Kilit isimler Alper ve Tolga

Bu akşam derbi var.. Fenerbahçe, kendisine ters gelen Beşiktaş’la oynayacak..

Haberin Devamı

Favori olan, lider olan, kadro avantajı bulunan, ev sahibi konumundaki takım Fenerbahçe..
Kim kazanır, diye sorarsanız yanıt basit: Galatasaray gibi oynarsa Beşiktaş ağır yenilgi alır.. Dengeli oynarsa Fenerbahçe’yi zorlar.. Stratejisini iyi kurar, Fenerbahçe’nin savunma zaaflarını değerlendirirse Beşiktaş galip ayrılır Kadıköy’den..
Maçın oyuncusu için iki adayım var.. İlki Tolga.. Eray’ın Real Madrid performansı akıllarda.. Onur’un Kadıköy’deki maçlarda nasıl oynadığı da.. Tolga da Onur kadar önemli bir kaleci.. Gününde olur, maça iyi başlarsa Fenerbahçe zorlanır..
İkinci isim Alper Potuk.. Orta sahadan dikine kaleye gidebilen, Fenerbahçe’nin hızlı hücumcularının arkasından tehlike yaratan bir isim.. Sezon başından beri çok gayretli.. İyi işler yaptı.. Penaltı kazandırdı, asist yaptı, gol attı, çok faul aldı.. Ama tek başına bir maça damga vuramadı henüz.. Beşiktaş maçı Alper’in maçı olabilir.. Olmalı da..

Haberin Devamı

YANAL BERABERLİK İSTEYEBİLİR

Fenerbahçe’nin kazanması ligin görünümünü netleştirecek.. Yarış daha çok ikincilik mücadelesine dönecek.. Galatasaray’ın sorunları ortada.. Beşiktaş bu kadroyla 10 puanı kapatacak gibi durmuyor.. Trabzonspor ligde çok istikrarsız.. Kasımpaşa ve Sivasspor’un ikinci ‘Bursaspor’ hamlesi yapması da kolay değil..
Fenerbahçe, Beşiktaş’ı yenmek için oynar mı, onu bilmem.. Ersun Yanal, bu maçı kaybetmeden bitirme düşüncesinde olabilir.. Az pozisyonlu bir maç, rakibin üzerine fazla saldırmayan bir Fenerbahçe izleyebiliriz bu akşam..
Fenerbahçe için en akla yatkın diziliş.. Volkan-Gökhan, Bruno, Egemen, Caner–Meireles, Mehmet Topal, Alper–Kuyt, Emenike, Sow, onbiri.. Ben olsam bu maçın özelinde Kuyt’ın yerine Webo’yu oynatır, Hollandalı yıldızı hamle oyuncusu olarak saklardım..
Beşiktaş’ın onbirinde büyük sürpriz beklemiyorum.. Tolga–Atiba, Sivok, Ersan, Motta–Veli, Fernandes, Oğuzhan–Olcay, Almeida, Gökhan Töre dizilişini görebiliriz..
Hakemi tartışmaya gerek yok.. Büyük hata yapsa da dünyanın en iyilerinden biri.. Dilerim futbol kalitesi Fenerbahçe-Galatasaray maçından çok yüksek bir derbi izleriz.. Açıkçası gönlüm Fenerbahçe’den yana ama hislerim beraberlik diyor..

Yazarın Tüm Yazıları