İstanbul sen çok yaşa

Yıllardır hayalini kurduğumuz Olimpiyat Oyunları serüveninde mutlu sona çok yaklaştık ama yine gülemedik. 2020 vizesini Japonlara kaptırdık. Bize dün geceki heyecanı yaşatan İstanbul ile bir kez daha gururlandık.

Haberin Devamı

RÜYA bitmedi, hasret dinmedi, çok yakındık ama Olimpiyat oyunları yine bize gelmedi... 2020 Olimpiyatları’nın yapılacağı şehir Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te belli oldu...
İstanbul ile finale kalan Tokyo vizeyi aldı... İki kıtada tarih yazma fırsatına çok yaklaşmıştık ama bir kez daha bu mutluluğu yaşamak nasip olmadı... Uzun süredir Olimpiyat Oyunları’na evsahipliği yapmak için uğraşan İstanbul, ilk kez bu kadar yaklaşmıştı dünyanın en önemli organizasyonunu kucaklamaya. Ancak ne yazık ki ilk kez kaldığımız ilk üçten yine ilk kez ilk finale yükseldik ama nefeslerin kesildiği oylama sonrası Tokyo’nun gerisinde kaldık. Japonlar sevindi, biz kahrolduk...

İKİNCİ OYLAMADA BİZ GÜLDÜK

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi (IOC) 2020’ye ev sahipliği yapacak şehri belirlemek için öncelikle sunumları dinledi. İstanbul ilk defa üçlü finale kaldığı ve büyük heyecan yaşadığı arenadaki sunumuyla sınıfı geçti. Rakipler Tokyo ve Madrid’di. Herkes “Tokyo ile birlikte finale kalırsak, biz kazanırız. İlk turda Madrid’e oy veren ülkelerinin çoğu, İstanbul’dan yana tercih yapar” diye hemfikirdi. Nefeslerin kesildiği ilk tur oylaması sonuçlandı. Tokyo 1. olurken, İstanbul ve Madrid eşit oy aldı. Tokyo ile yarışacak şehrin belirlenmesi için ekstra oylamaya geçildi. 94 IOC üyesinin oy kullandığı bu bölümde zafer bizim oldu. 49 oya karşılık, 45 oy alan Madrid safdışı kaldı.

Haberin Devamı

JAPONLARDAN 24 OY FARK YEDİK

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği Türk heyetindeki herkesin oylama öncesi istediği senaryo gerçekleşmişti. İstanbul, Tokyo ile birlikte finaldeydi.
Ama beklenen ne yazık ki olmadı.
Bahis şirketleri tarafından büyük favori gösterilen Tokyo, final oylamasında İstanbul’u 60’a 36 oy alarak geride bıraktı ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahipliğini kazandı.
Sonucun açıklanmasının ardından Japon heyeti büyük sevinç yaşarken, bizim cephemizde üzüntü hakimdi.

Yazarın Tüm Yazıları