Sübye nedir

    Ramazanda yayınlanacak TV programı için Türkiye’nin ünlü, tanıdık şeflerinin mutfaklarına konuk olduk.

    Şefleri daha yakından tanımak için onlara sorular sorduk, birlikte yemekler yaptık. Çok yorucu ama keyifli bir süreçti.
    İşte mutfağına konuk olduğumuz şeflerden biri de Galata Muhallebicisi Üretim Müdürü Adnan Öztürk’tü. Çok uzun zamandır mesleğin içinde olan Adnan Bey’e tatlılarının sırrını sorduk. O da bize özellikle sütlü tatlıların lezzet sırrının malzemenin güzel, taze olması olduğunu söyledi. Bir de sübye kullanımının öneminden bahsetti.
    Geleneksel tatlı yapımının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan sübye pirincin sıcak suda bekletildikten sonra dövülüp süzülmesiyle elde edilen pirinç sütü aslında. Tatlılara kıvam ve lezzet katan sübyenin yapımında kırık ya da kısa boylu pirinç kullanılması ve tatlı yapımı sırasında soğuk süte ilave edilmesi öneriliyor.

    Avokado soslu kıvırcık salata

    Akdeniz yeşilliklerini temizleyip ayıkladıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Dereotu ve maydanozu ayıklayıp incecik kıyın. Taze soğan ve kırmızı dolmalık biberi ayıklayıp incecik dilimleyin. Malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın. Üzerine mısır serpiştirin. Son olarak, haşlanmış patatesleri tavla zarı formunda doğrayıp salata malzemeleriyle karıştırın.
    Sos için; soyulup çekirdeği çıkarılmış olan yumuşak avokadoyu mutfak robotuna koyun. Üzerine fesleğen yapraklarını (3 çay kaşığı kuru fesleğen de kullanılabilir) ilave edin.
    Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ılık suyu da aktardıktan sonra robotta çekerek püre haline getirin. Boza kıvamındaki sosu salata malzemeleriyle karıştırdıktan sonra servise sunun.

    Malzeme listesi

    1-2 adet haşlanmış patates
    12-14 yaprak Akdeniz yeşilliği
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    1-2 adet taze yeşil soğan
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    Yarım su bardağı konserve mısır
    Salatanın sosu için;
    1 adet iri boy olgunlaşmış avokado
    4-5 yaprak taze fesleğen
    1 adet limonun suyu
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    Türk kahvesi fincanıyla 1 fincanı ılık su

    6 KİŞİLİK
    HAZIRLANMA
    SÜRESİ
    10 DAKİKA

    Yazarın Son Yazıları
    13 Aralık 2014, Cumartesi
    07 Aralık 2014, Pazar
    06 Aralık 2014, Cumartesi
    29 Kasım 2014, Cumartesi
    28 Kasım 2014, Cuma
    22 Kasım 2014, Cumartesi
    21 Kasım 2014, Cuma
    20 Kasım 2014, Perşembe
    15 Kasım 2014, Cumartesi
    14 Kasım 2014, Cuma
    Merhaba
    Hürriyet Facebook deneyiminden yararlanmak için Facebook ile giriş yapın.

    YAZARLAR

    © Copyright 2014 Hürriyet - Doğan Yayın Holding
    Kapat
    Hürriyet Facebook Deneyimine Hoşgeldiniz
    • Keşfedin! Arkadaşlarınızın okuduğu ilginizi çekecek haberleri keşfedin, Facebook hesabınızda arkadaşlarınızın neleri okuduğunu görün.
    • Kolayca Paylaşın! Okuduğunuz haberler Facebook hesabınızda kolayca paylaşılsın, sizin gündeminizden arkadaşlarınız da haberdar olsun.
    • Kontrol Sizde! Paylaşımlarınızı istediğiniz zaman durdurun, istediğiniz zaman tekrar başlatın. Kontrolü her zaman elinizde tutun.