O fotoğraf

ÜÇ kritik değişiklik yapmış Ersun Yanal.. Webo, Emre ve Selçuk’un yerine Emenike, Alper, Topal üçlüsünü takıma koymuş..

Haberin Devamı

Rakibin dirençsiz savunması bol alan bırakınca Fenerbahçe’nin güzel futbolu ve golleri geldi.. Taraftar ilk yarıda oynanan futboldan keyif aldı.. Bize de Yanal’ı, geçen hafta sert sözlerle eleştirdiğimiz Yanal’ı tebrik etmek kaldı.. Sadece tek soru sorarak.. Alper ve Emenike’nin potansiyelini görebilmek için bu kadar maçı riske etmek zorunda mıydı?
İlk gol bence ofsayt.. İkincisi kılpayı değil.. Futbolun bu kadar hızlandığı ortamda, dışarıdan giren topların gol sayıldığı bir dünyada, oyun kurallarına mutlaka yenilik getirmek gerek.. İnsan hatası işin güzelliği, tadı, tuzu gibi düşünülüyordu.. Ama o dönem artık geçmişte kaldı.. 2 yaşındaki çocuk bile ipad kullanıyor ve oyunların kurallarını öğreniyor.. Siz adil bir oyun için mutlaka ama mutlaka hakem hatlarını azaltmak zorundasınız.. Orta hakem kararlarında standartlar olmalı.. FIFA kuralları hakemden hakeme değişmemeli..
Fenerbahçe kazandı.. Gaziantepspor’u yenerek bu haftayı da lider kapatmayı garantiledi.. Fenerbahçe ligin favorisi.. Ülker Arena’daki Barcelona maçı gösterdi ki Final Four yolunda da iddialı.. Hafta ortasında bir fotoğraf çekimi oldu statta.. Fenerbahçe tüm branşlarıyla o fotoğraftaydı.. O fotoğraf Fenerbahçe’nin büyüklüğü.. Dünkü güzel sonuçlar tutkunun ödülü.. Salih’in güzel hareketleri ve asisti de direnmenin karşılığı..
Bu tabloyu doğru okumak gerek.. Fenerbahçe şampiyon olmadı.. Dün çok önemli bir galibiyet almadı.. Salih’in ipe dizdiği o savunma Rize ve Konya’dan 8 gol yedi.. Euroleague de hedefe çok ama çok var.. Buna karşın Fenerbahçe’nin büyüklüğünü taraftara hissettirmeye başlaması sevindirici..
Ben “Hala oynamayacaksa satılsın” diye düşündüğüm Salih’in iyi oynamasına, gol attırmasına, atmasına üzülmem.. Ben bunları yapmadığı zaman onu bu takım görmek istemem.. Ya çok çalışacak ya gidecek..
Tıpkı benim gibi kulübün kötü olmasını hiçbir dönem istemeyen iki pırıl pırıl insan var Fenerbahçe’de.. Başkan adayı olduklarını açıkladılar.. Onlar da dün alınan sonuçlara sevindiler.. Çünkü Fenerbahçelilik onların yüreğinde.. Tıpkı Fenerbahçe’yi dünyanın en önemli spor kulüplerinden biri haline getiren Aziz Yıldırım gibi..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Alper Potuk, sahanın her yerindeydi. Ayak basmadık yer bırakmadı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

İlk golde ofsaytı kaçıran yardımcı hakem İsmail Şencan..

HAKEM: Maçın temposunu kaldıracak fizikte değildi..

Yazarın Tüm Yazıları