Renk dalgasına hazır mısınız?

2014 ilkbahar- yaz erkeklerinin görücüye çıktığı Londra Moda Haftası’na dair bilmeniz gereken ana başlıklar neler? Defileler arası tura çıkalım, modanın ritmine ayak uyduralım

Haberin Devamı

Tom Ford, yeni koleksiyonundaki ceket kalıbının, ‘James Bond’ Daniel Craig için özel olarak dikilen ceketlerle birebir aynı olduğunu söyledi. Umarım bu Bond kostümlerinden ibaret bir Tom Ford koleksiyonun yolda olduğunun anlamına gelmez. Ford’un klasikleşmiş brokar kumaştan ceketlerini, pembe takımlarını, renkli desenli pantolonlarını hatırlatmak isterim.

Renk dalgasına hazır mısınız

Burberry Prorsum defilesi, Londra moda haftalarının en beklenilen defilelerinin başında gelir. Bailey yönetimindeki bu koleksiyon canlı renklerin birlikteliğiyle sınırlarının dışına çıkmış. Londra Hyde Park yakınlarında büyük bir çadırda gösterilen bu kolekisyonda en eğlenceli parça renkli, su geçirmez PVC kumaşlarla yeniden yorumlanan klasik ‘Burberry trençkot’ lardı. Kreatif direktör Bailey, bu farklı trençkot yorumlarını her sezon yapmaya çalışıyor ama bu parlak sentetik kumaş ve renkler trençkota oldukça yakışmış. Parlak ana renklerin birlikte kombinlenmesiyle Burberry yaza sıcak ve iddialı bir şekilde ayak uydurmuş.
Genç tasarımcı James Long’un koleksiyonu, Londra Moda Haftası’nın erkek defileleri arasında dikkatimi çeken deneysel ve renkli kişiliklerin geçidi gibiydi. Enine çizgilerle birleştirilmiş, soyut ama oldukça baskın renklerdeki desenler ve dairesel kalıptaki alt giyimler bize gelecek yaz erkeğinin gardırobundan bir fikir vermiş oldu.Londralı tasarımcı Oliver Spencer’ın da aynı ilkbahar- yaz eğilimlerini takip ettiğini hemen fark ettik. Parça boyama, batik ve ağartma teknikleriyle birlikte yine parlak renklerle oynamış ve ortaya dinamik, iddialı, farklı yaz erkekleri çıkmış.

Haberin Devamı

Nereye baksan desen

Renk dalgasına hazır mısınız

İç içe geçmiş çokça desenli, renkli dijital baskılı, flok baskılı, renkli ve siyah-beyaz goblen desenli, batik ve parça boyama ve ebru desenlerinin başrolde olduğu bir moda haftasıydı. Richard Nicoll, Christopher Shannon, Christopher Raeburn, John Richmond, Craig Green ve Alexander McQueen bu desenlerin sahibi markalardı.

Haberin Devamı

Siyah beyaz film gibi biraz

Oturmuş tarzlarından, genel görünüşlerinden ödün vermeyen, siyah- beyazdan vazgeçmeyen markalar ve defileleri için ayrı bir parantez açmalı. Alexander McQueen bunlardan biriydi. Kreatif direktör ve baş tasarımcı Sarah Burton’un hayallerinden, kâbuslarından ilham alan Victorian siluetleri, geçen sezonu anımsatan bazı kesim ve parçalarla tamamlanmıştı. Seremoni detaylar, dantel, parça uçlarında kıvrımlar sayesinde gerçek bir aristokrat İngiliz portresi izledik podyumda. McQueen markasının olmazsa olmazı kurukafalar, bu kez şık gece ceketlerinin üzerinde sadece ışıkta gözükebilen desenler olarak yer aldı. Favorimse desenli, oldukça uzun takım elbise ceketleri ve dize kadar inen kolsuz yelek ve gömlekleri oldu.

Yazarın Tüm Yazıları