Benim yüzümden mi?

FEDERASYON’un başında, yakın zamana kadar büyük bir kulübü yöneten Yıldırım Demirören var..

Haberin Devamı

Tüm kulüplerin sorunlarını, mali açmazlarını, tribünlerdeki kaçışı çok iyi bilir Yıldırım Bey.. 6 yabancı kuralını, gençlerin daha çok süre almasını, Türk oyuncuların yerlerinin garanti olmasını en çok savunan isimlerden biriyim.. Ama tüm bunları yaparken doğru formatlar peşinde koşmalısınız.. Galatasaray ilk gün elenebilirdi.. Fenerbahçe, Trabzon ve Gaziantep elendi.. Evet, kupada zayıf takımların başarı öyküsü yazması herkesin hoşuna gider.. Ama sen milyon Eurolar döktüğün ve lig boyunca bir-iki maç şans tanıdığın yabancıları oynatacak kupa maçı da bulamazsan ne olacak?
Kurtuluş;
formatı değiştirmekte.. Mutlaka ve mutlaka tüm takımlar Eylül’de başlamalı kupaya.. UEFA’nın yaptığı gibi son 5 yılın puanları kıstas alınarak eşleşmeler yapılmalı.. İki turun ardından grup maçlarına geçilmeli.. Belki de son 24 takım arasında Euroleague yapısına benzeyen ve sonu Final Four’la biten bir “gala” olmalı.. Kupayı gerçek anlamda bir “şov organizasyonuna” dönüştürmezseniz izleyicisi, ilgileneni kalmayacak.. Yayıncı mutsuz, sponsor mutsuz olacak..

Haberin Devamı

Onur’a geç kalmışız

Tüm bunlar “burnu büyük” oynayan lidere ders veren Engin İpekoğlu yönetimindeki Fethiyespor’un müthiş başarısını gölgelemez tabii.. Onur Okan bu takımın kaptanı, 10 numarası.. 29 yaşında.. Ve bu seviyede kalmış.. Şaşırdım, üzüldüm.. Üç Büyükler’de geniş kadroya girer, diğerlerinde banko oynar.. Attığı gol harika oyunun karşlığıydı..
Salih Fenerbahçe’nin 48 numarası.. Umudu.. Geleceği.. Birçok çocuğun rüyasını süsleyen bir şans yakaladı.. Dondurucu soğuğa karşın tribüne gelen tarafarlar ondan gol, asist ya da iyi futbol bekliyordu.. Fenerbahçe golü 48 numarayla buldu.. Ama rakip takımın 48 numarasıyla..
Pogba Juventus’un gözdesi.. Bu sezon çok kritik goller attı, asistler yaptı.. Oyunun iki yönünü oynuyor.. Fransız Milli Takımı’nın bankosu.. Temmuz’da U-20 Takımı’nın kaptanı olarak şampiyonluk yaşadı.. Bir tarafta Pogba.. Bir tarafta Salih.. Bizim en iyi golcümüz Burak.. En iyi oyuncumuz Arda.. En önemli gencimiz Salih.. Yetenek çok, çalışmayı, gelişmeyi istemek yok.. Acaba neden yarınki kura çekiminde yokuz, neden büyükler birer birer dökülüyor dersiniz.. Neden.. Benim yüzümden mi?

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Tekniği, oyun görüşü ve nefis golüyle Onur..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Beklenin çok altında kalan Pierre Webo..

HAKEM: Hatasız sayılabilecek bir maç yönetti..

Yazarın Tüm Yazıları