Çocuklar duymasın

Şimdiye kadar pek gündeme gelmeyen, oldukça önemli bir konu konutların cinsel yaşamın gereklerine uygunsuzluğudur. Evlerde ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu bulunmaması bunlara ek olarak ev ergonomisinin sağlanamaması cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle konut yapımında cinsel yaşam dikkate alınmalı. Peki, seks yapmak için ev ortamı ve koşulları nasıl olmalı?

Haberin Devamı

Yeni bina yapımının ve tadilatların arttığı şu günlerde hem evinde tadilat yaptıracakların hem de Türkiye Müteahhitler Birliği’nin ve inşaat sektörü çalışanlarının dikkatini odaların ses yalıtımına, ebeveyn banyosuna ve ev ergonomisine çekmek istiyoruz. Özellikle evde diğer aile büyükleriyle birlikte yaşayan çiftler ve çocuk sahibi olan çiftler odalardaki yalıtımın yetersiz olması sebebiyle cinsel yaşamlarında sıkıntı yaşayabiliyor. Sevişme sırasında çıkardıkları seslerin duyulacağı endişesiyle kendilerini kontrol etmek zorunda kalıyor ve cinsellikten keyif alamıyorlar. Hatta bu durum zamanla çift arasında tartışmalara ve cinsel sorunlara da yol açabiliyor. Bu nedenle Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni evlerde ses yalıtımına ve ebeveyn banyosu yapımına özen göstermesi, ülkemizin cinsel sağlığı ve toplumsal huzuru için çok önemlidir. Ayrıca yasa koyucuların ve diğer yasal mercilerin de İskân Kanunları’nda ses yalıtımını ve ebeveyn banyosu yapımını zorunlu kılması gerekir.

Haberin Devamı

OLUMSUZ ETKİLİYOR

Anne-babalarının sevişirken çıkardığı sesleri duymak çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabiliyor. Cinsel ilişki sırasında kişiler özgür olmalı ve diledikleri gibi kendilerini ifade edebilmelidir, ancak odaların yalıtımı yetersiz olduğunda anne-babaların çıkardığı sesler çocuklar tarafından duyulabilir. Bu nedenle aman çocuklar duymasın mantığı gelişiyor ve bu da cinsel sorunlara davetiye çıkartıyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar bu sesleri yanlış anlamlandırabilir ve babalarının annelerine kötü bir şey yaptığını düşünerek, babaya karşı öfke duyabilirler. Yine küçük yaşta bu tür sesleri duymak çocukta cinselliğe ilişkin vaktinden önce bir merak ve ilgi gelişmesine neden olabilir.

MAHREMİYETE İHTİYAÇ VAR!

Sağlıklı bir cinsel yaşam için mahremiyet duygusu çok önemlidir ve gereklidir. Mahremiyet insanın özelidir, bir ihtiyaç ve özgürlüktür. Mahremiyet olmadan sağlıklı ve mutlu bir cinsellik olmaz. Ebeveynler mahremiyet anlayışını ve utanma duygusunu, küçük yaşlardan itibaren çocuklarına kazandırmalıdır. Çünkü mahremiyet duygusu geliştiren çocukların sağlıklı cinsel kimlik gelişimleri hızlanır. Aynı zamanda mahremiyet duygusu çocuğu cinsel istismarlara karşı koruyan bir sigortadır.

Haberin Devamı

Monotonluk erken boşalma nedeni

- 34 yaşındayım ve 9 yıldır evliyim. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Ayrıca ilişki sonrası kendimi çok yorgun hissediyorum Ne yapmalıyım?
- Sık karşılaşılan cinsel işlev bozukluklarından biri olan erken boşalmanın en yaygın sebebi hormon dengesizliği değil, erkeğin boşalım üstündeki denetimini sağlayamamasıdır. Erken boşalma tedavisinde kullanılan teknikleri öğrenerek boşalım üzerinde denetiminizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca ön sevişme zamanını uzun tutmanız ve eşinizin yeterince uyarılmasını sağlamakla birlikte, cinsel bilgi düzeyinizi artırıcı kitaplar okumanız, monoton giden cinsel yaşamınızı renklendirmenizde faydalı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları