Düğün estetiğini yaşınıza göre planlayın

Düğün hazırlıkları deyince işin ağır işçiliğini gelin adaylarının üstlendiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Gelinlik, saç, makyaj, cilt bakımı, davetiyeler derken zorlu bir koşturmaca aylar öncesinden başlıyor. Ancak gelin adayları sadece cilt bakımıyla düğüne hazırlanmak istemiyor, yaşlarına göre yaptıracakları estetikleri planlıyor, düğün zamanı istedikleri yüze, vücuda kavuşabilmek için ekstra yoruluyor.

Düğün estetiği olarak adlandırabileceğimiz küçük girişimleri, cerrahi operasyonları yaş gruplarına göre ayırmamız gerekiyor. Çünkü her yaş grubundaki gelin adayının istekleri, beklentileri farklı oluyor. Bunda genetik miras kadar, yaşam ve çevresel koşullar, beklentiler, yapılabilecekler önemli rol oynuyor.
20-30 YAŞ GRUBUNDA: Bize başvuran ve 20-30 yaş aralığındaki gelin adayları sıklıkla etkili ve derin bir cilt bakımını ve dudak dolgusunu tercih ediyor. Bu yaşlarda cilt yapısı kuru, kırışıklık oluşmasına elverişli ciltlere küçük dokunuşlarla, uygun dozda botoks uygulaması yapmak yüze daha canlı, gergin, ışıltılı bir görünüm kazandırabiliyor.
Çünkü takvim yaşıyla, cildimizin son durumu birbirini tutmayabiliyor. Gelin adayları bu dönemde meme ve burun estetiğini de sık yaptırıyor. Küçük memeye silikon protez yapılarak büyütülmesi, kemerli bir buruna sahipse estetik operasyon yapılmasını bu işlemler arasında sayabiliriz. Ancak meme ve burun ameliyatları için düğünden 1-2 ay önce harekete geçmekte yarar var. Eğer cilt bakımı ve dudak kalınlaştırma işlemi yapılacaksa, düğünden bir hafta öncesinde yaptırmak yeterli olabiliyor.
30’LU YAŞLARDA: 30’unu geçen gelin adaylarının plastik cerrahi hekimlerine en sık başvurdukları estetik operasyonların arasında mimik çizgilerinin ortadan kaldırılması, ciltte güneşin zararlı etkileriyle ortaya çıkan lekeler, burundan dudağa inen mimik çizgilerindeki derinleşmelerin dolguyla giderilmesi gibi estetik işlemler talep görüyor.
Mimik çizgilerinin derinleşmesini önlemek ve kaş düşüklüğünü ortadan kaldırabilmek için botoks uygulamasını öneriyoruz. Botoksun etkileri yaklaşık bir hafta sonra görüldüğünden, düğün tarihinden bir hafta önce yaptırmış olmak yeterlidir.
Kadınlarda 20’li yaşların sonlarından itibaren vücutta yağlanma başladığından dolayı fazla kilolar da sıkıntı yaratabiliyor. Ancak bazı kişiler diyete ve spora rağmen inatçı yağlarından kurtulamıyor.
Öncelikli olarak her zaman genel sağlığın da korunması amacıyla bir uzman gözetiminde sağlıklı beslenme diyeti uygulanmasını, spor yapılmasını önemsiyoruz.
Tüm bunlara rağmen vücudun belirli bölgelerinde toplanmış, bir türlü gitmeyen inatçı yağlar varsa, bölgesel incelmeyi sağlayacak liposuction işlemleri yapılmasını öneriyoruz. Ancak liposuction ile vücuttaki lokalize yağların uzaklaştırılması, sonuçlarını bir ay içinde göstereceğinden zamanlamayı iyi ayarlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

ESTETiK iSLEMLERiNi 1 HAFTA iLE 1 AY ÖNCESiNDEN PLANLAYIN

Haberin Devamı

40-50’Lİ YAŞLARDA: Yaşları 40-50’lere ulaşan gelin adaylarının, yılların izlerini silmek amacıyla estetik operasyon talepleri farklılaşıyor. 40’lı yaşlarda gelin adayları daha çok gözaltlarındaki çukurluklardan, mor halkalardan, yanaklarındaki hafif sarkmalardan yakınıyor. Bu durumda sarkmanın derecesine göre çeşitli derecelerde germe operasyonları yapılabileceği gibi, gözaltındaki morlukları giderecek özel ürünler, yağ enjeksiyonlarından da yararlanılabiliyor.
Ancak bu uygulamalar için yaklaşık 20 günlük bir toparlanma süreci gerekiyor. Bu yaş grubundaki bazı kadınlarda alt ve üst gözkapaklarında da sorunlar olabiliyor. Gözkapağı estetiği yapılarak, gençleşme imkanı yaratılabiliyor. Gelin adayları estetik işlemleri 1 hafta ile bir ay öncesinden planlayarak hayatlarının bu en özel gününe istedikleri gibi
hazırlanmış oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları