İstanbul'un en 'in'leri

Biri zaten toplam üç masalı. Öbürü hallice: Tıkış tepiş ama iyi-kötü müşteri oturtacak altı masası var. Sonuncusu güya en ferahları ama orası da kentin görme/görülme vitrini oldu çıktı. İstanbul’da popüler mekân, trendy ortam mı kovalıyorsunuz? İşte en tazesinden, en körpesinden cool, salaş ya da hip takılma rehberi...

Haberin Devamı

TAKSİM’DEKİ METROPOL KOKONASI: FLAMİNGO/images/100/0x0/55eaf679f018fbb8f8a1ffe9
İstanbul’un en fetiş buluşma noktası

Kim gider? Şehrin libidosu tavan yapmış yakışıklıları, gördüm/görüldüm’ün en flörtöz kızları... Geceleri tıklım tıklımlığını geçtim, pazar kahvaltıda bile bir masada Tuvana Büyükçınar ve modacı takımı, karşı masada Vogue tayfası; bir masada Muammer Braw ve sinemacı komünitesi, diğerinde Derin Mermerci ve sosyetik uleması... Dahası: ‘Alakasız bir yerde alakasız ortam kovalayanlar... 40 yıllık Ceylan Intercontinental’in altında buzağı arayanlar...

Neden gider? Merkezi, düz ayak ve sürprizli. Bar isteyene bar, bahçe isteyene bar-bahçe. Pilates nizamı aldıran bar tabureleri de var, gömül gömül sandalyeleri de. Aliye Turagay ve eşi Joost Rooijmans Şişhane’den Bird olarak havalandılar, Elmadağ’daki bu ikinci mekânlarına Flamingo
olarak kondular. E müzikler de yine Joost Rooimans kalibresinde.

Ne yenir? Mutfak, bir Şile efsanesi olan Lavanda Otel’in aşçısı Emre Şen’e emanet. Arayana fırında tavuk da mevcut, Fransa’dan ördek budu da. Bird/Flamingo/Tavuk/Ördek... Sanırsınız Manyas Kuş Cenneti!

Sevdin mi? Haftanın her günü açık. (212) 232 68 68 /images/100/0x0/55eaf679f018fbb8f8a1ffeb

Haberin Devamı

GALATA’DAKİ COOL KONSEPT DÜKKÂN VE KAFE: NİKOL
Personel hariç her şey satılık

Kim gider? Yemeye gittiği yerde, çikolata, çiçek ve mum almak isteyen cicili-bicili Nişantaşı-Bebek kızları; oturduğu sandalyeyi-masayı satın almak isteyen Galatalı-Karaköylü civar komşuları...

Neden gider? Ferah alanda uzun paslaşmalar için. Koca mekânın topu topu üç masası var.

Ne yenir? Kahvaltısı makul, öğle yemeği sakin: Miniburgerler 18 TL. Akşam mı? Ne akşamı? Saat 21.00 oldu mu kapı duvar!
Sevdin mi? Haftanın her günü 09.00-21.00 açık. (212) 251 51 58

BEYOĞLU’NDAKİ SALAŞ OCAKBAŞI: ADANA İL SINIRI
Mehmet Turgut’la Şener Şen’in kebapçısı

Kim gider? Mehmet Turgut’la Şener Şen’in, Barbaros Şansal’la Cahit Berkay’ın ortak noktası ne olabilir? Adana İl Sınırı’nın ‘daneli şalgam’ı desem... Adana İl/images/100/0x0/55eaf679f018fbb8f8a1ffed Sınırı Beyoğlu’nda salaş mı salaş, küçük mü küçük bir ocakbaşı. Ama rezervasyonsuz yer bulmak imkânsız; Cihangir’in entel-dantelleri, Beyoğlu’nun organizatörleri, Karaköy-Galata’nın reklamcıları, Balat’ın münzevi ergenleri hep orada. Yaptığı keşifle arkadaşına hava atmak isteyen de var, onlara bakıp “Nereden düştü bunlar?” diye trip atan demli müdavimler de...  Altı masa + bir küçük ocakbaşından müteşekkil mekânda ikinci kadehten sonra herkes masadan masaya samimi oluyor; yemekten sonra hep beraber hangi kulübe gidileceği konuşulmaya başlanıyor.

Neden gider? Mekânın sloganı ‘Adana Dışında Kebap Yenmez!’ İsmi de buna gönderme yapıyor, “Adana’yı İstanbul’a getirdik” diyorlar. Yalan da değil. Sahibi Adnan Çam, meşhur Adana 100 Evler kebapçısının 20 yıllık başaşçısı Nihat Usta’yı koymuş ızgaranın başına, servisinizi de yine 100 Evler’in 13 yıllık şefi Ercan yapıyor.

Ne yenir? Bırakın servisinize onlar karar versin. Tabağınıza sırasıyla şiş, adana, kaburga, pirzola, koç yumurtası, böbrek, külbastı bıraksınlar.
Sevdin mi?  Haftanın her günü 12.00-02.00 açık. Adam başı ortalama 80 TL’ye çıkılıyor. (212) 245 01 90.

Haberin Devamı

Gustosu  yüksek muhabbetler    

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük gastronomi festivali Arçelik Gastro İstanbul tüm hızıyla sürüyor. Hürriyet Cumartesi’nin medya sponsoru olduğu festivalin bu akşamki bölümü Hürriyet dünyasına ayrıldı. Gastro İstanbul’un VIP çadırı saat 18.30’dan itibaren kısa, çarpıcı, art arda hızla akan konuşma ve röportajlara sahne olacak. 

Arda Türkmen ‘Yerel Mutfağın Hakkını Ne kadar Verebiliyoruz?’ sorusunun yanıtını arayacak.

Peki Türk şefler yerel malzemelerimizi günümüz mutfağına kadar uyarlayabiliyor? Yanıtlayan Mimolett’in sahibi ve aşçısı Murat Bozok; onu sorularıyla sıkıştıransa Mehmet Yaşin.

Kokteyl kültürümüz neden zayıf? Nasıl zenginleşir? Bu sorular da Ali Tufan Koç’un kafasında dolaşıyor. Sizce Lucca’nın sahibi Cem Mirap tatmin edeci cevaplar verebilecek mi?

Çok yemek isteyen kadın neden sevilir? Gerçekten sevilir mi? Ya da sevilmeli mi? Söz; Ertuğrul Özkök’ün...

Bir karar vermemiz lazım: İstikbal göklerde mi, moleküler gastronomi de mi? Saz; İsmet Berkan’ın...

Peki ya kadınlar? Bizim kadınlarımız... İnce küçük esprileri, kocaman akıllarıyla flörtümüz, sevgilimiz, yarimiz...  Kafede, barda, restoran ve kulüpteki oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar... Onlar nasıl görüyorlar gece hayatımızı? Üç kuşaktan üç gececi kadınla gece eğlencenin dünü, bugünü, yarını: Ben soruyorum; Figen Batur, Didem Özgen ve Hazal Yılmaz yanıtlıyor.
Çadırımıza bekleriz efendim!

 

Yazarın Tüm Yazıları