Sonuç 'geliyorum' dedi

BU derbinin skoru maçtan önce netleşti. Normal şartlarda derbilerden önce favori belirtmek anlamsızken dün akşamki maç başlamadan önce Fenerbahçe hem saha dışında hem saha içinde hem de haftalardır süren formuyla Galatasaray karşısında yüzde 80 favori başladı.

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerde teknik direktör ve futbolcuların yüksek formu Galatasaray’da büyük baskı yaratırken, Galatasaray bu baskıyla başa çıkacak direnci maçın hiçbir aşamasında sahaya yansıtamadı.
Bu tabloda başlayan maça Mancini’nin, Kopenhag maçında olduğu gibi doğru olmayan ilk 11 tercihiyle sahaya çıkması Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırdı. Dany ve Ceyhun tercihiyle birlikte takıma verdiği mesaj kazanma yönünde değildi.

İTALYAN’A SORMAK İSTİYORUM!

ELBETTE her takım yenilebilir ama maçtan önce rakibinin oynayacağı futbolu kabullenmek, bunu hem kendisi için hem de oyunculara hisettirmek Mancini’nin en büyük hatasıydı. Yaptığı oyuncu değişiklikleri, rakamsal sistemle ilgili değişikliklerinin çok doğru olmadığı maçtan önce, hatta maçın devresinde 9 puan farkla 2. yarıya çıktığında belirginken İtalyan hocanın maçın öneminin farkında dahi olmadığının göstergesiydi.
Roberto Mancini’ye esas sormak istediğim soru şu: Mancini’nin Galatasaray Kulübü’yle ile ilgili ileriye dönük hayalleri ile kendi kariyeriyle alakalı beklentileri hangi aşamalarda örtüşüyor?

Haberin Devamı

ROBERTO MANCINI PLANSIZDI

Mancini nasıl bir takım yaratmak istiyor ve hem kendisini hem Galatasaray’ı hangi noktada görmek istiyor.
Ben bunun şu ana dek hem oynanan derbide hem geçmiş maçlarda anlayamadım. Bununla beraber Mancini’nin plansızlığı hem dünkü maçta hem daha öncesinde kendisini aşikar biçimde gösterdi.
Galatasaray bir reaksiyon ya da bir tepkiyi bir an önce vermeli. Fatih Terim’in, her yönden saha içi ve saha dışı organizasyonunda teknik adam olarak post modern görüntüsünden sonra Mancini’nin bu muhafazakar görüntüyle Galatasaray’ı Türkiye ve Avrupa hedeflerine götürmesi daha zor görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları