Bağdat'tan kareler

Haberin Devamı

HER SOKAKTA HÜSEYİN

Bağdattan kareler

Yeşil Bölge’nin dışındayız. İşte Bağdat’tan bir sokak... Bağdat sokakları Hazreti Hüseyin resimleriyle süslü... Savaşta zarar gören binaların duvarlarında bile Hazreti Hüseyin fotoğrafları yer alıyor.

MUSA KAZIM’IN TÜRBESİNDE

12 İmam’dan yedincisi İmam Musa Kazım’ın türbesi... Şii imam dua etti, Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları da duaya eşlik etti. Musa Kazım’ın türbesinin bulunduğu alanda ayrıca dokuzuncu imam Taki’nin de mezarı bulunuyor.

SAKAL-I ŞERİF

Bağdattan kareler

Bağdat gezisinde Peygamberimizin sakal-ı şerifi de ziyarete açıldı. CHP heyetinde bulunan isimler, sakal-ı şerifi de ziyaret ettiler.

Haberin Devamı


İMAM-I AZAM’IN TÜRBESİNDE: Fıkıh açısından onun yolundan gidiyoruz, amelde onun izindeyiz. İslam tarihinin en büyük fıkıh âlimi, imamların en büyüğü Ebu Hanife’nin türbesinde manevi iklim had safhada... Türbeye gelmişken bir Fatiha okumadan geçmek olmazdı.

Bağdattan kareler

ÇARŞAFLI VEKİL

Bağdattan kareler

CHP’nin Irak gezisinde yer alan isimlerden biri de Tekirdağ Milletvekili Canan Yüceer’di. Canan Yüceer türbe ziyaretlerinde kurallara uydu ve çarşafa girdi. CHP’li milletvekiline “Çok yakıştı” esprileri yapıldı.

İMAM-I AZAM’A DAİR

Bağdattan kareler

İmam-ı Azam Camisi İmamı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İmam-ı Azam’ı anlattı. İmam’ın zalim iktidar sahiplerine karşı hakkı haykırdığını, bu nedenle işkencelere maruz kaldığını, hapiste öldüğünü söyledi.


İMAM-I AZAM CAMİSİ’NDE: CHP heyetinden bazı isimler İmam-ı Azam Camisi’nde namaz kıldı. Namaz kılarken fark ettiğim isimlerden biri CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi idi. Cami ile türbe iç içe...

Haberin Devamı


BAĞDAT SOKAKLARI

Bağdattan kareler

Bağdat’ta kuyumculuk çok popüler... Her türlü güvenlik sorununa karşın kuyumcular dolup taşıyor... Bu arada kentte Şiilerin kalabalık olduğu bölgelerde Şii önderlerin fotoğrafları sokakları süslüyor.

BÜYÜKELÇİLİK’TE

Bağdattan kareler

Türk Büyükelçiliği Bağdat’ta saldırılara hedef olmuş bir yer... Büyükelçiliği Türkiye’den gelen özel kuvvetlere bağlı ekipler koruyor. Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, iyi bir diplomat... CHP heyetinin Irak gezisinde elinden geleni yaptı. Kılıçdaroğlu da Büyükelçiliği ziyaret ederek bu çaba için teşekkür etti. Büyükelçi kısa bir süre sonra Riyad’da görev yapacak.

Bağdattan kareler

Yazarın Tüm Yazıları