Ön alan baskısı

PALMEIRAS, Inter, Real Madrid, Fenerbahçe ve Brezilya Milli Takımı..

Haberin Devamı

Roberto Carlos’un forma giydiği takımlar.. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi solbeki.. Şimdi Sivasspor’un başında.. Birçok dünya yıldızı gibi futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık yapmanın zorluklarını yaşıyor.. Ama göz göre göre de bir hatanın içinde..
Roberto hep önde baskılı oynayan, şampiyonluk yarışının içindeki takımlarda forma giydi.. Hep kazanmaktı amacı.. Şimdi elinde kaybetmemeye oynayabilecek bir malzeme var.. İsteseniz de bundan fazlası olmaz.. En iyi ihtimal ligde kalır bu takım.. Roberto’nun dün saha dizilişini görünce F.Bahçe için işin zor olmayacağı belli olmuştu.. Orta sahaya çok yakın kurgulamıştı Carlos takımı.. Savunma F.Bahçe orta sahasına o kadar yakındı ki, ilk hamlede kaybedilen her top Sivas’ın arka alanında gol pozisyonu oluyordu.. 2. yarı kontratağa dönerek 2 gol bulan Sivas maçı ilk yarıda kaybetmişti..
55 dakikada maçın 4-1’e gelmesinin tek nedeni elbette Roberto Carlos’un tercihleri değildi.. Holmen’in gelişiyle dinamizmi artan Fenerbahçe müthiş bir ön alan baskısı uygulayarak başladı maça..

Haberin Devamı

Gizli kahraman Selçuk

Holmen etkili bölgede 3 duran top kazandırdı ilk maçında.. Kaleyi bulan sert bir şutu vardı.. Son bölümde çok net bir topu auta attı.. Emenike ilk golün asistini yaparken, bir gol girişimi yaptı.. Sağ kanat bindirmelerinin çoğunda tercihleri doğruydu..
Caner iki golün asistini yaptı.. Alves 3 duran top ortasında 3 kez kaleyi yokladı ve golünü attı.. Webo 4 kez gole yaklaştı, birini değerlendirdi.. Geçen sezonki formuna yaklaşan Kuyt 5 gol girişimi ve 2 golle takımını rahatlattı.. Sol çarprazı çok iyi kullandı.. Etkili bölgede duran top kazandırdı..
Bütün bunlara karşın maçın adamı Selçuk’tu.. İstatistik olarak çok öne çıkmadı belki.. Ama takımın ihtiyacı olduğu anlarda soğutucu görevini gördü; Samandıra’dan başlayarak.. Selçuk, Volkan ve Gökhan F.Bahçe’nin zor günlerinde öne çıkıp takımı sırtlıyorlar.. Dün olduğu gibi..
Ve Alper.. Aman kardeşim.. İstanbul’a dikkat.. Aklın futbolda, olsun.. Çok ama çok çalış..

HAKEM: Şanssız ve dikkatsizdi..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

F.Bahçe’deki ilk resmi maçına çıkan Samuel Holmen..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Zaman zaman tribünler arasında yaşanan gerilim..

Yazarın Tüm Yazıları