Bienalli günlerin ‘en’leri

Sanatsal sosyalleşmeler hangi mekânlarda cereyan etti? Bienalin en flörtöz, en seksi köşeleri nerelerdi? Buyrun sokaklardan, mekânlardan yükselen sanatın ‘en’lerine...

Haberin Devamı

EN PROTEST PARTİ
Mama Shelter’daki İstanbul Art News partisi. Birçok sanatçı ve galeri sahibi Demirören AVM içinde konuşlanmış mekân dolayısıyla partiyi protesto edip gitmemeyi yeğledi. Ama yine de parti, güncel sanat meraklıları, içkisi bedava partilerin müdavimleri ve “şehirde neler oluyor” adlı kavramsal çerçeve genlerine işlemiş bohemler tarafından hayli ilgi gördü.

Bienalli günlerin ‘en’leri

EN POPÜLER BİENAL SOSYALLEŞMESİ MEKÂNLARI
Arter ve Salt’tan sonra Yeni Lokanta, Antrepo No:3’ten sonra İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’ndan sonra Bej, Unkapanı 5533’ten sonra Cibalikapı Balıkçısı.

EN SIK GÖRÜLEN DAVRANIŞ

Parasını ödeyip rehber tutmuş birinin peşine çaktırmadan takılıp manasını çözemediğin esere dair bilgileri duymaya çalışmak.

EN BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR HAVASINDAKİ İŞ

İnci Eviner’in katılımcıları sürekli değişen “Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt”ü. Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nun balkonlarına kurulup etüt çalışmasına katılanları saatlerce dikizlemek mümkün.

EN UCU BİENALE DOKUNAN İŞ

Mülksüzleştirme Ağları… Kentsel dönüşümü hangi firmaların üstlendiği, bu firmaların birbiriyle olan bağlantılarını ortaya koyan ve sürekli genişleyen bir harita. İnanılmaz bir ağ. Ve bu ağın içinde Eczacıbaşı firması da yer alıyor. Yapılan işin eleştirel yanının yüksek doz olduğu düşünülürse Eczacıbaşı’nın bu ağdan çıkartılmaması takdire şayan.

EN BİLİMKURGU HAVASINDAKİ VİDEO

Iraklı sanatçı Jananne Al- Ani’nin Gölge Bölgeler’i…

EN FLÖRTÖZ ALANLAR

Tabii ki bienalin video işlerinin sergilendiği karanlık video alanları!

EN KENDİLİĞİNDEN ENSTALATİF BİENAL SONRASI MEKÂNI

Antrepo No:3’ten çıkar çıkmaz uğranabilecek nargile kafeler… Bienalli günlerin ‘en’leri

EN SERT
Halil Altındere’nin ‘Harikalar Diyarı’ videosu.

EN KUZEY VE GÜNEY
Didem Erk’in Lefkoşa’nın kuzey ve güney kesiminde kitap okuyarak yürüdüğü iki videonun karşılıklı gösterildiği alan… İnsanın kafası karışıyor, Erk’in okuduğu sayfayı ağzına atıp lokma gibi çiğneyip yere atması da cabası.

EN EĞLENCELİ İŞ

Galata Rum İlköğretim Okulu’ndaki günlük defterleri. İnsanın oturup o günlüklere bir şeyler karalayası geliyor.

Yazarın Tüm Yazıları