YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben 2 yıl önce boşandım. 2 tane oğlum var. Boşandığım eşim ile uzun zamandır nafaka mücadelesi veriyorum.
Çok yoruldum. Evli iken hem aldatmasına, dayağına, hakaretlerine katlanmaya çalıştım. Bunlara katlanamayınca boşanmak istediğim için de şimdi maddi olarak eziyet etmeye devam ediyor.
Amacı benim sıkıntıya düşüp gidip ona yalvarmam. Ben kendi başıma olsam bu olanlara bu kadar üzülmeyeceğim. 2 tane evladım var, kirada oturuyorum. Kiraları veremediğim gibi çocuklarıma karşıda kendimi mahcup hissediyorum.
Sığınabileceğim hiçbir yerim yok. Ben işe yeni girdim. 2 ay oldu. Çok uzun süre iş aradım, yaşım 44 olduğu için de iş bulmakta zorlandım.
Allah’a şükürler olsun şimdi asgari maaşla bir iş buldum.  Bizim kimsemiz yok ben ve 2 çocuk o kadar.
Büyük oğlum 13 yaşında, küçük olan da 7 yaşında. Abisi kardeşine bakıyor ben çalıştığım için. Onlar da hayat karşısında şimdiden güçlenmeye başladılar. Ben mücadele etmekten kaçmıyorum. Sonuna kadar da ayakta durmaya çalışacağım.
Benim en büyük sıkıntım, barınma problemim. Kirayı ödeyemiyorum. Borçlarımı ödemeye çalışıyorum, çocuklarımın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum ama olmuyor. Benim sizden ricam, bunu inanın bana çok utanarak söylüyorum.
Barınma yardımı vb. yardımları nereden nasıl alabilirim? Ben ayakta kalmak istiyorum.

Saygılarımla.
 
Kıymet

Haberin Devamı

CEVAP: Kıymetçim, okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim. Kolaylıklar dilerim.
……

16 AYLIK OĞLUMUN KÜÇÜLMÜŞLERİ

Merhabalar,
Ayşe Hanım benim 16 aylık oğlum var onun küçülmüşlerini koli yapıp hürriyet binasına yollasam Yetiş Ayşe olarak uygun olur mu en azından ihtiyaç sahibi birine ulaştırırsınız ben de yardım etmiş olurum.
Bugün kargoyla peşin ödemeli kıyafet yollayacağım hepsi kullanılmış kıyafetler umarım işe yarar.

Bu arada yazınızda çadırda yaşayan bir aile vardı onun bilgilerini alabilir miyim yanı direk gidip kendimizde ekstradan yardımcı olabilir miyiz?

Büşra

CEVAP:
Selamlar Büşra Hanım, olur hem de süper olur Ayşe Aral adına yollayın lütfen sizi sarılarak öpüyorum, Allah razı olsun. Çadırda yaşayan ailenin bilgilerini de size ileteceğim.

……

Ä°Åž ARIYORUM

Haberin Devamı

Merhabalar Ayşe Hanım,
İşe ihtiyacım var. 2 yıllık işletme mezunuyum açıköğretimden de olsa 4 yıla tamamlayacağım Bursa’nın bir ilçesinde ikamet ediyorum. Ailemin durumu iyi değil. Annem ev hanımı, babam emekli. Ve son 3 ayda babam kalp ameliyatı, annem fıtık ameliyatı oldu.
Çalışmadığım için maddi açıdan çok sıkıştık her şey üst üste geldi, ne yapacağımı bilmiyorum.
21 yaşındayım, katkıda bulunmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Tecrübem olmadığı için kimse iş vermiyor verenlerin de maaşları yaptığım işe değmeyecek kadar az. Daha önce insan kaynaklarında staj yaptım ve birçok şey öğrendim. Okuduğum bölüm alanında çalışabileceğim bir iş arıyorum. Maddi açıdan gerçekten çok sıkıştık yardımlarınızı bekliyorum.
 
Hilal
CEVAP: Hilalcim, geçmiş olsun. Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim.

……

YARDIM LÃœTFEN

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben büro yönetimi 1.sınıf üniversite öğrencisiyim. 2 kardeşiz annem ev hanımı, babamla görüşmüyoruz. Devlet bursuna başvurdum ancak çıkmadı, geri ödemeliye de kendime güvenip başvuramadım.
Çok zor geçiniyorum, evden gelen harçlık olarak aylık 100 TL ile geçiniyorum. Bir genç olarak ihtiyaçlarım oluyor ve çoğu zaman alamıyorum. Sizden bana bir yardımda bulunmanızı rica ediyorum. Buraya yazıp yazmamak konusunda çok tereddüt ettim, benden daha zor durumda olanların önüne geçmek istemedim ama bu aralar gerçekten paraya ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu edersiniz saygılarımla.
Elif 

CEVAP: Elif’im, Okur dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

……

KÄ°TABIM

Ayşe’m;

Haberin Devamı

Senaryomu gönderecektim sana ama senaryodan Önce bastırmayı çok istediğim bir kitabım var.
Mesleki anılarımı yazdığım.
Toplam üç bin lira istiyor yayıncılar.
Daha yeni ev aldım (yazlığı sattım 75'e, beş kredi ekledim, aldım, kutu gibi 1+1) meteliğe kurşun durumları…
Şu anda ödeyemem ama senin aracılığınla taksit taksit öderim. (ayda 300)
Var mı böyle yardımsever bir yayıncı arkadaşın?
Ücretsiz basarsa tabii daha çok memnun olurum ama…
Sanırım olmaz.
Yine de derdini söylemeyen derman bulamaz derler.
Ben yazayım takdir senin.
Kitabımı okumak istersen hemen gönderirim, çok eğlenceli hemşirelik anıları var.
Bu kitap boşandıktan beri kendim için yaptığım en güzel aktivite.
DeÄŸerlendirirsen sevinirim.

Haberin Devamı

(kitap bir kere basıldı, takma isimle, yayıncı kelek yaptı beş kuruş para vermedi
Şimdi kendi adımla basmak istiyorum.
Söz veriyorum taksit taksit öderim.)
Selamlar
NurÅŸen

CEVAP: Nurşencim, yayıncı dostlarımdan yardımcı olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim, sevgiler.

……

EV EÅžYALARI

Ayşe Hanım,

İlk günden beri yazılarınızı beğeni ile okuyorum. Elinize ve aklınıza sağlık.

Yetiş Ayşe yazılarınızı her zaman okuyup, yardım eden tüm okuyucularınızdan ve aracı olduğunuz için sizden Allah razı olsun.

Ayşe Hanım, ben ve ablam annemizin evini kapatıyoruz. (çünkü artık bizimle yaşayacak.) Bir kısım ev eşyasını (mobilya ve beyaz eşya) vermek istiyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahibi kişiler olabilir diye sizinle paylaşmak istedim.

Verilecek eşyaların listesini de aşağıya yazdım ki daha sonra sorun yaşamayalım.
Aracı olursanız çok memnun oluruz.

EÅŸya Listesi

Çamaşır makinesi
Bulaşık makinesi
Ocak + tüp
Mutfak masası + sandalyeler
Mutfak eşyaları
Oturma odası için koltuklar
Avizeler
Sehpalar
(hepsi temizdir)
Saygılarımla,
(isim yayınlanmasın lütfen)

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, öncelikle sağ olun güzel sözleriniz için, var olun. Sizler sayesinde bir şeyler yapabiliyoruz ne mutlu bana. Hemen sizinle iletişime geçeceğiz Allah sizden de razı olsun. Çok öpüyorum sizi annenizin de ellerinden öpün ne olur benim için.

…… 

ÖNERİLER

Sayın Aral,

Önce ön ayak olduğunuz ve daha da geliştirerek TV'de uygulamaya koyduğunuz bu hayırlı programınızda size ve ekibinize başarılar dilemek istiyorum.

Gönlüm sizinle birlikte. Belli ki, çok zor durumdaki ailelere ulaşıp, gördüklerinizden çok etkilenmişsiniz. Yazdıklarınız iki şeyi aklıma getirdi:

1. Turgut Özal zamanında kurulan ve halen faaliyette olduÄŸunu bildiÄŸim Fakir Fukara (FAKFUKFON) fonundan bu vatandaÅŸlar neden yararlanamazlar?Â

2. "Ev de yapacağım onlara, gerekirse ekip olup biz gidip çalışacağız" yazmışsınız. Bağlı olduğunuz medya gurubunun bir kanalında, evlerini yenileyip halkı sevindiren ekibi her gün izlemekteyiz. Onlar hali vakti yerinde olduğu belli ev ahalisi yerine, sizin yöneldiğiniz bu tip vatandaşları sevindirseler?

Saygılar sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
 
Osman
 
CEVAP: Osman Bey, epostanızı yayınladım, dikkate alacağız. Sevgiler.

……

YARDIM ETMEK Ä°STÄ°YORUM

Merhaba,

Fırsat buldukça köşe yazılarınızı okuyorum. Yetiş Ayşe projesi kapsamında birçok yardıma muhtaç kişi/aileye yardım etmeye çalıştığınızı anlıyorum ve sizleri gönülden tebrik ediyorum.

Dediğim gibi konu hakkında detaylı bilgim yok ama eğer bir hesap numarası verirseniz, ben de maddi olarak sizlerin yardımlarına destek olmak isterim.

Bu mailin herhangi bir köşe yazınızda veya herhangi bir üçüncü kişi ile paylaşılmamasını rica ediyorum.

Sizlerden cevap bekliyorum.

Saygılarımla.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. Örnek olması için epostanızı yayınladım, elbette isimsiz olarak. Sizinle en kısa zamanda iletişeme geçeceğiz. Sevgiler.

……

18-40 YAÅž KIYAFET

Merhabalar. Bende ihtiyaç fazlası 18-40 yaş aralığına uygun bayağı kıyafet var. Temizleyip ütüledim. İhtiyaç sahiplerine ulaşmasını istiyorum. Adresinizi bana mail atarsanız size ulaştırırım. Esen kalın!
Fırat 
CEVAP: Fırat Bey, harikasınız. Talep eden olursa yönlendireceğim. Öpüyorum.

……

 

Yazarın Tüm Yazıları