Galatasaray bu kez kazanır!

EURO 2008’deki ilk maçı öncesi Joachim Löw’e bir gazeteci şu soruyu sordu: “Kendinizi Almanya Milli Takımı için yeterli görüyor musunuz?”

Haberin Devamı

Löw gülümseyerek yanıtladı bu soruyu: “Ben Fenerbahçe’yi çalıştırdım.. Her takım için kendimi yeterli görüyorum..”
Ersun Yanal
Fenerbahçe’ye gelirken yüksek krediye sahipti.. Daha önce çalıştırdığı takımlarda oynattığı futbolu görmek istiyordu Fenerbahçe taraftarı.. Bol gollü galibiyetlerin geleceğini düşünüyordu.. Eylül ayının ortalarına gelirken Beşiktaş’tan 5 puan geride kalan ve savunmada büyük açıklar veren bir takım seyretmeye başladık.. Kasımpaşa maçında olduğu gibi her takım Fenerbahçe’nin kalesine çok rahat geliyor ve net pozisyonlar yakalıyor..
Eğer hakem Abitoğlu yanlış bir değerlendirme yapmasa ve ilk yarıda Volkan’a kırmızı kartı gösterse maçın gidişi çok farklı olurdu.. Caner’in skora etki eden oyunu, Webo’nun son bölümündeki bitiriciliği ve Kasımpaşa’nın son hareketlerdeki beceriksizliği maçı Fenerbahçe’ye getirdi..

Haberin Devamı

Şampiyonluk gelir ama...

Tersi de olabilirdi.. Farklı kazanabilirdi sarı-lacivertli takım.. Oyuna iyi başladı ve üst üste fırsatlar yakaladı.. O bölümde öne geçse, Volkan kolay goller yemese maç çok önce kopabilirdi..
Şota’sıyla, Babel’iyle, güçlü yönetimiyle ligin en renkli takımlarından birini iki kez geriye düşüp yenmek kolay değil.. Bu maçın önemi şampiyonluk yolunda ligin sonlarında daha iyi anlaşılacak..
Sezon başında da söylemiştim.. Yine tekrarlıyorum.. Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adayıdır ve bütün camia Yanal’ın arkasında durmalıdır..
Bardağın bir de boş tarafı var.. Ama önemli bir boşluk bu.. Bütün taraftarların canını çok sıkacak bir boşluk.. Bu anlayışla, bu mücadele tarzıyla, bu oyun anlayışıyla şampiyonluk gelebilir.. Ama Galatasaray bu kez Kadıköy’den kazanarak ayrılır.. Fenerbahçe 14 yıllık unvanını bu sezon bırakır.. Umarım farklı bir yenilgi olmaz.. Umarım..

MAÇIN İYİSİ

Çok çalış sarışın çocuk.. Çok..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Maalesef Volkan Demirel..

Hakem: Sonuca etki eden hata yaptı..

Yazarın Tüm Yazıları