MUSTAFA SARIÇİÇEK

Vefat edeli on yıl oldu.

Haberin Devamı

1977 yılında Ankara’ya geldiğimde, Akay Yokuşundaki Demirler Pasajında bulunan Edebiyat Dergisinin bürosunda tanımıştım O’nu. Hüzün yumağıydı. Duyulur duyulmaz konuşurdu ama, çağlar ötesine sarkacak gür sözler söylerdi.

Bizim kuşak, bugünün gençlerinin belki de anlamakta zorlanacağı bir düzlemde büyüdük. Herkesin bir ideolojik iklimi ve bu iklimi besleyen ortamları, yazarları vardı. Bizim ideolojik iklimimizin köşe taşları, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil’di. Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu gibi şair ve yazarlar da aynı halkanın sağlam direkleriydi. Yazarların dışında, tavırlarıyla, yaklaşımlarıyla, konuşmalarıyla bu halkanın yapısını güçlendirenler vardı. Hasan Seyithanoğlu, Musa Çağıl, Mustafa Sarıçiçek de bunlardandı. Merhum Fethi Gemuhluoğlu’na yetişemedik biz. Ama Ankara’ya geldiğimizde, bugün olduğu gibi, Fethi ağabeyin maneviyatı aramızda, hatta üzerimizdeydi ve her yanımızı kuşatıyordu. Her yerde Fethi Gemuhluoğlu vardı. Ruhumuza sinmişti varlığı.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıçiçek, Edebiyat Dergisi bürosunun gönül elçisiydi. Sanatla, edebiyatla değişeceğini söylüyordu toplumun. Nezaketle, zarafetle; yozlaşmaya, yabancılaşmaya karşı dirençle değişeceğini düşünüyordu her şeyin.
Entelektüel ve yeryüzünü, tüm insanlığı kucaklayan bir bakış açısı geliştiriyordu. Batı klasiklerini, farklı dünya görüşünü savunan yazarları da Mustafa Sarıçiçek önerdi bize. Klasik müzikle, Beethoven’la, Mozart’la, Schubert’le, çeşitli köy ve kasabalardan gelen bizleri, Mustafa Sarıçiçek tanıştırdı. İnançlı bir insandı, bir dervişti. Bozbulanık seller gibi akan hayatın içinde, ruhumuzu, vicdanımızı, aklımızı sükûnete erdirecek gönül erlerine ne çok ihtiyacımız var.

ATAMALAR ŞEFFAF ŞEKİLDE YAPILIYOR

İl içinde okul değiştirmek isteyen öğretmenlerimizin atamaları, şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Bu yıl ilk kez, okullardaki boş kadrolarla, kadro fazlası öğretmen sayıları, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinden yayınlandı. Atama isteğinde bulunacak öğretmenlerimiz, hangi okullarda boşluk olduğunu gördüler.
Atamalar eş zamanlı gerçekleştiğinden, tercihte bulunurken, başka öğretmenlerin, bulundukları okullardan başka okullara tayin isteyebileceğini de dikkate alarak, tercihlerde bulundular. Her öğretmenin, yirmi beş okulu tercih hakkı vardı. Atamalar, öğretmenlerimizin tercihlerine ve puan üstünlüğüne göre, bugün gerçekleştirilecek. 16 Temmuzdan itibaren de yeni görev yerlerine başlayabilecekler. Hemen belirtelim, bu atamaların sonunda, hangi öğretmenimizin kaç puanla, hangi okula atandığını da, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden herkes görebilecek.

Haberin Devamı

İller arası isteğe bağlı nakiller için 18-24 Temmuz 2013 tarihleri arasında müracaatlar alınacak. Bu ayın sonuna kadar, bu atamalar da aynı usulle gerçekleştirilecektir. Eş durumu ve ilk atamalar ise, Ağustos ayında yapılacak.

Birçok kişi, bize müracaat ederek, tayinlerde ‘istisnai’ bir durumun olup olamayacağını sormaktadır.
Tayinler tamamen elektronik ortamda geliştirilen bir sistemle yapılmaktadır.
Tavsiyemiz, öğretmen tayinleri konusunda kimse, hiç kimsenin kapısını çalmasın.
Tercih ve puan üstünlüğü dışında, hiçbir ‘kıstası’ yoktur.
Bu konuda hiç kimsenin, yapacak bir şeyi de yoktur.

ÖNEMLİ NOT

2013 yılı Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.
Kılavuzda, bütün ayrıntılar verilmiştir.
Velilerimizin, kılavuzu dikkatlice okumaları yararlı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları