Biz Sapancalılar hayvanseveriz

Geçtiğimiz günlerde köşenizde yayımladığınız “Sapanca’da köpekleri zehirlediler” yazısı beni çok üzdü. Bir Sapancalı olarak bu üzüntüyü paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Biz Sapancalılar, buranın yerleşik aileleriyiz. Yani yerliyiz ve hepimiz hayvanseveriz. Hemen hemen hepimizin evinde bir evcil hayvan vardır. Yazılarınızda yer beyan ederek anlattığınız köpek zehirleme olayı, merkez dışında yaşayan bizleri çok üzdü.
Sapanca halkının bu hayvanlara zarar vereceğini hiç zannetmiyorum. Size hayvanlarla ilgili küçük bir anımızı anlatayım.
Biz hayvansever bir aileyiz. Beş yıl evvel henüz bir aylıkken edindiğimiz İran kedimiz Tarçın, şimdi 5,5 yaşında.
Eşim dört yıl evvel meme kanseri oldu. Çok zor zamanlar yaşadık. Onu hayata bağlayan neydi biliyor musunuz? Küçük kedimiz Tarçın.
Eşimin yanından hiç ayrılmadı, onunla adeta gözleri ve sesiyle konuştu.
Bizim eve gelişimizi ayak seslerimizden anlardı ve kapıya koşarak eşime haber verirdi.
Bu kedi, eşimin güvenini, huzurunu ve sevgisini kazanarak ona sıkıntısını unutturdu ve onu hayata bağladı. Hastalığını yenmesine yardımcı oldu. Güzin Abla, kadınların korkulu rüyası olan bu hastalığı yenmenin sırrı moraldir, sevgidir. Bir evcil hayvan, size insanlardan daha çok sevgi verir.
Doğada avlanmanın bile bir sınırı varken, bu konu kanunlarla belirtilmişken, Sapanca’da katledilen bu hayvanların katillerini bulma görevi Emniyet ve Belediye görevlilerinindir.
Onlara güveniyor ve bu kişileri bulacaklarından çok emin olarak yazıyorum. Benim şirin ve güzel Sapanca’mı bu insanlıktan uzak kimselerden aklamak istiyorum.
Hayvan sevgisi, insan olma nedenlerinden biridir.   

Rumuz: Bir hayvansever vatandaş

Haberin Devamı

Elbette ki birkaç günahkâr insanın yaptığı vahşeti tüm bir bölgeye mâl etmek çok yanlış. Bu nedenle size çok hak veriyorum.
Sevgili eşinize ve ona hayata bağlanma gücünü veren sevimli Tarçın’ınıza sevgilerimi yolluyorum. Ve umarım dediğiniz gibi, yetkililer katilleri yakalayıp cezalandırmak için bir an önce görevlerini yaparlar.

Yazarın Tüm Yazıları