Burak'tığı yerden...

Demek ki neymiş. Bu takım çift forvet ile yani Burak Yılmaz ile oynamalıymış.

Haberin Devamı

İlk yarıda, geçen maçların kırgınlığı ve kırıklığını yaşayan Burak, buna rağmen ofansif renklilik ve etkinlik katan yegane oyuncuydu. Drogba ve Sneijder’in işini kolaylaştıran ve çok iyi alternatifler sunan Burak ilk yarıda iyi görünen isimdi. Maçın genelinde bu üçlünün neler yaptığını seyrettik. Bir de Burak’sız Drogba-Sneijder’in etkinliğinin ne kadar düştüğünü geçen maçlardan hatırlayın. Bence Fatih Hoca’nın Burak’sız oynama lüksü yok. Hele birde yabancı sınırlaması varken, Burak gibi zaten az bulunan yerli oyunculara göre mücevher sayılacak bir oyuncuyu her zaman moral-motivasyon olarak hazır tutmak lazım.
Galatasaray adına ilk yarıda olumsuz tek görüntü golü erken bulduktan sonra tempoyu düşürmesi ve buna rağmen girilen pozisyonları değerlendirememesiydi.
Selçuk-Melo-Hamit üçlü orta sahası kenarları bırakıp orta bölgeyi iyi kapatma işini yapınca, boş kalan kanatları Hakan ve Eboue iyi kullandı. Önlerinde Amrabat-Hamit oynarken bu kadar etkili olamayan bu iki bek önleri boş olunca ve koşu yollarını kapatan olmayınca bu alanı etkili kullandı.

Bravo Selçuk

Selçuk
ise bu sezon hazırlık maçları dahil farklı görüntü çiziyor.Daha doğrusu eski günlerine geri dönüyor. İlk sezonunda toplu ve topsuz çok fazla ceza sahasına koşu yapan, böylece hem çok gol atan hem de attıran Selçuk yine o etkili oyununa döneceğinin sinyallerini veriyor. Gördüğü her fırsatta gol pozisyonunun bir şekilde içinde olmak için öne koşu yapan Selçuk bu iş için en doğru adam. Çünkü Melo ve Hamit oyunun defansif yönünde daha iyiler.
İkinci yarı ise yine gol, yine düşen tempo ve değişik olarak bu sefer Gaziantep golü geldi. Fatih Hoca skoru koruma amaçlı değişimler yaptı. Bu da Gaziantep’in daha rahat G.Saray’ın üstüne gelmesini sağladı. Yani birbirine benzeyen iki yarı oynadı Galatasaray. Sonuçta bol pozisyonlu, az gollü iyi başlangıç oldu.
Maçın dersi ise şuydu: Oyunu hiçbir zaman son bölüme bırakmayacaksın.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Moralsiz olmasına rağmen Burak ve Efsane Drogba.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Transfer’in gözdesi Cenk Tosun muydu bu sene?

HAKEM

Haberin Devamı

Gaziantepspor hakemin işini çok kolaylaştırdı.

Yazarın Tüm Yazıları