi kendi gibi düşünmeyene küfür, kendi gibi olana dua etmek olan genç sosyal medya ekiplerinin olduğu bir partide, bazı bakan, milletvekili ve belediye başkanlarının sosyal medyayı “sonsuza kadar güç bende” anlayışıyla kullanmaları şaşılacak şey değildi tabii.
Zaten memlekette şaşılacak şey kaldı mı, bilmem.
Bildiğim bir şey var ki, o da güç sarhoşluğu, elindekileri sonsuzluğun, ölümsüzlüğün anahtarı sanmak tepeden yokuş aşağı hızlı bir iniş sağlıyor.
Denendi, yüzde yüz çalışıyor...

Haberin Devamı

Zaytung hissiyatlı bazı konular

Haberin Devamı

- Sette fotoğraf çekerek “Set halleri” tanımıyla Twitter ve Instagram’a fotoğraf koymayan oyuncuların dizi anlaşmaları feshediliyormuş. Ayrıca Az Ünlü Oyuncular Birliği tarafında yapılan açıklamada az tanınan güzel kadın oyuncuların dudak büzmek veya göz pörtletmek suretiyle “Hem güzelim hem sevimliyim açıkçası” mesajı vermelerinin artık bir zorunluluk olduğu açıklanmış.
- Sakin günlerde “Tüm dünya beni kıskanıyor, biliyorum HEPİNİZ BENİ KISKANIYORSUNUZ VE ARKAMDAN KONUŞUYORSUNUZ” tweet’lerini eksik etmeyen kadınların memleketin yandığı günlerde bile bu tweet’leri atmaları, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’i çok rahatsız etmiş. Dorsey yaptığı bir açıklamada, kıskanıldığı ve arkasından konuşulduğu paranoyasına kapılıp sürekli bunu söyleyen kadınları tespit edip tweet’lerini otomatik olarak silecek bir aplikasyon geliştirdiklerini söylemiş.

Yazarın Tüm Yazıları