‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz, çünkü...

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Bölük, Siirt, Osman Nuri Özdemir, Tayyip Erdoğan, Mülkiye Müfettişi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Tansu Çiller’den hediye tabanca...

Haberin Devamı

Adapazarı Belediyesi ile KİPTAŞ arasında arsa alışverişi... Erdoğan hakkında hazırlanan raporlar... BİT’ler... Aziz Duran... Coş’un hazırladığı ‘temiz’ raporlar... AKP’nin iktidara gelmesinden sonra valiliğe terfi ettirilen Coş, 10 yıldır sırasıyla Aksaray, Bingöl, Kırklareli, Aydın ve ünlü Adana Valiliği... Ta 4 Mayıs 2003 tarihinde yazmışız. ‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz, çünkü...’ başlıklı yazımız size çok şeyler hatırlatacaktır. Önce internette bu yazı okunmalı ki, Hüseyin Avni Coş’un kim olduğu daha iyi anlaşılabilsin.

‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz, çünkü...

'VALİ'NİN TAVRI YANLIŞ AMA YEDİRMEYİZ'

Coş: Partizanlığım ispat edilirse emekliliğimi isterim

Büyük vaat!

HÜSEYİN Avni Coş’u, İstanbul Belediye Başkanlığı’ndaki müfettişliğinden beri biliriz. Bir konuşmamızda bize Güneydoğu’da 1989-95 arasında kaymakamlık, OHAL Bölge Vali Yardımcılığı yaptığı 7 yıl boyunca terörle nasıl mücadele ettiğini anlatırken, ‘Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduğunu’ açıklamıştı. Coş’la ilgili köşemizde yer alan yazılardan bazıları özetle şöyle:
Kırklareli’nde ikinci evliğini yaptığını yazmamız üzerine “Televoleci mi oldunuz?” diye çıkışmıştı.
Kırklareli’nde, 215 Roman aileye banyo ve tuvalet yaptırma projesini gündeme getirdiğimizde bize kızmış ve şöyle demişti: “Eleştiriyorsunuz, ama hangi vakıf, seçim döneminde faaliyetini durdurur. Seçim döneminde yardım yapamaz diye bir yasak yok... Belediyeler her gün harıl harıl yardım dağıtıyorlar. Peki onlar seçim yatırımı değil mi? Ben siyasi amaç gütmem...”

Haberin Devamı

ADANA VALİSİ'NE VERİLECEK CEZA BELLİ OLDU

EMEKLİLİĞİMİ İSTERİM

“Bir vali için muhalif belediye başkanı ile çalışmak daha kolaydır. İktidarın belediye başkanı ile çalışmak birtakım sürtüşmelere neden olur. 27 yıllık devlet memuruyum, hangi siyasi partinin lehine veya aleyhine çalıştığım ispat edilirse emekliliğimi isterim.”
“Roman vatandaşlarımızın oy deposu olduğu doğrudur. Ama onlar da uyanıktır. O adaydan da, bu adaydan da ‘bağış’ alır; devletten de alır. Kadir Gökçe’nin bir anısı vardır; belediye başkanı seçildiğinde belediyenin önünde birisi gelmiş yanına, ‘Başkanım be, beygirin böğrüne bastım mührü, hani bizim bahşiş’ demiş. O da, başını kaldır yukarı bak, demiş, Kadir Bey de ‘Ben altı oktan seçildim’ deyince, ‘Abe kızanım, ne bileyim ben be, verdim işte’ demiş. Vatandaş böyledir... Fakirin partisi olmaz. Biz parti ayrımı yapmadan herkese yardım ederiz. Eğer bu konuda ayrımcılık yapan memurum bile olursa, onun hakkından gelirim. Bizim yardımlarımız açık ve şeffaftır. 2008’de 40 bin kişiye 3.5 trilyonluk yardım yaptık.”
Bu tür valiler iktidar için çok çalışıyorlar; ama ‘partizan vali’ tanımlamasından da kurtulamıyorlar.

Haberin Devamı

‘TEMİZ’Cİ VALİ

DEREKÖY’de bir doktor hanımı taciz ettiği iddiasıyla CHP milletvekili Turgut Dibek tarafından İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilen Kırklareli Valisi H. Avni Coş hakkındaki bütün iddiaları reddediyor ve ‘Polisevi’nde yemek yedik ama taciz söz konusu değil” diyor. Aynı şekilde doktor A.B.B., AA muhabirine “Taciz edildiğim kesinlikle doğru değildir” açıklamasını yapıyor.
Coş’un adı, Ahmet Çetinsaya’nın başkanlığı döneminde Eminönü Belediyesi’ni teftişinde duyuldu. Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Başkanlığı dönemindeki dosyalarını inceledi; adı ‘temiz rapor’cu müfettişe çıktı.
Ukrayna’da trafik kazasında ölen eski CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük, Büyükşehir’in BİT’lerini sorgulayan kitabında, Müfettiş H. Avni Coş için “Coş tek başına tüm delilleri takdir etti, kimilerini gizledi ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay’ı yönlendirdi” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘ATAMASI SAKINCALI’

BİNGÖL depreminden sonra kendisini Hürriyet ekibi olarak ziyaret etmiştik. Depreme uyurken yakalandığını söylemişti. Bize hasarın bilançosunu verdi. AKP iktidara gelince “ödüllendirilerek” vali yapılmıştı. “Hakkında ‘Ataması sakıncalı’ diye yazı yazarak prestijimizi etkileyen gazeteye tekzip hazırlıyordum” diyordu üzgün bir şekilde...
Bingöl’de halkın tepkisini çekmişti; DEHAP’lı belediye başkanı ile arası iyi değildi. İktidarın vaatlerinin yerine getirilememesinden ötürü sıkıntılıydı.
Aydın’da da CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yaşadıkları da ayrı bir olay...

10 yılda 5 il

HÜSEYİN Avni Coş (d.: 1959 Eğirdir, Isparta) Türk bürokrat. Ankara Üniversitesi SBF’nin İktisat ve Maliye Bölümü’nden 1981 yılında mezun oldu. Bucak Kaymakamvekilliği, Akkuş, İmranlı, Şirvan kaymakamlıkları, Olağanüstü Hal Bölge Vali (Diyarbakır) Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı A.P.K. Kurulu ve Sivil Savunma Genel Müdürlüklerinde Daire Başkanlıkları, Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Bingöl ve Aksaray valilikleri yaptı. 30 Aralık 2005’te Kırklareli, 11 Haziran 2009’da Aydın, 17 Ağustos 2011’de Adana Valiliği’ne atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.(Wikipedi’den de yararlanılmıştır)

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A SAYGISIZLIK

‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz, çünkü...

BU fotoğrafı okurumuz Serhat Aydın, Almanya’dan gönderdi. ‘Gavat’ sözüyle Avrupa’da da ‘meşhur’ olan Coş için bakın ne diyor: “Batı’da böyle bir görüntü acayip bir saygısızlık olarak kabul edilir. Bir konuşma esnasında biri gözlüksüz ise muhatabı da güneş gözlüğünü çıkarır. Üstelik hava ne kadar güneşli olursa olsun... Başbakan’a bir nezaket var mı... Yok! Ama el sıkışıldığında yüz ifadesine dikkatlice bakarsanız Başbakan’ın kahkaha ile gülmemek arasında kendisini zor tuttuğunu fark edebilirsiniz. Vali de “Ben çok şey biliyorum” mu demek istiyor.”

‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz çünkü...

(Bu yazı 4 Mayıs 2003 tarihinde köşemizde çıkmıştır.)

‘Ödüllü’ Vali H. Avni Coş görevden alınamaz, çünkü...

Haberin Devamı

‘TAYYİP, Bingöl Emniyet Müdürü’nü neden anında görevden aldı?’ sorusunun yanıtını Star’da Saygı Öztürk çok güzel bir şekilde açıklamış.
Tayyip Erdoğan’ın Siirt’te yaptığı “süngülü, minareli” konuşmayı kayda aldırıp savcılığa göndererek mahkßmiyetine yol açan Siirt Emniyet Müdürü Osman Nuri Özdemir’di.
Özdemir görevini yapmış; her zamanki gibi banda aldırdıkları siyasetçilerin konuşmalarını savcılığa göndermişti.
Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı’yken, PKK’ya ve Hizbullah örgütüne karşı gösterdiği başarı nedeniyle Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı.
Türkiye gariplikler ülkesidir; Erdoğan bugün Siirt’ten milletvekili seçilip Başbakan oldu. Özdemir, Öztürk’ün dediği gibi “Siirt’in rövanşı alındı” ve önceki gün merkeze çekiliverdi.
Emniyet Müdürü Özdemir’i şikayet eden kim? Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş... İddiaya göre, ‘Halkı tahrik etmemesi’ için uyardığı Emniyet Müdürü’nü, talimatlarını dinlemeyince Ankara’ ya şikayet etti.

‘SUÇA RASTLAYAMIYOR!’

Emniyet Müdürlüğü’nden sorumlu olan ve yerinde tutulan Vali Coş kimdir?
AKP hükümeti tarafından üç ay önce Mülkiye Müfettişliği’nden Valiliğe atanan Coş’un ismi Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sık sık gündeme geldi. KİPTAŞ ve AKP’li -eski FP’li- Adapazarı Belediyesi arasında bir arsa alışverişi yolsuzluğu iddiasını soruşturdu. Bu konuda hazırladığı teftiş raporunda; daha önce Tayyip Erdoğan hakkında hazırladığı raporlar gibi ‘herhangi bir suça rastlayamadı’.
CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük (Daha sonra Ukrayna’da bir trafik kazasında vefat etti), İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘BİT’ler’i sorgulayan Ocak 2001’de çıkardığı kitabında bu konuda şunları yazıyor:
“Coş tek başına tüm delilleri takdir etti; kimilerini gizledi ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay’ı yönlendirdi. Adapazarı rezaleti böylece yargıdan kaçırıldı. İnsanın aklına ister istemez, ‘bölücü ve irticai faaliyetleri iki müfettiş raporu ile tespit edilecek devlet memurlarının ihracı’ ile ilgili yasa önerisi geliyor. Eğer İçişleri Bakanlığı’nda Hüseyin Avni Coş gibi müfettişler çoğunluktaysa bu yasanın uygulanmasının tersine sonuçlar doğuracağı görülüyor.”

4 Mayıs 2003 tarihli yazımız:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=144361&tarih=2003-05-04

ÇİLLER’İN TABANCASI

Adapazarı Belediye Başkanı, eski FP’li şimdi AKP’li Aziz Duran’ın, bu konularda Mehmet Bölük aleyhine açtığı davaya takipsizlik kararı verildi, ayrıca Duran tazminat davasını da kaybetti.
Büyükşehir Belediyesi’nde teftiş yapan ve vali yapılarak ödüllendirilen -diğeri Rize Valisi Enver Salihoğlu- Coş’un başka faaliyetleri de unutulmuş değil... Coş, Eminönü Belediyesi’ni teftiş ederken, ANAP’lı eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya’nın 1995-97 dönemini ve Ordu’dan atılan irticacı subayları belediyelere alan RP/FP’li belediye başkanlarını da aklamıştı.
Fethullahçı olarak bilinen Coş’un, belediyelerde denetim yaptığı sırada, laik ve Atatürkçü kişilere baskı unsuru yaratmak üzere silah teşhir ettiği biliniyor.
Polisin, daha birkaç gün önce çatışmadan çıkması, yaşanan deprem ve halkın ‘çadır’ bahanesiyle gösterdiği tepki karşısında psikolojik durumunu değerlendirmediği öne sürülen Vali Coş’un, eski Başbakan Tansu Çiller tarafından neden tabancayla ödüllendirdiğini de kendi ağzından öğrenmek istemez misiniz?
Buyurun Coş...”

Yazarın Tüm Yazıları