Pilates yapmak için 9 neden

Aslında bir doktor tarafından tamamen sağlık adına geliştirilen pilates egzersizleri, son yıllarda daha çok kişi tarafından yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Pilates yapmanın 9 faydasını Luce Pilates eğitmeni Hakan Erol’dan öğrendik.

1-Vücudu tanımak için
Pilates egzersizleri yapan kişilerin vücut farkındalıkları daha da gelişir ve fonksiyonel duruş bozukluklarını azaltırlar. Vücudumuzun farkındalığı geliştikçe kalitesi de artar.
2-Daha sağlıklı ve fit bir vücut için
Egzersizleri düzenli ve disiplinli bir şekilde uygulayanlar, daha sağlıklı ve sıkı bir vücuda sahip olur. Haftada en az 3 gün egzersiz yapmak, hedefe ulaşmak için şarttır.
3-Kasların daha güçlü olması için
Güçlü kaslar, günlük hayatımızdaki tüm hareketleri daha rahat yapmamızı sağlar. Eklem ve kemik ağrıları azalır. Kasların daha güçlü olması, kas yoğunluğunun artması demektir ki bu da vücudun fit görünmesi anlamına gelir.
4-Yağ oranını dengede tutmak veya azaltmak için
Düzenli yapılan pilates egzersizleri, yağ oranını düşürmeye de yardımcı olur.
5-Daha dengeli bir vücut için
Vücut farkındalığı gelişmiş, kas-tendon bağları güçlenmiş ve esnekliği artmış kişilerde denge sorunu daha azdır.
6-Sakatlanma riskini azaltmak için
İnsan vücudu dış etkenlere bağlı travmalar geçirmeye müsaittir. Ancak güçlü ve sağlıklı bir vücut, bu travmaları absorbe edecek çevikliğe ve farkındalığa sahip olur.
7-Daha sıkı karın kasları için
Pilates’te, daha derindeki kasları çalıştırmak hedef olduğundan, merkez bölge olarak adlandırılan karın-kalça kaslarının fazla çalışmasını sağlar. Böylece hem vücudun merkezi güçlenmiş hem de karın ve kalça kasları daha sıkı hale gelmiş olur.
8-Daha sağlıklı nefes için
Nefes doğru kullanıldığında kasların daha fazla kasılması sağlanır. Egzersiz esnasında ciğerlere giden hava, normalden daha fazladır ve vital kapasiteyi artırır. Bu da günlük hayatta daha az yorgunluk demektir.
9-Daha sağlıklı ileri yaş dönemi için
Orta yaş ve üzeri dönemlerde sıklıkla yaşanan eklem-kas ağrıları ve fiziksel değişimleri olumlu yönde etkiler, vücut yaşını daha genç tutar.

Haberin Devamı

Yunan tanrısı gibi

Cilt üzerinde şehvetli bir hava, güven verici ve ateşli bir maskülenlik: İşte Donatella Versace’nin yeni kokusu Versace Eros...

Haberin Devamı

Donatella Versace’nin “Bir Yunan tanrısı gibi hem kahraman, hem tutkulu bir erkek için tasarladım” dediği “Versace Eros”, gücü ve bedensel hazzı vurgulayan bir koku. Ateşli bir erkeksiliği vurgulayan parfüm, nane yaprakları, İtalyan limon kabuğu ve yeşil elma karışımından elde ediliyor.
“Versace Eros”un banyo serisi ise erkek cilt bakımı için ideal 5 rafine üründen oluşuyor. Tazeleyici ve nemlendirici, canlandırıcı ve yumuşatıcı bir etkiye sahip after-shave, duş jeli ve deodorantlar, tenlerde rahatlama ve zindelik hissi yaratıyor.

Epik bir görüntü

Amerikalı oyuncu ve manken Brian Shimansky’nin görev aldığı “Versace Eros” kampanyası, Londra’da Donatella Versace’nin kreatif yönetmenliğinde, Mert&Marcus tarafından çekildi. Fotoğraflarda, son derece erkeksi ve enerjik bir erkeğin öne çıktığı epik bir görünüm hakim.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Tekin Acar Cosmetics’ten yılbaşı kampanyası

Tekin Acar Cosmetics, heyecanla beklenen ve gelenekselleşen yılbaşı kampanyasıyla yine kozmetik tutkunlarını mutlu ediyor. Tekin Acar Cosmetics, 31 Aralık tarihine kadar yapacağınız 200 lira ve üzeri alışverişlerinizde, yüzde 50’sini hediye ediyor.

Kusursuz gülüşler

Dudaklarınızdaki gülümsemeyi kusursuz bir dokunuşla ortaya çıkarmaya ne dersiniz? TCA Studio Make-up Professinonal Lipstick, 2 çeşit ve 70 farklı renkteki rujlarıyla bu talebi karşılıyor. “Lipstick Matt”, kolay uygulamasıyla bulaşmadan dudakta elastik bir tabaka bırakıyor. Fiyatı 29 lira...

Bakışlara odaklanın

TCA Studio Make-up’ın kirpiklere kusursuz, doğal ve mükemmel şekilde hacim veren, uzun süre kalıcı, kirpikleri kolayca kavrama özelliğine sahip “Prolash Maskara”sı, aynı zamanda özel fırçası sayesinde uygulama kolaylığı sağlıyor. Fiyatı 39 lira...

Haberin Devamı

Çampisaj baş masajı

Ayurveda felsefesine göre sağlıklı bir beden için masajın iki önemli rolü var: Hücre ve dokuların beslenmesi, bedenin toksinlerden arınması... 5000 yıldır Hindistan’ın yaşam bilimi olan Ayurveda’nın içinden doğmuş Çampisaj masajı da tüm bu görevlerden sorumlu. Detayları Hilton Double Tree Spa Müdürü Neslihan Tomruk’tan aldık.

Dış etkenlerin başında gelen stres, üst beden ve baş bölgesinde enerjinin bloke olmasına yol açıyor. Bu blokaj da konsantrasyon bozukluğu, depresyon gibi zihinsel; kas tutulmaları, baş ağrıları gibi fiziksel sıkıntıları ortaya çıkarıyor.
Çampisaj bu noktada devreye giriyor, zihni dinlendiriyor ve rahatlatıyor, bedene sıkışıp kalmış duygusal sorunlardan arındırıyor. Böylelikle dinlenmiş bedenin iyileştirme gücü ortaya çıkıyor.
Neslihan Tomruk, Çampisaj’ın dinlendirici ve rahatlatıcı etkisinin, uygulanan masajın tekniği ve kullanılan yağların özelliğinden kaynaklandığını belirtiyor:
“Marma noktaları, akupresür, çakra dengeleme ve kişiye özel bitkisel özyağ karışımları ile 40 dakikalık masaj, kişiye rahatlamanın yanında mükemmel bir arınmışlık hissi ve denge sağlıyor.”

Haberin Devamı

Hangi sıkıntılarda etkili

1- Fiziksel kaynaklı sıkıntılar: Üst bedendeki kas tutulmaları ve hareketsizlikten kaynaklanan eklem ağrıları, sırttaki nodüller, kronik boyun tutulması, baş ağrısı ve migren, saçla ilgili sıkıntılar (dökülme, kepek gibi), yüzdeki ağrılar (göz, sinüs, çene gibi), toksin birikimi.
2- Zihinsel Sıkıntılar: Stres kaynaklı sıkıntılar (depresif ruh hali, anksiyete, huzursuzluk, gerginlik, endişe, uykusuzluk), konsantrasyon bozukluğu, zihinsel yorgunluk.

Yazarın Tüm Yazıları