Balkon balkonlaaarrr içinde çok şanımız var

Biri klasik, biri çıtır yakışıklı, diğeri sıfır numara Maldivler... Türkiye’nin üç gözde otelinin karakter analizi: Balkonunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

Haberin Devamı

FETHİYE

Hillside’ın übersosyal klasizmi

24 yıllık yaşlı bir tesis olan Fethiye Hillside daha ilk yapıldığında öyle iyi planlanmış ki ilk günkü konforunu ufak tefek değişikliklerle hâlâ sürdürebiliyor. Sıra sıra evler yamaca kurulmuş. Gece baktığınızda tek tek yanan ışıkları Şirinler’in mantar evlerini hatırlatıyor. Evlerin etrafından dolaşan patikamsı merdivenleri inip çıkarken kendinizi Şirinler köyünde dolaşan bir dev gibi hissediyorsunuz.
Ama mimarinin asıl ilginç kısmı bu değil. Odanıza önce veranda-balkon arası bir kısımdan giriyorsunuz. Burası dışarıyla iç içe. Yani yatak odanızdan balkonunuza çıktığınızda patikadan geçenlerle selamlaşabilirsiniz: “Merhaba Tatilci Şirin!” Sosyalleşmek için birebir...
İşin tuhaf kısmıysa; yatak odanızdan tuvalet ve duşa geçmek için de önce bu açık alandan geçiyorsunuz. Yok öyle ‘kendimi yataktan çıktığım gibi direkt duşa atayım’ havaları. O halde balkondan geçerken lüzumsuz bir sosyalleşmeyle karşı karşıya kalabilirsiniz:
“Aaaa, günaydın Teşhirci Şirin!
- Sana da günaydın Röntgenci Şirin!

Haberin Devamı

ÇEŞME

#mayomadokunma ve #direnbalkon

Bir başka balkon da Alaçatı’nın bu yaz dillerden düşmeyen yeni yakışıklısı Alavya Otel’den. Otelin kendisi ayrı, Fogo adlı kulübü ayrı snob. Nazarlara gelmiş olacak ki, geçenlerde kurşun döktürdüler birkaç el...
Alavya’nın balkonlarındaysa başka bir terane dönüyor: Görüntüyü bozmamanız için ıslak mayonuzu asmanızın yasak olduğu söyleniyor. Siz odanızda yoksanız bile görevliler odanıza girip balkona astığınız bayrağınızı indiriveriyorlarmış.
Başıma geldiğini düşünüyorum da... Otelin şıklığına yakıştırılamadığım için utanır mıyım, kızar mıyım hâlâ karar veremedim.

BODRUM

Serin mermerlerden sıcak Maldivler’e

Dubai ile İbiza’nın nurtopu gibi bir çocukları oldu: Yalıkavak! Kimi yerleri anneye, kimi yerleri babaya çekmiş: Cipriani’yi İbiza’dan almış mesela. Billionaire’i tıpkı Dubai... Begonviller hık demiş İbiza’nın burnundan düşmüş. Şatafatı, suniliği aynı baba... Parasıyla değil mi kardeşim? 550 ton kum getirtip sermişler B-Long plajına , al sana Maldivler...
Palmarina’nın yanındaki bu yapay plajın hemen dibi Palmarina Otel... Eee, odaların balkonundan Maldivler’e inilince parası da ona göre: 1400 euro’luk odalarıyla şu anda ‘Türkiye’nin en pahalı oteli’ olmakla övünüyorlar.
Üşenmedim turizmci bir arkadaşıma sordum: 2 bin 200 liraya uçak, gecelik 500 dolara paket oda bulabiliyormuşsunuz Maldivler’de.
Hani siz de üşenmezseniz, gerçek Maldivler daha ucuz babında...

Haberin Devamı

Seda, Bülent, Nükhet ve çantaları

Chanta, Beyoğlu’nun en yeni mekânlarından. İsmi, İtalyanca’da ‘melodi’ anlamına geliyor ama Türkçe okunuşu ‘çanta’ şeklinde olduğundan, kulübün ortakları Mehmet Ali Erbil ve menajer Stelyo Pipis mekânın bir köşesinde ünlülerin çantalarını sergiliyorlar.
Bu çantaları Stelyo Pipis tek tek rica ederek toplamış bu isimlerden. Gönlü en zengin Bülent Ersoy çıkmış. En pahalı çanta onunki: Channel. Sonra Seda Sayan’ınki geliyor: Salvatore Ferregamo. Onlar dışında Nükhet Duru, Demet Akalın, Sibel Can, Hande Yener ve Nur Yerlitaş’ın da çantaları sergileniyor; Türkân Şoray ve Hülya Avşar’ınkiler de yolda...
Türkiye’nin ilk operası olarak açılan, sonradan Elhamra Sineması olarak hizmet veren mekân yüksek tavanlarıyla ferahfeza, yayla gibi bir yer. Chanta’da eğlence, davul şovla başlıyor; Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe, Nükhet Duru, Seda Sayan gibi ünlüleri taklit eden Birebir Show’la devam ediyor. En çok alkış alan taklitler tabii ki Bülent Ersoy ve Yıldız Tilbe’ninki...
Sevdin mi? Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesileri, 22.00-04.00 arası açık. (541) 299 99 99.

Yazarın Tüm Yazıları