Yürüyen Aylin Die Welt ve New York Times’ta

YA işte böyle...

Haberin Devamı

Kadınlardan korkulur./images/100/0x0/55ea817af018fbb8f88463a1 
Aylin Kotil, seçim barajının düşürülmesi için yürümeye devam ediyor.
Bugün İzmit merkeze girdi.
Full enerji.
-Mola için durduğu yerlerde, ondan asla para alınmıyor. O da bu dostluğa karşılık, bir paket kurukahve bırakıyor. Bir kahvenin 40 yıl hatırı olsun diye...
-Herkes ona sarılıyor, arkasından bir su dökmedikleri kalıyor...
-Bu sabah yolda biri durdurmuş. “Gel bir hatıra fotoğrafı çektirelim Aylincim” demiş, eklemiş: “Ankara’ya selam, Tayyip’in kulağını çek!”
- Y kuşağından iki genç peşine takılmış, birlikte yürüyorlar. Aylin, “Evinize gidin yavrucum” diye onlara takılıyor. Y kuşağı laf dinlemiyor tabii!
-Hafta içi çalıştıkları için yanına gelemeyenler, eylemine destek vermek için cumartesi-pazar nerede olacağını soruyor. Maşukiye ve Hendek arasında olacakmış. Tam olarak yeri kendi hesabından Twitter’dan duyuracak.
-Aylin de bu ilgiye inanamıyor. “Biz de kendimize erkek diyorduk! Yaşa Aylin! Ankara’da seni bekliyoruz, karşılayacağız” diyenlerden tutun da, “Aylin, o yürüyen sen misin, annenin haberi var mı? Söz söylemeyeceğiz!...” diyenlere kadar pek çok neşeli destek tweet alıyor.
-Ve yavaş yavaş, Aylin’in eylemi, dünyanın her tarafındaki basın organlarına haber oluyor. Die Welt’te çıkıyor, cuma günü New York Times’ta...
-Yarıldım gülmekten dediği bir tweet okumuş: “Aylin Hanım beklentiyi çok yükseltti, akşam ‘Başımız ağrıyor’u duymak istemiyoruz artık!”

Haberin Devamı

YOLDA DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN ŞORT GİYMİYORUM

Yürüyüş için özel önlemler alıyor musun?
- Pek değil. Bugün yine 5 civarı başladım. Bandanayla yürüyorum, fıskiye filan bulursam suya sokuyorum, ıslak kafayla yürümeye özen gösteriyorum. Yürüyüşten önce ayaklarımı kremliyorum. Gene akşamları yağla, baldırlarıma masaj yapıyorum. Bu tür şeyler...
Ayak-kabı?
- Üç ayakkabı aldım yanıma. Numaraları, 37, 38, 39. Ayağımın büyüyeceğini öngörerek. Eşofman altı ve bol bol tişört. Kolsuz giymiyorum, üzerimdeki tişörtün de bol olmasına dikkat ediyorum.
Neden?
- Yolda çok fazla dikkat çekmemek için. Gerçi daha rahat olurdu ama şort da giymiyorum. Ana yolda şortla yürüyebileceğimiz bir noktada değiliz henüz.
Sarıgül’le ayrılman basında epey yer almıştı. Sonra tekrar evlendin. Şimdiki eşinle nasıl tanıştın?
- Anaokuluma spor salonu yaptıracaktım. O da sporcu ve çocuklarla ilgili de aktiviteleri var. “Bu işi en iyi Çağlar bilir, ona danış” dediler. Tanıştım, danıştım ve âşık olduk birbirimize. Dört yıldır birlikteyiz, geçen ekimde de evlendik...

Haberin Devamı

OĞLUM, HER GÜN GEZİ'DEYDİ/images/100/0x0/55ea817af018fbb8f88463a3

Senin bu yürüyüşün de, Gezi’nin bir parçası mı?
-Elbette.
Oğlun ne diyor olan bitene?
-Liseyi bitirdi, şimdi mimarlık okuyor. Her gün Gezi’deydi. Ben de pek çok anne gibi çocuğum apolitik zannediyordum, hiç de öyle değilmiş. Bu gençlerin çoğu ergenlikten yeni çıkmış çocuklar. Anneleriyle-babalarıyla, fikir olarak çatıştıkları bir dönemdeydiler. Başka örneklerden de biliyorum. İlk defa, anne-babalarıyla aynı fikirde oldukları bir durum yaşandı. Muazzamdı. Beni de bu kadar farklı insanın bir arada olması da büyüledi. Gezi’de hepimiz, aslında birbirimizi ne kadar özlediğimizi de hatırladık. Akşamları iş çıkışı parka koşuyordum ve inanılmaz mutluyduk orada. Huzur vardı. Hakikaten “kurtarılmış bir bölge” ve mutluluk diyarıydı...

Haberin Devamı

RUHUMDAKİ ANARŞİSTLİK ANNEMDEN GELİYOR!

Bu eylemde Alman genlerinin payı ne kadar?
-Annem Alman ama standart bir Alman değil, 16 yaşında Doğu Almanya’dan Batı Almanya’ya kaçmış biri. Galiba ruhumdaki anarşistlik oradan geliyor!
Gaz genelgesi ne diyor?
Neler yaşandı...

GAZ GENELGESİ NE DİYOR? NELER YAŞANDI...

Lobne Al Lami’nin suç duyurusunda, Güvenlik Dairesi’nin (Emniyet Genel Müdürlüğü içinde toplumsal olaylar ve çevik kuvvet birimlerinden sorumlu) 2008’de bir genelgeyle yayınladığı, göz yaşartıcı gaz silahlarının ve mühimmatların kullanımına ilişkin taktikler yer alıyor.../images/100/0x0/55ea817bf018fbb8f88463a5
İbretle okudum.
Siz de okuyun 31 Mayıs’tan bu yana,
bu ülkede yaşanan vahşeti düşünün...
Genelge ortada...
Yapılanlar ortada...
Ölüler, yaralılar, gözünü kaybedenler, beyin travması geçirenler...
Bir kere daha yazıklar olsun!

İBRETLE OKUNACAK GENELGE

Haberin Devamı

1- Göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatları, amacı dışında, sağlık ekibi gibi gerekli tedbirler alınmadan kullanılmayacak.
2- Gazlar kullanılmadan önce, topluluğun duyabileceği biçimde, dağılmaları yönünde uyarı yapıldıktan sonra göz yaşartıcı gaz kullanılacaktır.
3- Göz yaşartıcı maddeler, gaz ekibinden sorumlu amirin koşulları değerlendirmesi sonucunda vereceği taktik doğrultusunda ve belirteceği dozda kullanılacaktır.
4- Kadrosunda, göz yaşartıcı gaz ve mühimmatı kullanımı kursu almış personel olmayan birimler, gaz silahı ve mühimmatı alamayacaktır.
5- Gazların dozu, topluluğun veya kişinin direncine ve karşı koymasıyla orantılı ve kademeli biçimde artırılacaktır.
6- Gaz fişekleri doğrudan insan vücudunu hedef alacak biçimde atılmayacaktır.
7- Göz yaşartıcı maddeler, direniş ve saldırısına son vermiş kişilere karşı asla kullanılmayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları