Çayyolu’nda raya iniyor

Sincan, Çayyolu ve Keçiören hatlarında devam eden metro inşaatları, Ankaralıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Çalışmalar yer altında devam ettiği için ilerleme aşamasını görmek haliyle pek mümkün değil.
Mesaisinin büyük bölümünü Marmaray ve Ankara metro inşaatlarında geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan, sohbetimizde çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

ARAÇLAR YOLA ÇIKIYOR

Hatırlayacaksınız, yarım kalan metro inşaatlarıyla ilgili yıllarca süren öncelik tartışması Sincan ve Çayyolu metrolarının 29 Ekim’de bitirileceğinin, Keçiören metrosunun ise 2014 yılında tamamlanacağının açıklanmasıyla son bulmuştu.
29 Ekim hedefi ise hayli iddialıydı ve Bakanlık, vagonları yapacak olan Çinli CSR firması üzerinde ciddi bir baskı kurdu. Bu baskı sonucu üç hattaki 324 aracın altısı, 10 Haziran’da Çin’nden yola çıkıyor.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN’E SEVİNDİRİCİ HABER

Temmuzda Ankara’ya ulaşacak olan araçların ağustosta Kızılay-Çayyolu metro hattına indirilerek ilk test sürüşünün yapılması hedefleniyor.
Tahan’la sohbetimizin sonunda metro çalışmalarından en çok etkilenen ilçe olan Keçiören’e de sevindirici bir haber geldi. Keçiören Belediyesi’nin önünden başlayarak, Kızlarpınarı Caddesi’ne uzanan güzergahtaki çalışmalar sona erdi ve trafik önümüzdeki hafta normal akışına dönüyor.

UYGUNSUZ HAREKETİN TANIMI YAPILSIN

Kurtuluş Parkı’nda banklarda oturan ya da el ele dolaşan çiftlere GBT sorulması, ‘A Takımı’ olarak anılıp parkları denetleyen ‘ekiplerin’ oluşturulması gibi konularla Ankara ulusal gündemin göbeğine oturmuştu.
Ankara geçtiğimiz hafta kent içinde yaşanan ilginç bir olayla daha gündeme geldi.
Kurtuluş metro durağında ‘uygunsuz’ hareket ettiği iddia edilen çifte yönelik ‘Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz’ anonsu yapıldı. Sonrasında sosyal medyada örgütlenen çiftler, Kurtuluş metro istasyonuna gelerek öpüştü. Bir grup tepki gösterdi. Sonrası kavga dövüş...
Oldu olacak bir de heyet kurulsun. Uygunsuz hareketin tanımı yapılsın.
Kimin haklı olduğunun hiç bir önemi yok. Maalesef Ankara bu ve benzeri olaylarla hem enerjisini hem de vaktini boşa harcıyor.

Yazarın Tüm Yazıları