Kadın sürücünün trafik evrimi

Trafikte eleştiri oklarının hedefi olan kadın sürücüler, cevap haklarını Twitter üzerinden kullandı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ise başlattıkları etiket ile yaşadıkları önemli bir soruna çözüm arıyor.

Haberin Devamı

Popüler bir internet sitesindeki “kadın sürücü” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor:
“Aynayı sadece makyaj için kullanırlar, aracın önünü görebilmek için direksiyonu iki elle tutup dimdik durmaya çalışırlar, yol sadece onlar içindir, sadece önlerine bakarlar, nasıl olsa arkadan vuran 8’de 8 suçludur, lambayı sarı görünce yavaşlayıp, kırmızının yanmasını beklerler.”

KOYU RENKLİ FİLM ÖNLEMİ

Trafiğe kayıtlı 17,6 milyon aracın, yaklaşık 1,5 milyonu Ankara caddelerinde hareket ediyor. Kadın sürücüler de bu rakamın hatrı sayılır bir bölümünü teşkil ediyor. Trafikte eleştiri oklarının hedefi haline gelen kadın sürücüler, 141. Karakter’in #AnkaraTrafiğinde etiketine yazdıkları ile olayın diğer boyutunu görmemizi sağlıyor. Başkentli kadınlar taciz edilmemek için araçlarının camlarını koyu renk filmlerle kapatıyor.

Haberin Devamı

- @gizem_suyolcu Bir kadın olarak #AnkaraTrafiğinde araç camlarına en koyusundan film çektirmezsen, taciz edilir, sıkıştırılır, bin türlü dertle boğuşursun! Her adam trafik canavarı, azrail falan olmuyorsa her kadın da ömür törpüsü olmaz #AnkaraTrafiğinde bunu bir kabul edelim!
- @kaynarsahin #AnkaraTrafiğinde her sabah karşılaştığım kadın aracında caz müzik dinlerken, bugün Ankaranın Bağları’nı dinliyordu.

BİSİKLETE YOL VERİN

Ankara trafiğinin bir diğer şikayetçi kesimi de bisikletliler... Kullandıkları iki tekerli, demir atların birer ulaşım aracı olarak kabul edilmesini istiyorlar.

- @mhmtbkr #AnkaraTrafiğinde bisiklet ile rahat bir şekilde ulaşım hakkı istiyorum. Çünkü bisiklet bir ulaşım aracıdır.
- @jesparsaidovic #AnkaraTrafiğinde bisiklete yol verin!
- @googhanben #AnkaraTrafiğinde bisikletliler de var!

SAKIN TARTIŞMA!

141. Karakter’in daimi katılımcısı Halil Ersoy, #AnkaraTrafiğinde yaşananları, dikkat edilmesi gerekenleri madde madde sıralıyor.

- @halilersoy69 #AnkaraTrafiğinde dolaşan yabancı plakalı sürücü, sakın kimseyle tartışma! Kesin başına kötü şeyler gelir. Ankara şoförü yabancı arabaları sevmez.
- Trafik kurallarına uyarak araç kullanan bir şoförsen sakın trafiğe çıkma, kaza yaparsın.
- “Trafik neden bu kadar sıkışık” diye soranlar her yıl kamuya yapılan araç alımlarını izlesin sebebini bulurlar.
- Navigasyon aletiyle yol bulman mucizedir. Her yıl sokak ve cadde isimleri değişir, makinanın kafası karışır.
- Kapınızın önündeki araç kaldırımda olmadığı halde ceza yersiniz ama işgal eden galeriler, lokantalar ceza yemez...
- Yayaların yolun ortasında, araçların ise yaya kaldırımlarında olmasına şaşırılmaz.
- Taksi ve dolmuşlar “ekmek parası” için sizin hayatınıza kastedebilir, bu normaldir. Sonuçta onların ki ekmek parası...
- Bacak arasında bira ve yüksek sesli oyun havası eşliğinde araç sürmek bir gelenektir.

Haberin Devamı

ANKARA DİŞ DERSLİK İSTİYOR

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, yaşadıkları derslik sorununu #AnkaraDisDerslikİstiyor etiketi ile Twitter’a taşıdı. Paylaştıkları fotoğraflar eşliğinde TT listesine girmeyi başaran diş hekimi adayları, daha sağlıklı koşullarda eğitim almak istiyor. Hocaya kulak verebilmek için girişilen “kucak kucağa” ders dinleme mücadelesi sosyal medyanın dikkatini çekti. Umarız, soruna çözüm bulabilecek yetkililerin de dikkatini çeker.

- @bmuezzinoglu İsteğimiz o kadar masum ki biz iyi şartlarda eğitim almak istiyoruz, yani iyi hizmet vermek istiyoruz #AnkaraDisDerslikİstiyor
- @emrediker Çocuklarınızı emanet edeceğiniz geleceğin hekimleri uygun koşullarda eğitim görmek istiyor #AnkaraDisDerslikİstiyor
- @MelisGuldali aslında tabureye 7 kişi oturulur da işte bu öğrencileri memnun etmek çok zor. #AnkaraDisDerslikİstiyor
- @discidegilisci Bu şekilde eğitim almış bir hekime dişini emanet eder misin? Derslikler çok yetersiz #AnkaraDisDerslikİstiyor
- @fasew_06 Dişini seven el atsın #AnkaraDisDerslikİstiyor
- @emrahelciboga Vay arkadaş vay... Burası köy okulu değil, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi #AnkaraDisDerslikİstiyor

Haberin Devamı

HAFTANIN ETİKETİ

#AnkaradaÖğrenciOlmak

Nüfusunun 4’te birinden fazlasının okula devam ettiği #AnkaradaÖğrenciOlmak nasıl bir durum? Düşüncelerinizi #AnkaradaÖğrenciOlmaketiketine yazın, 5 Ekim’de Ankara Hürriyet’te, isminizle yayınlansın.

Yazarın Tüm Yazıları