Oscar adaylığı yolda

Woody Allen’ın 2014 Oscar’larına adaylığı garanti görünen son filmi “Blue Jasmine: Mavi Yasemin”de Cate Blanchett muhteşem bir seçenek.

Haberin Devamı

Kara komedi türündeki “Karnaval”, Çarşı’yı da hikâyesine ortak eden “Benimle Oynar mısın?” ve imkânsız bir aşk hikâyesi anlatan “Öyle Sevdim Ki Seni” yerli film arayanlar için çoklu seçenekler arasında. İlla ki Amerikan filmi olsun diyorsanız, suç ve aksiyon filmi “Büyük Kumar”, Robert De Niro’lu mafya komedisi “Malavita: Belalı Tanık” ve korku filmi “Katliam Gecesi” haftanın diğer seçenekleri.

Blue Jasmine: Mavi Yasemin
Blue Jasmine
Yönetmen: Woody Allen
2012/Amerika/98’

Usta yönetmen Woody Allen’ın en iyi filmlerinden biri olacağına kesin gözüyle baktığımız “Blue Jasmine”, paramparça olmuş hayatını nasıl düzelteceğini bilemeyen bir kadının hikâyesini anlatıyor. Jasmine, zengin bir iş adamı olan Hal ile evliliği de dahil olmak üzere hiçbir işi yolunda gitmemiş, üstüne tüm parasını da kaybetmiştir. Zarif ve sosyetik bir New Yorklu olan Jasmine her şeye baştan başlamaya karar verince San Francisco’da mütevazı bir hayatı olan kardeşi Ginger’ın yanına taşınır. Woody Allen’ın meşhur nevrotik karakterleri arasında sıkça anacağız görünen Jasmine’e Cate Blanchett hayat veriyor. Senaryo ve kadın oyuncu dallarında Oscar adaylığının garanti olduğu konuşuluyor kulislerde, bizden söylemesi.

Haberin Devamı

Alis ile Demet’in aşkı

Karnaval
Yönetmen: Can Kılcıoğlu
2013/Türkiye/92’

Ödüllü kısa filmleriyle tanıdığımız Can Kılcıoğlu’nun ilk uzun metraj filmi “Karnaval”, evden eve dolaşıp halı yıkama makinesi satmaya çalışan Alis (Ali Sinan) ile düğün sarayında pastacılık yapan Demet’in aşk hikâyesini anlatıyor. Kara komedi tarzındaki filmin başrollerinde Serdar Orçin ve Tülin Özen’i izliyoruz.

Çarşı sinemada

Benimle Oynar mısın?
Yönetmen: Aydın Bulut
2013/Türkiye/102’

90’ların ünlü mankenlerinden Eyşan Özhim, 2000’lerle birlikte oyunculuğa da merak sarmıştı. Bir süredir yapımcılığa da el atan Özhim, senaryosunu yönetmen Aydın Bulut’la birlikte yazdığı “Benimle Oynar mısın?”da başrolde. Yıllar sonra doğduğu mahalle olan Beşiktaş’a geri dönen Sibel’le yetimhanede büyümüş kızı Rüya’nın buluşmalarını anlatan film, Gezi direnişinin en çok konuşulan gruplarından Çarşı’yı da bu hikâyeye ortak ediyor. Filmde Uğur Polat, Ayşenil Şamlıoğlu, Altan Erkekli, Altan Gördüm gibi isimler de rol alıyor.

Haberin Devamı

Bu aileden uzak durun!

Malavita: Belalı Tanık
Malavita
Yönetmen: Luc Besson
2013/ABD/111’

Birbirinden kötü aksiyon filmlerine senarist ve yapımcı olmaktan film çekmeye vakit bulamayan Luc Besson, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer ve Tommy Lee Jones gibi usta isimleri buluşturan “Malavita: Belalı Tanık”ta kamera arkasına geçiyor. Eski arkadaşlarını ihbar ettikten sonra sivri dilli karısı, tipik Amerikalı kızı ve mafya özentisi oğluyla birlikte Tanık Koruma Programı kapsamında Fransa’da sakin bir kasabaya yerleştirilen bir mafya liderinin hikâyesini anlatan film, kara komedi ve aksiyonu buluşturuyor. Tonino Benacquista’nın aynı adlı kitabından uyarlanan filmde, De Niro’yu yıllar sonra yeniden mafya lideri rolünde izliyoruz.

Haberin Devamı

Olga’nın uzun yolculuğu

Öyle Sevdim Ki Seni
Yönetmen: Orhan Tekeoğlu
2013/Türkiye

Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalan ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelen Olga’nın burada kendisine yardımcı olan Cemal’le tanışıp aşık olmasını konu alan film, bir yandan imkânsız bir aşk hikâyesi anlatırken bir yandan da “nataşa” algısını eleştiriyor. Film, Tekeoğlu’nun ilk yönetmenlik denemesi.

Sıradaki sensin

Katliam Gecesi
You’re Next
Yönetmen: Adam Wingard
2011/ABD/94’

Haftanın tek korku filmi olan “Katliam Gecesi”, aile büyüklerinin evlilik yıldönümleri vesilesiyle şehirden uzak izbe bir evde toplanan Davison ailesinin o gece bir maskeli katiller çetesi tarafından saldırıya uğramasını konu alıyor. İki yıl önce Austin Fantastic Fest’te en iyi film, yönetmen, senaryo ve kadın oyuncu dallarında ödül kazanan film, Toronto’da da seyirci ödüllerinde ikincilik almıştı.

Haberin Devamı

Büyük Kumar
Runner Runner
Yönetmen: Brad Furman
2013/ABD/91’

İki yıl önce “The Lincoln Lawyer/Güneşin Karanlığında” filmini izlediğimiz Brad Furman’ın üçüncü uzun filmi, Justin Timberlake ve Ben Affleck’i buluşturuyor. Richie okul parasının tamamını yatırdığı online kumar sitesi tarafından dolandırıldığını düşününce soluğu sitenin sahibi Ivan Block’un yanında alır. Bunun için Costa Rica’ya giden gencimiz, Block’un sonsuz varlık teklifini kabul edince hayatı beklemediği kadar iyileşir. Ta ki “iyiliksever” Block hakkındaki gerçekleri öğreninceye kadar.

Yazarın Tüm Yazıları