Domino’s Pizza’da ‘beleşçi’ skandalı

Domino’s Pizza’nın bazı işgüzar çalışanları, “hediye pizza” uygulamasından yararlanan müşterilerini “beleşçi” ilan etti.

Haberin Devamı

30 dakikada teslim kuralından yararlanan bazı müşterilerin bilgisayar kayıtlarında “Dikkat beleşçi” ibaresi yazıldı. Sipariş verenlerin adres kayıtlarında yer alan bu ibare, pizza kutularının üzerine de yapıştırılınca, skandal resmen ortaya çıktı.

ALINAN siparişlerin soğumadan adrese 30 dakikada teslim edeceği garantisini müşterilerine veren fast food zincirlerinden Domino’s Pizza’nın bazı işgüzar çalışanları, zamanında teslim edilmeyen siparişlerde uygulanan “hediye pizza uygulaması”ndan yararlanan müşterileri “Beleşçi” konumuna düşürdü. Buna da, 30 dakikada teslim kuralından yararlanan bazı müşterilerin bilgisayar kayıtlarına “Dikkat! Beleşçi” ibaresinin düşülmesi neden oldu. Sipariş verenlerin adres kayıtlarında yer alan bu ibare, pizzaların soğumaması için konulan kutuların üzerine de yapıştırılınca, “beleşçi” skandalı ortaya çıktı.

DETAYLI ARAŞTIRMA BAŞLADI

İstanbul Çekmeköy şubesinde yaşanan bu tatsız olayı doğrulayan Domino’s Pizza, bazı müşterilerin yaşamış olduğu bu durumun münferit bir hatadan kaynaklandığını ve Domino’s ailesi için de kabul edilir olmadığını açıkladı. Açıklamada, yaşanan sorunla ilgili detaylı bir inceleme de başlatıldığına yer verildi.

MÜŞTERİ ÇILGINA DÖNDÜ

Domino’s Pizza’da ‘beleşçi’ skandalı

Haberin Devamı

Okuyucularımızdan Orçun AKSU’nun Hürriyet’in Tüketici Köşesi’ne yaptığı şikayet başvurusuyla ortaya çıkan bu skandal, geçtiğimiz günlerde Domino’s Pizza’nın İstanbul, Çekmeköy şubesinde yaşandı. Daha önce verdiği bir siparişin geç teslim edilmesi nedeniyle 30 dakika kuralından yararlanan ve hediye pizza hakkını kullanan Aksu, görevli personelin işgüzarlığı sonucunda şubenin oluşturduğu müşteri adres kayıtlarında, “Beleschi” ibaresiyle yer aldı. Aksu’nun daha sonra verdiği pizza siparişlerde de, bu kayıtlar kullanıldı. Ancak, bu ibare sadece Domino’s Pizza’nın Çekmeköy şube kayıtlarında yer almakla kalmadı. Sipariş sonrası bilgisayar çıkışı alınarak, müşteriye teslim edilen pizzaların kutusuna da yapıştırıldı. Böyle olunca da, pizzaların kutusu üzerinde, müşteri adresinin yanı sıra bir de “lütfen 30 dakika kuralına uyun. Beleschi. Dikkat!” ibaresi de yer aldı. Bunu gören müşteri de çılgına döndü.
Domino’s Pizza’nın tüm şubelerini kapsayan 30 dakika kuralı yüzünden beleşçi olarak gösterilen Orçun Aksu şimdi, sözkonusu fast food zinciri hakkında hakaret davası açmaya hazırlanırken, firma da olayı doğruladı ve incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Münferit hataymış

Domino’s Pizza’dan ise şu açıklama yapıldı: “Domino’s Pizza olarak her zaman önceliğimiz müşteri memnuniyetidir ve her hangi bir aksama, gecikme veya hata olmaması için gösterdiğimiz hassasiyet sonsuzdur. Aynı şekilde taahhüt ettiğimiz 30 dakika garantisi de müşterilerimiz ile Domino’s Pizza arasındaki özel bir bağ niteliğindedir. Vaad ettiğimiz sürede kusursuz bir teslimatı gerçekleştirmek bizim görevimiz ve müşterilerimizin de bu garanti ile her türlü beklentisi bizim önceliğimizdir. Bugün Domino’s Pizza olarak ulaştığımız noktada bu vaadimizin ve uygulama şeklimizin yeri büyüktür. Bu doğrultuda müşterimize karşı yapılan hata sonrasında kendisiyle iletişime geçmiş bulunuyoruz. Müşterimize yaşamış olduğu durumun, münferit bir hata olduğunu ve şikâyetlerinin Domino’s Pizza tarafından detaylı incelendiğini aktardık. Domino’s Pizza şubesinde çalışan motorlu kurye elemanlarımızdan şube çalışanlarımıza kadar herkesin periyodik eğitimlere tabi tutulduklarını, hem telefon, hem e-posta, hem de mektup yoluyla üzüntülerimizi bildirdik, telafi için kendisini sipariş safhalarını yakından gözlemleyebilmesi için Çekmeköy şubemize davet ettik.”

Haberin Devamı

Meğer gizli SMS serbestmiş

GEÇTİĞİMİZ günlerde Hürriyet’in Tüketici Köşesi’nde “Gizli mesaj oyununa gelmeyin” başlığıyla gündeme getirdiğimiz isimsiz SMS gönderme uygulaması, komisyonda kabul edilen yasa hala Meclis’te bekletildiği için serbestmiş. Bu nedenle, bazı mobil iletişim kuruluşlarının cep telefonu abonelerine gönderdiği “Numaranız görünmeden SMS gönderebilirsiniz. Gizli SMS başladı” mesajlarına da tasarıda ön görülen ve 1000 TL ile 15 bin TL arasında değişen idari para cezalarının da uygulanması, söz konusu değil. Bu da, kim tarafından gönderildiği belli olmayan SMS mesajlarıyla taciz, tehdid, şantaj, hakaret gibi kötü niyetli kullanımların önünü açıyor.

Yazarın Tüm Yazıları